Mutyimondó

Fotóriport Afrika legnagyobb bádogvárosából, Mészáros Lőrinc a közbeszerzések királya – Heti Mutyimondó

Fényképes útibeszámolót olvashattak/nézegethettek olvasóink a kenyai Kibera nyomornegyedről, ahol nincs vezetékes víz, csatorna, sem elektromos hálózat, és napi egy dollárból élnek az emberek. Elkészítettük szokásos éves toplistánkat a közbeszerzés-lovagokról, és folytattuk a román-magyar onkológiai turizmust leleplező sorozatot – ez a heti termés veleje, de volt sok egyéb érdekesség is.

Előfizetőket keresünk – támogasd a munkánkat havi ezer forinttal!

Előfizetőket keresünk – támogasd a munkánkat havi ezer forinttal!

Ilyen az élet napi 1 dollárból Kiberában, Afrika legnagyobb bádogvárosában – fotóriport

Fodor Zsuzsánna romániai magyar fotós az elmúlt években menekültútvonalakon, konfliktuszónákban – például a görög-török határvidéken –   dolgozott, tavaly decemberben pedig Kenyában járt tanulmányúton. Nairobi délnyugati külvárosa a Kibera bádogváros, amely Afrika legnagyobb városi nyomornegyede, ahol több százezer ember zsúfolódott össze néhány négyzetkilométeren. Fényképes útibeszámoló a városnegyedből, ahol nincs vezetékes víz, csatorna, vagy elektromos hálózat, és napi egy dollárból élnek az emberek.

 

2018-ban Mészáros Lőrinc érdekeltségei nyerték a nemzeti tőkésosztály közbeszerzési versenyét

A hivatalos közzétételekre alapozott számításaink szerint Mészáros Lőrinc és családtagjainak cégei tavaly nettó 265 milliárd forint értékű tendert nyertek el, és ennek 93 százaléka európai uniós támogatás volt. Mészárosék mögött csak kevéssel lemaradva, nettó 259,5 milliárdnyi elnyert megbízással Szíjj László végzett a második helyen.

 

Onkoturizmus Kelet-Közép Európában: biztosítási játszmák és harc a túlélésért

Egyre nő a terhelés a közegészségügyi rendszeren Romániában és Magyarországon, ahogy a nemzetközi rendszerben működő romániai onkológiai magánklinikák fejlődnek. A fizetőképes és kevésbé súlyos állapotban lévő betegek jelentős része magánellátást igényel, a kevésbé tehetősek és a hosszútávú kórházi ellátásra szorulók a közegészségügyre szorulnak.

 

A héten emellett:

  • folytattuk a férfi kálváriájának bemutatását a rendőrséggel, aki nem akart DNS-mintát adni az Orbán Ráhel esküvőjén ellopott mobilok ügyében,
  • tudósítottunk róla, hogy Hadházy Ákos ismét lefülelt egy unióspénz-szippantó szervezett bandát,
  • regisztráltuk, hogy Tiborcz István komájának sikerült megdupláznia a soproni uszoda építési költségeit,
  • meglepődtünk, hogy Vác mégse spórol az Elios lámpáin,
  • bemutattuk, mi történik az orosz oligarchák embereivel, ha kitálalnak a médiának. Semmi jó.

További cikkeink:

Megosztás