Mutyimondó

Különrepülős tobzódás kormánykörökben, csak azt nem tudjuk, mibe fáj ez nekünk – Heti Mutyimondó

Két repülős sztori évkezdetnek: a HM titokban vásárolt business jet-jén repült Orbán Viktor a szélsőjobbos brazil elnök beiktatási ünnepségére. Hogy mennyibe kerülnek az adófizetőknek a miniszterelnök különféle repülős útjai, azt viszont továbbra sem tudhatjuk.

Előfizetőket keresünk – támogasd a munkánkat havi ezer forinttal!

Előfizetőket keresünk – támogasd a munkánkat havi ezer forinttal!

A miniszterelnök legalább ötféle különgéppel repült tavaly – titkolják, hogy melyiket ki fizette

Orbán Viktor gyakori repülőútjainak költségeit következetesen titkolják: a hivatalos állami látogatások esetében nem közlik, hogy ezek mennyibe kerülnek a magyar adófizetőknek, a meccsnézős magánutakról pedig csak találgatni lehet, hogy pontosan kiktől, és milyen értékű ajándékokat fogad el a miniszterelnök, amikor milliárdos üzletemberek luxusrepülőgépeivel közlekedik. A miniszterelnök sajtófőnöke, és a Miniszterelnökség egyszer sem válaszolt az Orbán magánrepülős útjainak költségeivel kapcsolatos kérdéseinkre, adatigényléseinkre pedig rendre azt válaszolják, hogy erről nem rendelkeznek információkkal.

 

Orbán Viktor a titokban vett honvédségi Falconnal ment Brazíliába szilveszterkor

 

December elején az azóta bezárt Zoom derítette ki, hogy a Honvédelmi Minisztérium cége titokban vásárolt egy business jetet, amit polgári lajstromjellel vettek nyilvántartásba. Ebből már gyanítható volt, hogy kormánygépként fogják használni, és nagyon úgy tűnik, hogy beigazolódott a gyanú. A repülési szakportálok szerint ugyanis ez a HA-LKX lajstromjelű repülő vitte Orbán Viktort szilveszterkor Brazíliába a szélsőjobboldali elnök beiktatási ceremóniájára.

 

Az ünnepek óta eltelt időben emellett:

  • bemutattuk 2018 legkorruptabb szereplőjét – a kétes címet tényfeltáró újságírók nemzetközi csoportja adományozta a svéd Danske Bank pénzmosodának. Nyugi, a listára felkerült Orbán Viktor is,
  • rekonstruáltuk a New York Times bravúros oknyomozását: hogyan lőttek le egy civilt Gázában,
  • tudósítottunk egy szegedi büntetőügyről, amelynek főszereplője, egy tízmilliókat sikkasztó ügyvéd korábban olyan zálogszerződéseket ellenjegyzett, amelyek alapján több tucat szegedi és makói család utcára került,
  • előre örültünk, hogy lesz fejlesztési terve Budapestnek, biztos remek munka, hiszen 600 millióba fáj majd,

További cikkeink:

Megosztás