Egyéb

Őrület, hogy Mészáros Lőrinc mennyire jól időzítette a balatoni kempingvásárlásait

Végrehajtás indul a parlament gazdasági bizottsága ellen; a 888 újságírói eltitkolták, hogy melyik újságtól vannak; nagy ára volt annak, hogy a Túró Rudival megcélozták Kínát.

Ezekről ne maradj le!

Az Eximbank 2 millió eurója is ráment a Túró Rudi sikertelen kínai bevezetésére (Átlátszó)

A Magyar Nemzet végrehajtást kezdeményez az Országgyűlés gazdasági bizottsága ellen (MNO)

Megint jól döntött Mészáros Lőrinc: 5 milliárdot szán az állam kempingfejlesztésre (24.hu)

Ha van három perced:

Az Eximbank 2 millió eurója is ráment a Túró Rudi sikertelen kínai bevezetésére
Úszik a tartozásokban az önkormányzat és az adóhivatal felé a szolnoki Tisza Szálló kínai tulajdonosa – tudta meg az Átlátszó. A város vezetése gondolkodna az ingatlan megvételéről, de a kínai tulajdonosok az épületért jóval többet kérnek, mint amit az önkormányzat megadna. A szálló 2010-ben került hozzájuk, nem kizárt az sem, hogy a Túró Rudi kinti bevezetésére adott állami eximbankos hitelből vásárolhatták meg az ingatlant. A túródesszert sikertelen kínai piacra dobásából büntetőeljárás is lett, de az ügyészség nem tudta egyértelműen megállapítani a kínai gyanúsítottak bűnösségét. (Átlátszó)

A Magyar Nemzet végrehajtást kezdeményez az Országgyűlés gazdasági bizottsága ellen
A Magyar Nemzet még tavaly indított pert a parlament gazdasági bizottsága ellen, miután a testület fideszes elnöke, Bánki Erik megtagadta a válaszadást a letelepedési kötvényeket forgalmazó közvetítő vállalkozásokkal kapcsolatos közérdekűadat-igénylésükre. A Fővárosi Törvényszék ítélete január 19-én emelkedett jogerőre, a bizottságnak február elejéig kellett volna kiadnia a kért adatokat, ezt azonban a bíróság felszólítására sem tették meg. (MNO)

Megint jól döntött Mészáros Lőrinc: 5 milliárdot szán az állam kempingfejlesztésre
Decemberben döntött a kormány arról, hogy ötmilliárdot ad a balatoni kempingek fejlesztésére. Mészáros Lőrinc köre gyorsan kapcsolt, ugyanis április közepén a BLT Group felvásárolta a Balatontouristot. A turisztikai cég 106 hektáron 12 tóparti kempinget működtet a Balaton körül 5800 kempinghellyel, 550 bungalóval, 180 mobilházzal, 50 bérelhető lakókocsival, saját tulajdonban vagy franchise rendszerben. (24.hu)

Csak egy kis blog vagyunk – állítja magáról a 888
Kiadójának nevével takarózott, és “csak egy kis blognak” hívta magukat a 888 munkatársa, Bokor Gábor. Ennek tudatában adott interjút a tüntetéseket szervező szerkesztőnk társa, aki a portálnak alapesetben nem nyilatkozott volna, ezzel az etikátlan lépéssel viszont szóra bírták. (Átlátszó Oktatás)

Ha van még két perced:

Akár élete végéig börtönbe kerülhet Dél-Korea korrupció miatt leváltott elnöke; Pak Gjun Hje ellen hivatali hatalommal való visszaélés és államtitkok kiszivárogtatása miatt is folyik eljárás. (444)

A választói mozgalomnak az ellenzék ajtaját kellene berúgni, nem a kormánytól követelőzni. (Falramentaparlament)

Nyoma sincs a megyei napilapok sokszínűségének, mióta Mészáros Lőrinc kezébe kerültek. (444)

Mádl Ferenc egykori tanácsadója is kiállt a CEU mellett Orbán Viktornak írt nyílt levelében. (Index)

Hivatalos személy által elkövetett közokirat-hamisítás bűntette miatt elítélték a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Terem polgármesterét és jegyzőjét. (MNO)

 

A mai Mutyimondót készítette: D. Kovács Ildikó

 

Előfizetőket keresünk – támogasd a munkánkat havi 1000 forinttal!

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás. Részletek itt.

Megosztás