Egyéb

Terjeszkedik a fideszes médiabirodalom: Habonyék megjelentek Szlovéniában

A Széll Kálmán teret felújító vállalkozó csődbe ment, de palotáját még sikerült megmentenie; a Fidesz nem hátrált meg a CEU bezárása elől; a béka feneke alatt van a magyar demokrácia.

Ezekről ne maradj le!

Gyerekeire íratta palotáját a Széll Kálmán tér csődbe ment kivitelezője (Átlátszó)

A Fidesz megszavazta a CEU-t ellehetetlenítő törvényt (444)

Szijjártó Péter bizalmasa lehet az új washingtoni nagykövet (Index)

Ha van 3 perced:

Gyerekeire íratta palotáját a Széll Kálmán tér csődbe ment kivitelezője
Wicha József vállalkozása egy másik másik céggel közösen nyerte el a Széll Kálmán tér 5,3 milliárd forintos felújítási megbízását. A projekt befejezése elcsúszott, néhány alvállalkozót a mai napig sem fizettek ki. Wicha cége ellencsődeljárást indítottak. Ám úgy tűnik, a család miskolci palotáját időben sikerült elajándékozni a gyerekeknek, így az meg is marad. (Átlátszó)

A Fidesz megszavazta a CEU-t ellehetetlenítő törvényt
A kormány végig fals érvekkel igyekezett a saját igazát bizonygatni a rohamtempóban lezavart törvénykezési folyamat közben. Balog Zoltán szerint Soros kezdett világméretű lejárató kampányba, Kósa Lajos fantomegyetemről hadovált. Az ügy nemzetközi tiltakozást is kiváltott, amire reakcióként a külügy bekérette az amerikai és a német nagykövetség ügyvivőjét. Budapesten ismét tüntetést tartottak a CEU ellehetetlenítése ellen. (444, 444, 444, Átlátszó Oktatás, 444, Index)

Szijjártó Péter bizalmasa lehet az új washingtoni nagykövet
Az elkötelezett atlantista Szemerkényi Rékát nyáron válthatja majd Szabó László külügyminiszter-helyettes. Szemerkényivel állítólag más gond is akadt: a minisztériumban úgy érzékelték, hogy a nagykövet túlságosan is magának vindikálja az amerikai-magyar kapcsolatok sikerét. A változtatás hírére Orbán Viktor a következőket reagálta: “nőügyekkkel nem foglalkozom”. (Index)

Habony médiája Szlovéniában terjeszkedik
Mégpedig három cég külön tulajdonszerzésével: a Modern Media Group (MMG), a Ridikül Magazin és a Ripost egyenként 15-15 százalékos részesedést vásárolt a szlovén Novatv24.si-ben. Ezzel a trükkel azt érték el, hogy nem volt szükség az ottani kormány engedélyére (ami 20 százalékos vagy annál nagyobb részesedés esetén lett volna kötelező). (Átlátszó)

Ha van még két perced:

Vakon döntenek a fővárosi képviselők a Római-part sorsáról. (Átlátszó)

Az uniós pénzcsap elzárásával elbukna Orbán rendszere, mivel a kohéziós pénzek mihamarabbi elköltése és az állami gigaberuházások is elsősorban a hatalom fenntartását szolgálják Urbán László szerint. (Index)

Harrach szerint Simicska nem volt meghatározó a Fideszben, viszont a Jobbikban most az. (444)

Mészáros Lőrinc tévéjében Mészáros Lőrincről mondott kenetteljes szavakat Bencsik András. (Vastagbőr)

A Corvinus Egyetem rektora (nem mellesleg a volt századvéges), Lánczi András elérkezettnek látta az időt, hogy figyelmeztesse az egyetemi polgárokat a véleménynyilvánítás korlátaira. (444)

Fordulat a közteres kamerák ügyében: Tarlós maga adta meg a hozzájárulást annak idején a feleségét megbüntető közlekedési kamerához. (HVG)

Rogán Antal bizalmasára készül rászabni az ügyvédi törvényt a kormány – az erről szóló sajtóhírre a tervezetet helytelenítő közleményt adott ki Rogán minisztériuma. (MNO, 444)

A Freedom House szerint a magyar demokrácia már régiójában is a legutolsó helyre csúszott vissza. A kormány reakciója: Soros. (Vastagbőr, 444)

Egyszerre öt Paksról szóló népszavazási kérdést kaszált el a Nemzeti Választási Bizottság. (444)

Nem bízták a véletlenre, hogy milyen autót kapnak az igazságügyi szakértők. (Index)

Nem marad válasz nélkül, ha elfogadják ezt az illegális és botrányos tervezetet” – videó a vasárnapi tüntetésről. (Átlátszó Oktatás)

A kormány ötletel, a piac haldoklik – értékelés a reklámadó tervezett változtatásának hatásairól. (Mérték)

Orosz kémmel találkozgatott Trump volt tanácsadója. (Index)

A gyanú szerint egy chicagoi ex-nyomozó legalább 51 embert állított be igaztalanul gyilkosnak. (BuzzFeed)

 
A mai Mutyimondót készítette: Somodi Dániel

Előfizetőket keresünk – támogasd a munkánkat havi 1000 forinttal!

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás. Részletek itt.

Megosztás