Egyéb

Minden rendben van vele, mégis eljárás indul a rákkeltő anyaggal szennyező pénzverdével szemben

Rákkeltő anyaggal szennyez a pénzverde, de a hatóságok szerint minden rendben; Elindult a HÖKmonitor; Eldőlt: beválasztották a kamara elnökének feleségét a Monetáris Tanácsba

Ezekről ne maradj le!

Minden renben van a rákkeltő anyaggal szennyező pénzverdével (Index)

Itt vannak a HÖK-ös kifizetések (Átlátszó Oktatás)

Beválasztották a kamara elnökének feleségét a Monetáris Tanácsba(HVG)

Ha van 3 perced:

Minden rendben van a rákkeltő anyaggal szennyező pénzverdével
Etilén-oxiddal szennyez a Népliget és a Heim Pál Gyerekkorház közelében lévő Metal-Art Zrt., az Állami Pénzverő jogutódja. A hivatalok szerint is rendszeresen bocsát ki a cég káros anyagokat, a Pest Megyei Kormányhivatal büntetéseként pedig ennek a mértékét néha mérniük kell. Lakossági bejelentés hatására tavaly eljárás indult a füst és a bűz miatt, ami figyelmeztetésben végződött. Annyira rendben van minden, hogy a szennyezések ügyében a VIII. kerületi rendőrkapitányság eljárást indított. (Index)

Itt vannak a HÖKös kifizetések
Bárki által kereshetővé tette az Átlátszó Oktatás az elmúlt 6 év HÖK-ös kifizetéseit. A 20 legnagyobb egyetem hallgatói önkormányzatának személyi kifizetési váltak ezáltal nyilvánossá. A közfeladatot ellátó és közpénzből működő szervek gazdálkodása nyilvános a törvény szerint, ennek ellenére több egyetem is kifogásokkal élt az adatok kiadása ellen. Közülük kettő, a BME és a Debreceni Egyetem megtagadta az együttműködést, az adatokért pert indítottak. (Átlátszó Oktatás)

Beválasztották a kamara elnökének feleségét a Monetáris Tanácsba
A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnökének feleségét, Parragh Biankát választották be a Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsába. A Nemzeti Közszolgálati Egyetem adjunktusának nem sok köze van a monetáris politikához vagy épp a makrogazdasághoz, szakterülete gazdasági szabályozás és a vállalati versenyképesség. Szerepelt már ezelőtt a hírekben Parragh, amikor nem fizette be a kötelező kamarai tagdíjat több cége. (HVG)
Ha van még két perced:

Egy napot bírt a felújított 3-as metrókocsi, hétfőről keddre ajtóhiba miatt kiállították a forgalomból. A BKV közleménye szerint az utasok biztonsága nem volt veszélyben. (Index)

Mészáros Lőrinc beveszi Budaörsöt is. Megvette a Wellnesshotel Kft.-t, amelynek egy forint árbevétele sem volt 2015-ben és az egyetlen tevékenységi köre az út- és autópálya-építés. (Átlátszó)

9 milliárd megy el a képviselői irodaházra és az azt a Parlamenttel összekötő alagútra. Hivatalosan a biztonsági beléptetés egyszerűsítéséért lesz az alagút. (Index)

Tilos látogatni a tavaly novemberben Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter által átadott tihanyi kilátót, ugyanis nincs használatbavételi engedélye. (444)

Magyar állami támogatással valósult meg a 2016-os legdrágább szerbiai ingatlanvásárlás. Egy Vajdasági Magyar Szövetség-hez közeli szervezet 1,2 millió eurót fizetett egy szabadkai villáért. (Átlátszó)

Szűkre sikeredett buszforduló miatt ismét átépítik a Széll Kálmán teret, ami előre láthatólag egy hónapig tart majd. (HVG)

A csodazongorákat, amelyekről 2015 óta nem nagyon lehetett tudni semmit, 7 magyar és 3 külföldi intézmény kapja, derült ki Balog Zoltán emberi erőforrás minisztertől. (444)

 

A mai Mutyimondót készítette: Bagyinszki Dániel

 

Előfizetőket keresünk – támogasd a munkánkat havi 1000 forinttal!

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás. Részletek itt.

Megosztás