Egyéb

Vannak még csodák: majdnem hibátlanul működik a NAV internetes adóbevallási rendszere

Orbán tagadta a menekültekkel szembeni rendőri túlkapást, mégis elítéltek miatta két rendőrt; a kormánypárti politikusok csapatai jártak jól a TAO-val; nyilvános a Római-partról szóló jelentés, de tele van hiányosságokkal.

Ezekről ne maradj le!

Ülő menekült arcon térdeléséért is ítéltek el a déli határon szolgáló rendőrt (MNO)

Nyilvános az összehasonlító elemzés, amely eldöntheti a Római-part sorsát (Átlátszó)

A kormánypárti politikusok kedvenc csapatai aratnak a TAO-n (24.hu)

Ha van 3 perced:

 

Ülő menekült arcon térdeléséért is ítéltek el a déli határon szolgáló rendőrt
Két rendőrt ítéltek el gyorsított eljárásban, mert a déli határon menekülteken bántalmaztak. Egyikőjük 300 ezer forintos büntetést kapott egy menekült arcon térdelésért a másik pedig közvetlen közelről könnygázzal arcon fújt egy, a határkerítés túloldalán lévő menekültet, őt 130 ezer forintra büntette a Szegedi Törvényszék katonai tanácsa. Orbán Viktor a múlt héten azt állította Brüsszelben, hogy Magyarországon nem történt sérüléssel járó rendőri túlkapás. (MNO)

Nyilvános az összehasonlító elemzés, amely eldöntheti a Római-part sorsát
A Római-part jövőjét meghatározó szakértői összehasonlító elemzés elérhető a főváros honlapján. Az anyag nem jelent adu ászt sem a mobilgát ellen, sem a mobilgátért tüntetők számára, de sok probléma van vele. A szerzők szerint is komoly módszertani hiányosságokkal küzd, az anyaggal kapcsolatban tartott lakossági fórumon pedig nem volt megismerhető a tanulmány, ahogy előtte sem. A politikai döntés a szakértői helyett, hiába akarják rájuk tolni a felelősséget, valószínűleg elkerülhetetlen. (Átlátszó)

Aratnak a kormánypárti politikusok kedvenc csapatai a TAO-n
Az öt látványcsapatsport (a labdarúgás, a kézilabda, a kosárlabda, a vízilabda és a jégkorong) 2011 óta részesülhet társaságiadó-kedvezményben (TAO). A nyereséges cégek nyilatkozhatnak arról, hogy az államkassza helyett az adójuk egy része sportszervezetekhez kerüljön. Eddig majdnem 415 milliárd forint talált így gazdára, ebből az összegből közel a fele, kb. 190 milliárd futballfejlesztésekre ment. (24.hu)

Határidőre elkészült  és működik. Ja, és az állam csinálta
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal március 15-re ígérte az Ügyfélkapun keresztül elérhető és áttekinthető adóbevallást, amit minden magánszemélynek megcsinált, aki rendelkezik Ügyfélkapuval vagy aki külön kérte ezt. Az oldal működik és néhány kattintással az adó 1+1% felajánlásokat is el lehet intézni. Az már csak hab a tortán, hogy a felület ügyfélbarát és a dizájnja is hűen tükrözi, hogy ár 2017 van. (Vastagbőr)

Ha van még két perced:

A Pető Intézet kancellárja szerint minden rendben, de az eddigi 7 felnőttekkel foglalkozó konduktorból csak kettő dolgozik jelenleg az intézetben, ők pedig nyudíjba mennek két hónapon belül. (Index)

Lex Heineken: az önkényuralmi jelképek kereskedelmi célú hasznosításának tilalmáról szóló törvényjavaslatukkal Semjén Zsolt és Lázár János könnyen nemvárt profithoz juttathatja a sörgyártót (Így irnánk mi)

Még fél milliárd a Valtonnak. Négy nappal ezelőtt járta be a sajtót, hogy a Valton Sec Kft. 1 milliárdért őrizheti a vizes vb-t, most a Városliget őrzésére kap a cég 465 millió forintot. (444)

Az ELTE-n induló gender studies-szak ellen tüntettek az Identitesz és az Alfa Szövetség tagjai az egyetem lágymányosi kampuszán. (Átlátszó Oktatás)

A Dzsúdóközpont, amely 447,6 millió forint támogatást nyert, majd a közbeszerzésen 378 milliós ajánlattal “elkelt”, roskadozik és a különbözet is eltűnt. (444)

Parkolási tender Zuglóban; jelenleg egy éve késik és úgy néz ki, hogy egy olyan cég nyeri, amely közel áll a hírhedt Centrum Parkoló Kft.-hez. (Átlátszó blog)

 

A mai Mutyimondót készítette: Bagyinszki Dániel

Előfizetőket keresünk – támogasd a munkánkat havi 1000 forinttal!

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás. Részletek itt.

 

Megosztás