Egyéb

Értékes ingatlanokhoz jutottak Habony-Rogán-Tiborcz-közeli személyek állami árveréseken

Az átadás után is drágul a Dagály-uszoda; csak úgy nyeli be a támogatásokat az izsáki polgármester; magánprogramon török üzletembert látott vendégül Orbán Viktor.

Ezekről ne maradj le!

Ma 103 millió forinttal drágult a tegnap átadott Dagály-uszoda (Átlátszó)

Habony, Rogán és Tiborcz barátai taroltak az állami ingatlan-árveréseken (Heti Válasz)

Évente százmilliós támogatásokat húznak be az izsáki polgármester rokonai és cégei (444)

Ha van 3 perced:

Ma 103 millió forinttal drágult a tegnap átadott Dagály-uszoda
A közbeszerzési értesítőben szerdán jelent meg a legutóbbi tétel az uszodaépítéssel kapcsolatban – a tervek elkészítésére ment el ez a legutóbbi, százmilliós tétel. A hivatalos átadón „költségkereten belül elkészült”-nek titulált Duna Aréna az eredetileg bejelentett 8 milliárd forint helyett összesen több mint 43 milliárdba került – eddig. (Átlátszó)

Habony, Rogán és Tiborcz barátai taroltak az állami ingatlan-árveréseken
Három, nagy értékű belvárosi ingatlan vesztette el közvagyon jellegét és került három hatalomközeli figura közelébe. Az épületek közös jellemzője, hogy Budapest legfrekventáltabb helyein találhatóak – a Rogán Antal-közelinek tartott Carion-csoporthoz kerülő Duna parti épületrész egyben a parlamentre is néző ingatlan. (Heti Válasz)

Évente százmilliós támogatásokat húznak be az izsáki polgármester rokonai és cégei
Mondok József cégével és a közeli hozzátartozóival közösen az elmúlt két évben összesen 320 millió forint javarészt uniós támogatást (a pénz elenyésző töredéke érkezett a magyar államtól) nyert el. (444)

Kicsoda Adnan Polat, a magyar miniszterelnök török barátja és üzletfele?
A jókora költségvetési segítségével felépült felcsúti stadion tetejéről mutatta meg uradal… szülőfaluját és környékét Orbán Viktor egy bizonyos Adnan Polatnak. A török üzletember tavaly bukkant fel az első vej, Tiborcz István bizniszei körül. (Átlátszó)

Ha van még két perced:

Ha most éppen úgy is tűnik, hogy az államnak nem kell kifizetnie egy hazai rendezésű olimpia költségeit, jogerős ítélet kötelezi a maratoni kajak-kenusok jutalmának megfizetésére. (Átlátszó)

A szerda délelőttig ellenőrzött 12 ezer aláírás 11,57 százaléka volt érvénytelen – ha a 266 ezret tekintve is ez lesz az arány, simán meglesz a 138 ezer aláírás és így kötelező lesz kiírni a népszavazást. (Index, 444)

Körözött bűnözők járkálhatnak a Parlamentben, miközben a 444 újságírói nem. (444)

„A kormányt is külföldről finanszírozza az EU” – a jogállamiság megcsúfolása a nemzetközi szinten versenyképes civilszervezetek elleni törvényalkotás. (Átlátszó)

Hamarosan nyitunk” – közli honlapján a tevékenységétől nemrég eltiltott utazási iroda. (HVG)

Matolcsy György gyér hallgatóság előtt arról beszélt a parlamentben, hogy a brókerbotránnyal is az amerikaiak akarták megbuktatni a kormányt. (444)

Egy független adatvédelmi csoport szerint aggasztó a Windows 10 adatgyűjtése. (Index)

Bangladesben a választók és a politikusok digitális kapcsolattartásával igyekeznek növelni az átláthatóságot. (Global Voices)

 

A mai Mutyimondót készítette: Somodi Dániel

Előfizetőket keresünk – támogasd a munkánkat havi 1000 forinttal!

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás. Részletek itt.

Megosztás