Egyéb

Tarsoly Csaba szerint Szijjártó Péter miniszter ötlete volt a moszkvai vízumgyár

Egy Tiborcz-közeli vállalkozó is benne lett volna a pécsi Zsolnay-gyár szanálásában; elképesztő mértékben gazdagodott meg Mészáros Lőrinc az utóbbi években; 800 millió forint se volt elég az UTE-stadion normális felújítására.

Ezekről ne maradj le!

Páva Zsolt ügyvédje és egy Tiborcz-közeli vállalkozó szanálták volna a Zsolnay porcelánmanufaktúrát (Átlátszó)

Ő a valódi gazdasági csoda (Index)

Tarsoly Csaba szerint Szijjártó kereste meg a moszkvai vízumgyár ötletével (444)

Ha van 3 perced:

Páva Zsolt ügyvédje és egy Tiborcz-közeli vállalkozó szanálták volna a Zsolnay porcelánmanufaktúrát
A WHB feltőkésíti az önkormányzati Ledina Kft.-t, amely majd üzemelteti a felszámolás alá került Zsolnay-gyárat – ez volt a terv Pécs jogi képviselője, Szabó Iván szerint. A többségi tulajdonos, Bachar Najari azonban kifizette a Zsolnay tartozását, a WHB tulajdonosa, Paár Attila pedig a botrány miatt kihátrált az együttműködésből. A WHB egyébként cáfolja Szabót: azt állítják, hogy nem volt kapcsolatuk a Ledinával, és csak befektetési céllal vették meg a Zsolnay banki tartozását. (Átlátszó)

Ő a valódi gazdasági csoda
Tíz év alatt az ezerszeresére növelte kis gázszerelő cégének bevételeit Mészáros Lőrinc. A Fidesz 2010-es hatalomra kerülésekor még csak hét cége volt, mára egy legalább 30 cégből álló birodalmat épített ki, és a saját vállalkozásainak vagyona legalább 12 milliárd forint. A legközelebbi üzletfeleivel együtt 70 milliárd forintos céges vagyont nevezhetünk Mészáros-közelinek. És ebben a felmérésben még nem is szerepel Mészáros új szerzeménye, a Hidashát-Csabatáj agrárcégcsoport, amely a bedőlt Buda-Cash vagyonának része volt. (Index, Átlátszó)

Tarsoly Csaba szerint Szijjártó kereste meg a moszkvai vízumgyár ötletével
Az Index nemrégiben megjelent cikksorozatára utalva azt mondta Tarsoly Csaba a Quaestor-ügy újabb tárgyalásán, hogy őt személyesen Szijjártó Péter kereste meg, hogy a minisztérium kiszervezze a vízumkiadást. A Quaestor és a nemzetbiztonsági átvilágításon néhány éve megbukott Kiss Szilárd cége, a VisaWorld Center ezrével bocsátotta ki a vízumokat, anélkül, hogy bármilyen módon leellenőrizték volna a kérvényezőket. (444)

Biztosítási botrány a Volánoknál?
A Hír TV szerint a Dél-alföldi Közlekedési Központban (DAKK) a béren kívüli juttatási keret terhére élet- és baleset-biztosítást kötöttek 2200 dolgozóra, akiknek lényegében nem volt választásuk. A 2014 tavaszán indult szolgáltatást három évig fizeti a Volán, utána a dolgozó dönthet, hogy megtartja-e a biztosítást, vagy esetleg felmondja, utóbbi esetben az addig befizetett pénz töredékét kapják vissza az ügyfelek. Az üzlet értéke elérheti a 1,5 milliárd forintot is. (MNO)

Ha van még két perced:

Ángyán József: Fideszes családok, kastélytulajdonosok, külföldiek az új földbirtokosok Somogy megyében. (Átlátszó)

A Médiatanács döntése miatt a versenyhivatal sem engedi, hogy az RTL és a Central Média összefonódjon, mert az összefonódás veszélyeztetné a sokszínű tájékozódást. (444)

Saját tulajdonú ingatlan értékesítésére hozott létre vállalkozást Szijjártó Péter barátja, Kuna Tibor kommunikációs cége, az aranytojást tojó Trinity International Communications. (Átlátszó)

CBA-alvállalkozónál készültek a fertőzött szendvicsek, amelyet a déli határon szolgáló rendőrök kaptak. (MNO)

“Nemzeti ügyből pártügy lett” – mondta Orbán Viktor, pedig az olimpiarendezés sosem volt nemzeti ügy. (Vastagbőr)

800 millióért újították fel az UTE stadionját, ehhez képest pár nappal a használatbavételi engedély kiadása után kontármunkára utaló jelek vannak az épületen. (Index)

Egy forint értékben kaptak munkabér-átutalást tanárok február elején, az óraadói megbízási díjak helyett csupán ennyit utalt az illetékes Közép-Budai Tankerületi Központ. (Átlátszó Oktatás)

Nyilvános tenderen akár többet is kaphatna a főváros a Rác fürdőért, a városvezetés mégis hagyja, hogy az MFB bank találjon rá vevőt, aki Tiborcz István környezetéből kerülhet ki. (HVG)

Súlyos konfliktust okozhat az EU és Kína között a gyanúsan drága beruházással, a Budapest-Belgrád vasútvonallal kapcsolatos brüsszeli vizsgálat. (Napi.hu)

Bezártak két budapesti gyógyszertárat, amelyek a rendőrség szerint a svéd feketepiacon értékesítettek nyugtatókat és szorongásgátló készítményeket. (Index)
A mai Mutyimondót készítette: D. Kovács Ildikó

Előfizetőket keresünk – támogasd a munkánkat havi 1000 forinttal!

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás. Részletek itt.

Megosztás