Egyéb

Vízummal sefteltek a moszkvai magyar konzulátuson, de feljelentést nem tett a külügyminisztérium

Gyanús figurák jutottak schengeni vízumhoz a moszkvai magyar konzulátuson; az adófizetők fizetik meg a 4-es metró szabálytalanságainak árát; maffiamódszerekkel félemlítik meg a dolgozókat a katolikus főiskolán.

Ezekről ne maradj le!

Súlyos visszaélések voltak a moszkvai magyar konzulátuson (Index)

Négyes metró: az adófizetők bűnhődhetnek a tenderek szabálytalanságai miatt (Átlátszó)

Maffiamódszerekről beszélnek a hallgatók a katolikus főiskolán (24)

Ha van 3 perced:

Súlyos visszaélések voltak a moszkvai magyar konzulátuson
Mindez a külügyminisztérium saját belső jelentéséből derült ki, melynek súlyos megállapításai miatt nem tettek feljelentést és amit el is akartak titkolni a közvélemény elől. az jelentés szerint 2012-13-ban gyanús figurák juthattak ellenőrizetlenül schengeni vízumhoz, az ügyben kulcsszereplő Kiss Szilárd volt agrárdiplomata és a Quaestor is. (Index)

Négyes metró: az adófizetők bűnhődhetnek a tenderek szabálytalanságai miatt
Az OLAF jelentésének majdnem összes megállapítása évekkel ezelőtti – bár bizalmasan kezelt – magyar jelentéseken vagy eljárások iratain alapul. Ráadásul „csupán” az uniós támogatási szabályok megsértését állapította meg, ezen felül csupán találgatásokba bocsátkozott. (Átlátszó)

Maffiamódszerekről beszélnek a hallgatók a katolikus főiskolán
Bár a múlt héten távozott posztjáról az Apor Vilmos Katolikus Főiskola rektora, Fülöpné Erdő Mária (Erdő Péter bíboros húga), ez a visszaéléseknek aligha vet véget. Többek szerint idén januárig gyakori volt a munkahelyi megfélemlítés. Sorra bocsátják el vagy mondanak fel az intézmény dolgozói és oktatói. (24)

Részben téves ítéltet hangzott el a gyöngyöspatai ügyben
A rendőrségnek határozottabban kellett volna fellépnie a Gyöngyöspatán akciózó szélsőségesekkel szemben a Kúria szerint – hangzott el a tárgyalóteremben szerda délelőtt. Ezzel azonban még nem volt vége, délután ugyanis közleményt adott ki a Kúria, miszerint nem adtak teljesen igazat a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) beadványának. (444, Index)

Ha van még két perced:

Az NVB előcsarnokában fellépő 11 kopasz ellen névvel, címmel, bűnlajstrommal együtt nyújtott be keresetet Nyakó István szocialista képviselő. (24)

A kormány évi 300 milliós segítő kezet nyújtott a többszintes uszodája miatt adósságban fuldokló Szentendrének. (444)

Pikáns rokoni kapcsolatok sejlenek fel a röszkei terrorperben. A Szegedi Törvényszék szerint törvényesen tárgyalták az ügyet. (HVG)

A Fidesz felfüggesztené az adószámát azoknak a civil szervezeteknek, amelyek nem hajlandók nyilvánosságra hozni a külföldről kapott támogatásaikat. (HírTV)

A rendőrség állítása szerint ők nem az aláírásgyűjtést akadályozták, hanem körözött személlyel szemben intézkedtek tegnap a Határ úti aluljáróban. (444)

Első fokon elvesztette a Legfőbb Ügyészség az Átlátszó ellen indított sajtóhelyreigazítási perét. (Átlátszó)

Korrupt állami hivatalnokok után nyomozott a Nemzeti Védelmi Szolgálat – 122 ügyben feljelentést tettek, nagyobb halak azonban nem akadtak horogra. (Index, 444)

Hirtelen eltűnt a HírTV a Mediaworks által kiadott műsorújságból. (Comment:com)

„Most könnyebb sunnyogni” – Vágó Gábor a vagyonosodási vizsgálatok megszüntetéséről. (Átlátszó)

Tízmilliárdokkal tartozik az ügyfeleinek egy fővárosi álbrókercég. (Blikk)

30 ezret is bukhat az, aki nem elég figyelmes a telefonos csalókkal szemben. (HVG)

24 óráig sem bírta a strapát a keddi újraindítás után Budapest legújabb jelképe, a Moszkva téri óra. (Vastagbőr, 444)

Mielőtt igazán belendülne a civil-ellenes kormányzati hadjárat, itt a lehetőség számot adni a sokat emlegetett szervezetekkel kapcsolatos tudásról. (Átlátszó)

Keserűvé és dühössé tették a szlovák EU-elnökség rendezése körül zajló visszaélések Zuzana Hlávkovát, aki – miután a hatóságok elhajtották – a nyilvánossághoz fordult a tapasztalataival. (444)

Megmérgezhették Vlagyimir Kara-Murza orosz ellenzéki aktivistát, jelenleg mesterséges kómában tartják. (444)

Adófizetők pénze közvetlenül a Trump-család zsebébe: az amerikai védelmi minisztérium a New York-i Trump toronyban készül helyet bérelni, hogy az ott tartózkodó elnök elláthassa a feladatát. (The Washington Post)

 

A mai Mutyimondót készítette: Somodi Dániel

Előfizetőket keresünk – támogasd a munkánkat havi 1000 forinttal!

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás. Részletek itt.

Megosztás