Egyéb

Fidesz-MSZP-egyezség állhat az átalakuló Népszava mögött

A Fidesz jóváhagyásával visszatérhetnek a Népszavába az állami hirdetések; uniós pénzek érkeznek a kirakatvárosokba; kizárták a Quaestor-ügy egyik szakértőjét; gyanúsított lett az Eximbank volt vezérigazgatója.

Ezekről ne maradj le!

Lesz állami reklám a Népszavában? – ígéretet már kaptak (Átlátszó)

Három olimpiára való, nagyrészt uniós pénzzel tömi ki Orbán a kirakatvárosokat (HVG)

Jogerősen kizárták a Quaestor cégügyeit feltáró szakértőt (444)

Ha van 3 perced:

Lesz állami reklám a Népszavában? – ígéretet már kaptak
A szocialisták és a Fidesz is egy baloldalinak beállítható, minél kevesebb vizet zavaró napilapként látnák szívesen az átalakított Népszavát, amelynél így okkal reménykedhetnek az utóbbi években elmaradó állami hirdetések visszatérésében. A 444 szerint egykori népszabadságosok tartanak a laphoz, akik szerződésben rögzítenék a független munkát. (Átlátszó, 444)

Három olimpiára való, nagyrészt uniós pénzzel tömi ki Orbán a kirakatvárosokat
Áprilisig mind az öt, a Modern Városok Programból kimaradt megyei jogú várost felkeresi Orbán Viktor, aki az eddig elígérgetett 1500-1700 milliárd forinton felül újabb 800 milliárdnyi fejlesztést jelent majd be. (HVG)

Jogerősen kizárták a Quaestor cégügyeit feltáró szakértőt
A Fővárosi Ítélőtábla döntésében összeférhetetlenség miatt kizárta Bakó Anikó igazságügyi szakértőt a Quaestor-ügyből, aki társszerzője volt a vád szempontjából kulcsfontosságú jelentésnek, amelyet emiatt rohamtempóban újra kell írni és ami miatt jelentősen elhúzódik az ügy tárgyalása. (444)

Elbukik az RTL Klub–Central Média-biznisz
Tavaly szeptemberben jelentették be, hogy az RTL Klub mögött is álló M-RTL Zrt. 30 százalékos tulajdonrészt vásárol az online tartalomszolgáltatásban jelentős piaci szereplőnek számító Central Digitális Média Kft.-ben. A megállapodás hatósági tilalom hírét a Médiatanács vonatkozó ülése előtt 25 perccel írta meg a kormányközelbe terelt Origo. (HVG)

Tőkét csökkent Csányi, a Garancsi-nővér és a vegyépszeres Nagy Elek is
Az OT Industries (leánykori nevén Olajterv), amely egyebek mellett részt vett a magyar-szlovák gázvezeték építésében, 16 milliós tőke kivonása mellé 100 milliós osztalékot is fizetett a tulajdonosoknak, így Csányi Sándor cégének is. A legjelentősebb mértékű forrást Nagy Elek Metal-Art Zrt-jéből vonták ki. (Átlátszó)

Kihallgatták Nátrán Rolandot, az Eximbank volt vezérigazgatóját
Nátránt különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezeléssel gyanúsítják, mégpedig a Lánchíd palota bérleti szerződése miatt, amellyel kapcsolatban az első fokon eljáró bíróság nem látta megalapozottnak a vádakat. (444)  

Ha van még két perced:

130 millióból próbál külföldi befektetőket Magyarországra csábítani a HIPA (Átlátszó)

Egy magyar adófizető megüzente a NAV-nak: visszakéri a pénzét az államtól, mert nem arra fordítják, amire kellene. Aztán megbírságolták. (444)

Seszták Miklós fejlesztési miniszter családjához köthető üzletember érdekeltsége nyithat kaszinót Pécsen is. (MFor)

Orbán Viktor meghallgatta a Vasas-szurkolók óhaját, és nagyobb stadiont kap a focicsapat. (444)

1,2 milliárd forint áfát csalt el halott vagy nem létező külföldi személyek nevére kiállított fiktív számlákkal egy kecskeméti műtrágyakereskedő. (Index)

Álláshalmozás: Kardkovács Kolosról kiderült, hogy egy negyedik jegybanki alapítványnál is felügyelő bizottsági tagságot vállalt. (Index)

Juhász Péter ellen indított perben a bíróság elsőfokú ítélete szerint lehet azt mondani Rogán Antalról, hogy bűnöző. (444)

135 millió forintot követel Lagzi Lajcsi a biztosítótól egy négy éve leégett magtár miatt. (Bors)

Vizoviczki László állítása szerint csak egyszer üzletelt Portik Tamással, sosem erőszakkal szerzett meg újabb szórakozóhelyeket és nem voltak baloldali kapcsolatai. (MNO)

Az olasz könyvelési botrány miatt lemondott a British Telecom európai igazgatója. (BBC)

Van az  pénz: a korábban az ismert gyarmatosító, Cecil Rhodes szobrának ledöntéséért küzdő dél-afrikai aktivista elfogadta a Rhodes-ról elnevezett oxfordi ösztöndíjat. (Independent)

A “Franciaország nagy felszabadítása” nevű, Trump támogatóit tömörítő zárt chat-csoport Marie Le Pennek kedvezően tervezi befolyásolni a közösségi médiafelületek közhangulatát. (Buzzfeed)

 

A mai Mutyimondót készítette: Somodi Dániel

Előfizetőket keresünk – támogasd az Átlátszó munkáját havi 1000 forinttal!
Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.

Megosztás