Egyéb

50 milliós támogatást kapott egy eltűnt autómosóra Simonka György

Újabb visszaélés gyanúja vetül Simonka Györgyre; letöltendő börtönbüntetést kapott a Fidesz volt ifjúsági elnöke; meghalt az Interpol által körözött Ghaith Pharaon.

Ezekről ne maradj le!

Korrupcióinfo: Teleportált Simonka György családi cégének uniós pénzből épült autómosója (Átlátszó)
Meghalt Ghaith Pharaon (Index)
Nagyobb stadiont követelnek a Vasas szurkolói (444, Nemzeti Sport)

Ha van 3 perced:

Korrupcióinfo: Teleportált Simonka György családi cégének uniós pénzből épült autómosója
Hadházy Ákos szerint újabb visszaélés gyanúja vetül a békés megyei fideszes képviselőre, Simonka Györgyre. A kormánypárti képviselő családjának a cége 50 millió forintos EU-s telephelyfejlesztési támogatást vett fel egy autómosóra, aminek a pályázatban megadott címen nem találták nyomát. (Átlátszó)

Meghalt Ghaith Pharaon
Meghalt az Interpol és az FBI által 25 éve körözött, az utóbbi néhány évben viszont Magyarországon üzletelő Ghaith Pharaon üzletember. Az Orbán Viktor szomszédságában telket vásárló olajmilliárdos Pharaont a hétvégén temették, halálhírét a magyar külügy is megerősítette. (Index)

Nagyobb stadiont követelnek a Vasas szurkolói
Dühös levelet írtak a Vasas labdarúgócsapatának szurkolói, miszerint nekik nem elég az ötezer férőhelyes új stadion, legalább nyolcezer ülőhelyet szeretnének, mert akkor otthon játszhatnák a nemzetközi kupameccseket is. A kormány 2016 végén adott 5,4 milliárd forint plusz pénzt az új stadion többletmunkálataira. (444, Nemzeti Sport)

Letöltendő börtönbüntetésre ítélték a Fidesz ifjúsági tagozatának volt elnökét
1 év 6 hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélte a bíróság Veress Áront, a Fidesz ifjúsági tagozatának volt elnökét. Veresst 2015 elején a Keleti pályaudvaron kapták el, miközben hamis pénzt próbált rásózni egy férfira. A Fidesz állítása szerint már 2012-ben kizárták a pártból, de a honlapjukon még 2014-ben is ifjúsági elnökként hivatkoztak rá. (Magyar Nemzet/Index)

Ha van még két perced:

Nem készültek gazdaságossági eljárások, mégis 13 milliárd forint épít stadiont az állam és a helyi önkormányzat Székesfehérváron. (Átlátszó)

58 millió forintot kaszinózott el az egyik bank kecskeméti fiókjának alkalmazottja online szerencsejátékkal. (HVG)

Árvízvédelmi munkák elvégzésére nyert 10 milliárd forintot Mészáros Lőrinc, egy a Felső-Tisza vidékét érintő közbeszerzésen. (Átlátszó)

Furcsa módon osztogatta a parlament gazdasági bizottsága a letelepedési kötvény forgalmazására vonatkozó engedélyeket. (MNO)

Szijjártó Péter szerint az állami Eximbank által Andy Vajnának nyújtott hitel nem közpénz. (HVG)

Ha tetszett a cikk

Előfizetőket keresünk – támogasd az Átlátszó munkáját havi 1000 forinttal!
Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.

Megosztás