Egyéb

Veszélyben a felcsúti kerti tó, mert lassan csordogál a közpénz Orbán focicsapatához

Hiába történik feljelentés korrupciós ügyekben, a hatóságok tétlenek maradnak; Rogán Antal nem hajlandó reagálni az eltűnt lakásszerződés ügyében; tizenkét megyében fog lapot kiadni Mészáros Lőrinc.

Ezekről ne maradj le!

Feljelentés-elhárítás felsőfokon: tétlen hatóságok 2016 leggyanúsabb ügyeiben (Átlátszó)
Eltűntek a hírhedt Aulich utcai lakás szerződései, Rogán nem reagál (Magyar Narancs)
A Mediaworks bepuszilta a megyei napilapok többségét, a Story Tv-ért is folyik a küzdelem (444)

Ha van 3 perced:

Feljelentés-elhárítás felsőfokon: tétlen hatóságok 2016 leggyanúsabb ügyeiben
„Ha törvénybe ütköző tevékenységet tapasztal, jelentse a hatóságoknak” – általában ez a válasz a kormánypárt részéről a korrupciós ügyekre. A tavalyi év fajsúlyos ügyei azonban végleg bebizonyították, hogy ma Magyarországon a hatóságok tétlenek maradnak a nyilvánosságot kapott visszaélésekkel szemben. (Átlátszó)

Eltűntek a hírhedt Aulich utcai lakás szerződései, Rogán nem reagál
2011-ben hozzávetőleg a piaci ár harmadáért adta el az önkormányzat a 250 négyzetméteres lakást Rogán Antal korábbi ismerősének, Fürstner doktornak. Az ügyletről készült szerződés eltűnt az önkormányzat irattárából, a hivatalban lévő jegyző szerint még Rogán Antal polgármestersége alatt, aki nem reagált az ügyre vonatkozó kérdésekre. (Magyar Narancs)

A Mediaworks bepuszilta a megyei napilapok többségét, a Story Tv-ért is folyik a küzdelem
Tizenkét megyét foglal magába a nemrég a Fidesz közelébe került Mediaworks megyei napilap portfóliója. A példányszámok tekintetében is dominálják a helyi sajtót, és a hírek szerint ez még nem elég, hiszen a Győr-Moson-Sopron megyei és a csongrádi lapokat kiadó céget is szívesen látnák egy kormányhoz közeli vevő tulajdonában. A Story-csatornákért már most is folyik a küzdelem: a résztulajdonos-vezérigazgató szerint TV2-közeli érdekcsoportoknak adnák el a csatornákat működtető részvénytársaságot. (444)

Lassan gyűlik a tao-pénz Felcsútra: ebből így nem lesz sportcsarnok
2015 decemberében 10 nap alatt összegyűlt a megítélt tao-keret. Ezzel szemben a tavaly megítélt 2,93 milliárd forintnyi támogatás lassabban csordogál – a felcsúti alapítvány eddig „csak” 1,3 milliárdnál tart. Helye lenne a pénznek: épül a sportcsarnok és a kerti tó. Közben arra is fény derült, hogy Orbán Viktor alapítóként nem használhatná térítésmentesen az akadémia létesítményeit. (Figyelő, Index)

Ha van még két perced:

Nem jogerősen, de méltatlan pozíciója betöltésére a bíróság szerint Gyenes Levente, Gyömrő polgármestere, akit tavaly májusban adócsalásért felfüggesztett börtönre ítéltek. (Magyar Nemzet)

Berlin, Brüsszel és Moszkva is kellett ahhoz, hogy kevesebb gázt kelljen átpumpálni Ukrajnán, ami így még kiszolgáltatottabbá vált Oroszországnak. (444)

200 millió forintnyi adócsalásért több mint három év börtönre ítélték egy békéscsabai cég vezetőjét társával együtt. (Index)

Még összesítik a költségeket, ezért egyelőre nem tudni, mennyiért üzent Orbán Viktor a nyugdíjasoknak. (Magyar Nemzet)

Jó pénzért bármelyik alkalmazást bejuttatják az Apple legnépszerűbb alkalmazásai közé, a nagy fejlesztőcégek gyakorlatilag kibérelik maguknak a helyeket. (444)

George Cottrell, a szélsőjobboldali politikus, Nigel Farage munkatársa, felajánlotta drogkereskedőknek, hogy tisztára mossa a pénzüket, amit valójában csak megtartott volna magának. (USA Today)

Ferenc pápa már 2014-ben tudott arról, hogy egy olasz katolikus papot (aki már 2009-ben gyanúba keveredett) szexuális zaklatással vádolnak gyerekek. (444)

Ha tetszett a cikk

Előfizetőket keresünk – támogasd az Átlátszó munkáját havi 1000 forinttal!
Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.

Megosztás