Egyéb

Mészáros Lőrincnek is jut a 300 milliárdos költségvetési átcsoportosításból

Idén is kreatívan költötték el az uniós pénzeket az önkormányzatok; az Országos Roma Önkormányzat korrupciójának árát az adófizetők fizetik meg; a kormány módosítja a jövő évi költségvetést, ez újabb pár milliárd forintot jelent a nemzet gázszerelőjének.

Ezekről ne maradj le!

Idén is futotta hülyeségekre az uniós milliárdokból (Átlátszó)
Így titkolja a kormány, mire költi a pénzed (Index)
Az adófizetők állják a számlát a roma önkormányzat botránya után (MNO, RomNet)

Ha van 3 perced:

Idén is futotta hülyeségekre az uniós milliárdokból
Náddal feltört biciklis kalandpálya, eliszaposodott balatoni strand, lezárt csarnokok, üres üzemépületek, elérhetetlen szoftver – egyebek mellett ezeket tapasztalták az Átlátszó munkatársai, amikor az uniós pályázati források sorsát követték nyomon. Több esetben a magyar hatóságok, illetve az uniós csalás elleni ügynökség, az OLAF is vizsgálatba kezdett. (Átlátszó)

Az adófizetők állják a számlát a roma önkormányzat botránya után
Speciális támogatásként 1,3 milliárd forintot kap a kormánytól az Országos Roma Önkormányzat. Az Orbán Viktor által jegyzett határozat már meg is jelent a Magyar Közlönyben. Az önkormányzat uniós támogatású, 1,6 milliárdos Híd a munka világába programját költségvetési csalás miatt vizsgálja az az adóhatóság, és vissza kell fizetnie a pénzt, de az összeg túlnyomó részére korábban májusig adott haladékot a kormány. (MNO, RomNet)

Bőkezűen ajándékoz karácsonykor az állam
A korábbi években soha nem látott módon jelent meg kormányhatározat, ami alapjaiban érinti a 2016-os költségvetést és szinte rögtön át is írtak. A 300 milliárdos átcsoportosításból jut Mészáros Lőrinc és a kormány kedvenc határon túli fociakadémiáinak,  3,7 milliárd jut a tavaly 2,8 milliárdnyit összeüzletelő kereskedőházaknak, Schmidt Mária egymilliárd forintból csinálhat Kertész Imre Központot. Tízmilliárd gurul a szegedi stadionnak és 21 milliárd sportszervezeteknek. (Portfolio, 444, 444, 444, 444, 444)

Így titkolja a kormány, mire költi a pénzed
A vállalati kutatás-fejlesztés-innováció támogatások elosztásáról próbált volna többet megtudni az Index egyik újságírója. Az Emmi első körben pusztán annyit közölt, hogy a nyertesek adatai elérhetők egy oldalon, ami nem volt igaz, majd egy halasztás után tízezreket kért az „aránytalan pluszmunkáért”. Még így is visszafogta magát a minisztérium, másoktól milliókat akar hasonló közfeladatért bevasalni a kormány. (Index)

Ha van még két perced:

Közel 4,5 milliárd forintból épül versenyuszoda Kaposváron, a kivitelezők egyike Mészáros Lőrinchez köthető. (Átlátszó blog)

Mészáros Lőrinc felesége a köztévében ecsetelte, mennyit jótékonykodnak, bár szerinte “az ember ezt csendben, szeretettel teszi”, és ők se szokták nagy dobra verni. (Vastagbőr)

Mezőkövesd a tökéletes példája annak, hogyan telepedett a politika a focira és fújta milliárdosra a csapatot a józan ész és az MLSZ célkitűzései ellenére. (Index)

Fideszes polgármesteri poén: miért fér el alig az autóm egy Mercedes terepjárótól? Ja, hát pedagógusokhoz jövök köszönteni, akiknek az elmúlt években sokat emeltek a fizetésén! (Index)

A mentősök munkáját akarták gyorsítani négymilliárdból, egyelőre csak a lassításuk sikerült. (Index)

Mégis lezárnák az Olof Palme sétányt, és más közlekedési gondokat is okozhat a Liget-projekt. (Magyar Kerékpárosklub)

Igenis sok, kormány elleni támadás mögött Soros György áll, mert jóban van a Clinton-családdal, akik sokszor támadták a kormányt, zárta rövidre a logikai kört Szijjártó Péter. (ATV)

Roppant nehéz a tervek politikai támogatottságát megőrizni, ha a nyilvánosságban vita és vádaskodás kezdődik”, például korrupcióra gyanakodnak – derült ki a honvédelmi tárca tájékoztatásából. (MNO)

A Lánchíd Rádió kiakadt, amiért Balog Zoltán minisztériuma bojkottálja őket. (444)

Gyárfás Tamás nem adja fel, Kiss Lászlóval az oldalán küzd, hogy visszatérjen az úszószövetség élére. (Blikk)

Ha tetszett a cikk

Előfizetőket keresünk – támogasd az Átlátszó munkáját havi 1000 forinttal!
Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.

Megosztás