Egyéb

Újabb 1 milliárd forint az olimpiai pályázatra, mi lesz, ha még meg is nyerjük?

Ezekről ne maradj le!

Kastélyok, villák, székházak – így gyarapodott a miniszterelnöki vő környezete az elmúlt évben (Átlátszó)
A kormány határozná meg a köztéri reklámok méreteit (MNO)
Milliárdos vagyon mozog az Erzsébet-program ködében (Index)

Ha van 3 perced:

Kastélyok, villák, székházak – így gyarapodott a miniszterelnöki vő környezete az elmúlt évben
Uniós milliárdok állnak rendelkezésre a kastélyprogramra és egy új törvény jelentős adókedvezményt is bevezetett a műemlékek felújítására. Micsoda véletlen, hogy Tiborcz Istvánnak, Orbán Viktor vejének neve mostanában merült fel olyan cégekkel kapcsolatban, amelyek éppen ilyen ingatlanok vásárlására adták a fejüket. (Átlátszó)

A kormány határozná meg a köztéri reklámok méreteit
Egy friss, Lázár János által jegyzett törvénymódosítás szerint a kormány szabná meg ezentúl, hogy közterületeken milyen reklámok helyezhetők el. Hiába lenne magánterületen a reklám, ha közterületről látható, a törvény által megszabott méretűnek és formájúnak kellene lennie, a jogsértéseket az önkormányzatok helyett egy külön hatóság büntetné – áll a javaslatban. A módosítást akár már kedden megszavazhatja a parlament, kivételes eljárásban. (MNO)

Milliárdos vagyon mozog az Erzsébet-program ködében
Hamarosan több olyan értékes ingatlant adhat el az állam, amelyek egy része kihasználatlan, másik része viszont az Erzsébet-program része volt. Ez azért érthetetlen lépés, mert korábban még az üdülők felújítására készült a kormány, és ennek előkészületeire el is költöttek 700 millió forint uniós támogatást. Az ingatlanok között ott van a balatonőszödi komplexum és a siófoki Aranyparton található Erzsébet-szálloda. (Index)

Az ember, aki nélkül nem lenne Trump
Villámgyorsan lett az amerikai jobboldal meghatározó médiája a Breitbart, amelynek névadója, Andrew Breitbart már nem érhette meg a garázsból elindított weboldal sikerét. A Breitbarton keveredik a valós tényfeltáró munka az összeesküvés-elméletekkel, gyűlölködéssel és felháborodás korbácsolásával. Ez a kombináció pedig nagyban hozzájárult ahhoz, hogy Donald Trumpot 2016-ban az Amerikai Egyesült Államok elnökévé választották. (444)

Ha van még két perced:

Hat milliárdos pénzégetés ellenére újabb országokban nyit irodát a Magyar Nemzeti Kereskedőház, például a kommunista Vietnamban. (Index)

Bővülő portfólió: a Printimus Kft.-n keresztül a reklámügynökségi piacra is belép a Mészáros Lőrinchez köthető, tucatnyi napilapot felvásárló Opimus Zrt. (Átlátszó)

Hadat üzen a Nemzetgazdasági Minisztérium az offshore lovagoknak, a NAV 2017 szeptemberétől több mint 70 országban vizsgálódhat elrejtett pénzek után. (Index)

Karácsonyi ajándék: újabb 1 milliárdot forintot ad a kormány az olimpiai pályázatra még idén, de a Budai Vigadó felújítására is jut plusz pénz. (HVG)

Csak Komárom-Esztergom megyében járt jutalom az Erzsébet-utalványok ki nem szállításáért, a máshol dolgozó kormányhivatalnokok nem voltak ilyen szerencsések. (444)

Nem indítja újra a Népszabadságot az Opimus Zrt., mert annak sem racionális lehetősége, sem gazdasági megalapozottsága nincs. (Portfolio)

Befejezte a rendőrség a nyomozást Lagzi Lajcsi ügyében, akinek birtokán többek között áramlopás nyomaira bukkantak, most az ügyészségnek kell majd döntenie a vádemelésről. (Blikk)

Nemzetbiztonsági okokra hivatkozva titkosítja a 3-as metrókocsik állapotát a kormány, bár azzal nyugtatnak, hogy legfeljebb 30 év múlva minden kiderül. (HVG)

Ha tetszett a cikk

Előfizetőket keresünk – támogasd az Átlátszó munkáját havi 1000 forinttal!
Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.

Megosztás