Egyéb

Bármi áron: már a költségvetés biztonsági tartalékából is stadiont építenek

Ezekről ne maradj le!

Több tucat károsult, egymilliárdos kár egy ingatlanlehúzásos ügyben (Átlátszó)
Az Országvédelmi Alapból épül stadion Székesfehérváron (444)
Kizárhatják Kertész Balázst az Ügyvédi Kamarából (Index)

Ha van három perced:

Több tucat károsult, egymilliárdos kár egy ingatlanlehúzásos ügyben
Egy kamu vállalkozó több mint 300 millió forintot húzott ki egy üzletemberből. Olcsón megvásárolható németországi ingatlanokat ígért neki a befektetéseiért cserébe, ehhez még hamis közjegyzői igazolást is készített. Az üzletember akkor szembesült a csalással, amikor meg akarta nézni az ingatlanokat Németországban. Az ügyben nincs gyanúsított, a férfin kívül sok más károsult is van. (Átlátszó)

Az Országvédelmi Alapból épül stadion Székesfehérváron
Orbán Viktor további 3,3 milliárd forintot csoportosít át a Videoton székesfehérvári stadionjának építésére. A költségek eddig is magasak voltak, konkrétan 12,8 milliárd forint, de az egyetlen pályázó 16 milliárdért vállalta csak a megbízást. A hiányzó összeget a stratégiai tartalékból, az Országvédelmi alapból vonja el a miniszterelnök. (444)

Kizárhatják Kertész Balázst az Ügyvédi Kamarából
A Budapesti Ügyvédi Kamara egy vizsgálat után úgy döntött, hogy Kertész Balázsnak, a  Rogán Antalnak kávét kínáló fantomügyvédnek harminc napja van megszüntetni az  összeférhetetlenséget saját cégében betöltött ügyvezetői pozíciója, és aktív ügyvédi praxisa között. Ellenkező esetben kizárhatják a Kamarából. (Index)

Több mint 20 milliárdot kap a Vajnának-kölcsönző Eximbank
Az Eximbank, amely elvileg a külkereskedelem támogatásával foglalkozik (valójában, Andy Vajnának, Garancsinak, Budapesten beruházó arab vállalkozóknak adott milliárdos kölcsönöket) most megszorult, ezért kap további 28 milliárd forintot, melyet az útépítéstől von el a kormány. (444)

Ha van még két perced:

Végrehajtás alá került Vajna Tímea fánkozójának, a Mr. Funk Vendéglátó Kft. egyharmada, konkrétan Gomez Norbert tulajdonrésze egy kb. 30 milliós kölcsön miatt. (Átlátszó)

Semjén Zsolt terjesztette fel Bayer Zsoltot a lovagkeresztre. A kitüntetés akkora felháborodási hullámot keltett, hogy több mint száz díjazott küldte vissza kitüntetését. (Index)

Az elköltetlen EU-s milliárdokat gyorsan elverné a magyar kormány, ezért a közeljövőben, konkrétan az év végéig közel 1600 milliárd forintnyi forrást osztanának szét. (HVG)

Eddig minden évben 15 millió forintot szánt a kormány a “HIV/AIDS megelőzésére”, főként civilszervezetek bevonásával. Idén először ezt a pénzt egy állami szerv kapja. (444)

Lemondott tisztségéről az úszószövetséget 23 éve irányító Gyárfás Tamás, aki körül az utóbbi hónapokban megszaporodtak az elégedetlenkedő hangok. (HVG)

Az olajtermelő országok kartellje, az OPEC döntött arról, hogy az érintett országok csökkentik a kőolajkitermelést, így várhatóan jelentősen nő az olaj ára. (Index)

Ha tetszett a cikk

Előfizetőket keresünk – támogasd az Átlátszó munkáját havi 1000 forinttal!
Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.

Megosztás