Egyéb

A kormánynak az sem számít, ha milliárdokat bukunk a letelepedési kötvényeken

Ezekről ne maradj le!

Uniós fejlesztési forrásokból romhalmaz – a rakamazi turisztikai projektek (Átlátszó)
Éveken keresztül összeférhetetlenül ügyvédkedhetett Rogán fantommá vált bizalmasa (Index)
Ghaith Pharaonnal is tárgyalt a magát becsapottnak érző Tarsoly Csaba (Magyar Narancs)

Ha van 3 perced:

Uniós fejlesztési forrásokból romhalmaz – a rakamazi turisztikai projektek
Bedöglött projektek szegélyezik az utat, ami a hírhedtté vált rakamazi Teknősház és vízi tanösvény teljes kudarcához vezetett, pedig ez utóbbi költség-haszon szempontjából még értelmes is lehetett volna a város számára. Az elfüstölt százmilliók egy részéről pedig még a finanszírozó szervezet sem tud. A NAV Bűnügyi Igazgatósága viszont egy éve nyomoz utánuk. (Átlátszó)

Éveken keresztül összeférhetetlenül ügyvédkedhetett Rogán fantommá vált bizalmasa
Hosszú ideig senkit nem zavart, hogy Rogán Antal rejtőzködő bizalmasa, Kertész Balázs az ügyvédi törvényre fittyet hányva folytat ügyvédi tevékenységet a Kosik Ügyvédi Irodában, és tulajdonos-ügyvezetője a Monavis Consulting Kft.-nek. Ez utóbbi Aulich utcai irodájában maga Rogán is többször megfordult. A Budapesti Ügyvédi Kamaránál már feljelentést is tettek az ügyben. (Index)

Ghaith Pharaonnal is tárgyalt a magát becsapottnak érző Tarsoly Csaba
Exkluzív interjút készített Tarsoly Csabával a Magyar Narancs. A Quaestor-csoport tulajdonosa úgy nyilatkozott, hogy a bedőlés előtt Ghaith Pharaonnal tárgyalt, akit a Külügyminisztérium mutatott be neki, mint ígéretes befektetőt. Azt is elmondta, hogy a Magyar Nemzeti Banktól kapott ígéretet arra, hogy ha mindent bevall a csalással kapcsolatban, akkor segíteni fognak és a Quaestor-csoport is megmarad. (Magyar Narancs, Magyar Narancs, 444, 444)

Luxuskamatot fizetünk a letelepedési kötvények után
Hiába lenne olcsóbb már két éve piaci körülmények között finanszírozni az államadósságot, a kormány ragaszkodott a letelepedésikötvény-programhoz. Ennek köszönhetően az elmúlt két évben az MNO számításai szerint 8,7 milliárd forintot bukott az állam és az adófizetők. A kötvényről szóló jogszabály még mindig nem módosult, így egyelőre nincs hivatalos nyoma annak, hogy megszüntetnék, holott Lázár János erről már többször nyilatkozott. (MNO)

Ha van még két perced:

Nevess egy jót: Szalay-Berzeviczy Attila szerint nem lesz korrupció a budapesti olimpia körül, mert megfelelő lesz a civil, média és politikai kontroll. (Vastagbőr)

A legcsúnyább alku is jobb, mint a teljhatalom: az Alkotmánybíróság új tagjainak megválasztása felkavarta kedélyeket az ellenzékben. (444)

Jogerősen felmentette a bíróság a hűtlen kezelés vádja alól Bielek Pétert, aki a Hagyó-éra idején volt a Fővárosi Közterületfenntartó vezérigazgatója. (HVG)

Még a monopolhelyzet sem elég jó helyzet ahhoz, hogy időben el tudja indítani az első magyar online kaszinót Andy Vajna. (MNO)

Varga Mihály jövőre ígérte, de már most is adóparadicsom Magyarország, a tíz legnagyobb árbevételű cég alig fizet társasági adót – csak a karibi éghajlat hiányzik. (Index)

Lajostól Lőrinchez: Túri Csaba, a Class FM egykori vezérigazgatója lett a Mediaworks értékesítési és marketingigazgatója. (444)

Megsúgta az egri kórháznak egy adóellenőr, hogy helyszíni ellenőrzés lesz, most vádat emeltek ellene hivatali visszaélés miatt. (HVG)

A bíróság sem hatja meg a Mészáros Lőrinc-féle Puskás Akadémiát: nem árulják el, kiktől kapták és mire költötték a társasági adókedvezmény jóvoltából hozzájuk befolyt milliárdokat. (Magyar Narancs)

Egyelőre van miből fánkot sütni: 40 millió forintos kölcsönnel segítette ki Vajna Tímea cégét kormánybiztos férje. (Velvet)

Micsoda egybeesés: Abu Dhabiban fotózta le a közpénzből készült magyar “csodazongorát” Habony Árpád állítólagos barátnője. (444)

Ha tetszett a cikk

Előfizetőket keresünk – támogasd az Átlátszó munkáját havi 1000 forinttal!
Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.

Megosztás