Egyéb

A TV2 rejtőzködő propagandával próbálta népszerűsíteni Paks II-t

Ezekről ne maradj le!

Kiszámoltuk a kvótakampány teljes állami költségét: 17 milliárd forintot vertünk el (Átlátszó)
Nincs az az isten, hogy a pénzügyi felügyeletnél ne tudták volna, mi folyik a Quaestornál (444)
A TV2-n keresztül agyunkba mászna a Paksi Atomerőmű (Forbes)

Ha van 3 perced:

Kiszámoltuk a kvótakampány teljes állami költségét: 17 milliárd forintot vertünk el
Íme a pontos végösszeg: “pártunk és kormányunk“ összesen 17 milliárdot költött az érvénytelenül záródó (ugyanakkor minden korábbit felülmúló, új nemzeti egységet is hozó) kvótanépszavazás kampányára. (Átlátszó)

Nincs az az isten, hogy a pénzügyi felügyeletnél ne tudták volna, mi folyik a Quaestornál
A felelős szervezetek rendszeresen ellenőrizték a Quaestort, ötévente átfogó ellenőrzést tartottak. A magyar gazdaságtörténet legnagyobb csalás-sorozatát nem a felügyeletek buktatták le. Pedig látták a gondokat. (444)

A TV2-n keresztül agyunkba mászna a Paksi Atomerőmű
November 10-én ún. sting megjelenésekkel, vagyis felvillanó reklámokkal igyekezett propagálni a TV2 az atomerőmű-projektet. Ez a reklám típus a 2008 óta hatályos reklámtörvénybe ütközik. Paks II ügye eddig is sok mindent elbírt. (Forbes)

A német EU-biztos egy oroszbarát üzletember gépével jött Orbánhoz látogatóba
Mindez még májusban történt, Günther Oettinger uniós energia-biztos azonban mindeddig nem volt hajlandó elismerni, hogy ehhez Klaus Mangold magángépét használta. A látogatás igazi célja – az akkori értesülések szerint – a paksi bővítéssel kapcsolatos megbeszélés lehetett. (444)

Ha van még két perced:

Minden rendben van a déli határon szolgáló rendőrök élelmezésével, de az erről szóló szerződést azért mégsem adják ki. (Átlátszó)

Háromszázezer forintot csalt ki a rendőrségtől egy zalai férfi, aki végül azért bukott le, mert meggondolta magát és visszautalta a pénzt. (444)

Brutális mélyrepülésben van a magyar építőipar az EU-pénzek nélkül, lassan egy éve szinte folyamatosan kétszámjegyű csökkenést regisztrálnak a szektorban. (HVG)

A Jobbik bejelentette: végigperlik a fideszes hírhamisító médiabirodalmat. (444)

Csillagászati fizetések az állami erdészeteknél: a 22 állami erdőcég közül hét-nyolc esetében a bruttó hárommillió forintot is elérheti a vezérigazgató havi fizetése. (MNO)

Elfogta a NAV a 600 milliós kárt okozó balatonszárszói őrző-védő cég vezetőit. (444)

A TV2 névtelen lejáratóriportban vádolja névtelen lejáratóriportozással a nevét feltüntető HVG-s újságírót. (Vastagbőr)

Magyar futballünnep: Mészáros Lőrinc két csapata felkészülési meccset játszott egymás ellen a felcsúti stadionban. (444)

Négy oldalas Népszabadság-melléklettel jelent meg a Libération francia napilap. (HVG)

Hírek egy párhuzamos valóságból: a jó államról rendeztek konferenciát Budapesten, ahol ilyesmiket emlegettek: a „közszféra átláthatósága”, valamint „rend és jogkövető magatartás”. (444)

Utolsó roham a letelepedési kötvényekért: értesülések szerint a kínai ügynökségek nem győzik befogadni a kérvényeket a program belebegtetett megszűntetése előtt. (MNO)

Nem árulják el, hol volt Orbán aznap, amikor Pharaon professzor és Mészáros Lőrinc jachtját egymás mellé sodorta az Adria-tenger. (444)

A bíróság egyszer már felmentette az ügyfeleit kifosztó hivatásos gondnokot egy a mostanihoz hasonló ügyben. (Átlátszó)

Kétmillió dollárt tett zsebre a hatóságok szerint, ezért őrizetbe vették az orosz gazdasági minisztert. (444)

Másfél éves börtönbüntetésre ítélte a bíróság azt az ellenzéki képviselőt, aki a nyilvánosság előtt tényeket közölt a miniszterelnök millió dolláros korrupciós ügyéről Malajziában. (HVG)

Munkaügyek az Egyesült Királyságban: százmilliókkal károsíthatják meg az államot az offshore-konstrukciókat kínáló ügynökségek. (Guardian)

Az USA megválasztott alelnöke a bíróságon harcolná ki, hogy titokban maradhassanak egy fontos közügyet érintő emailjei, napokkal azután, hogy az email-ügynek is köszönhetően legyőzték Hillary Clintont. (Politico)

Egy, a felfegyverzett kormánypárti fiatalokról szóló értesülés és három meggyilkolt apáca egy ismert emberi jogi aktivista és egy hírhedt tábornok küzdelméhez vezetett Burundiban. (Guardian)

Ha tetszett a cikk

Előfizetőket keresünk – támogasd a munkánkat havi 1000 forinttal!

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.

Megosztás