Egyéb

Vajon rendben voltak-e a Bentley áras Opel Corsák? Találd ki!

Ezekről ne maradj le!

Sajtózik a volt dinnyeszövetségi elnök (Átlátszó)

Nem ezek a világ legdrágább Opel Corsái (Átlátszó)

Szijjártó elintézte a bevételt (Index)

 

Ha van még három perced:

Sajtózik a volt dinnyeszövetségi elnök

A dinnyekartellezésről elhíresült fideszes képviselő Simonka György most egy újabb területen tűnik fel. Pusztaottlakán a magyar-román együttműködési támogatásból sajtószolgáltatásokat bonyolított a politikus. Túlárazás-gyanús kommunikációs és pr projektek a határmentén. (Átlátszó)

Nem ezek a világ legdrágább Opel Corsái

Az Országos Roma Önkormányzat által, havi félmillióért kölcsönzött Opel Corsák féléves bérleti díjából már egy új autót is lehetne venni, a roma felzárkóztatási program pénzköltését felügyelő Emberi Erőforrások Minisztériuma szerint viszont ez az ár nem kifogásolható. (Átlátszó)

Szijjártó elintézte a bevételt

Meg nem nevezett termékeket vásároltat meg Szijjártó két meg nem nevezett magyar céggel. A termékeket az a Svédországban élő nő forgalmazza, aki értelmi sérült rokonát szeretné magához venni. Így tudna neki munkahelyet teremteni Svédországban, Szijjártó állítólag erről a svéd adóhatósággal egyeztetett. (Index)

Muszáj mutyizni

Egy kis bisztrót üzemeltető házaspár mesélte el az Indexnek, hogy szerintük a lehetetlen adózási szabályok, az összeollózott dokumentumokért fizetett hivatalnokok és a kötelezően megvásárolandó elektronikus pénztárgép országában képtelenség mutyizás nélkül túlélni. (Index)

Nemlétező kisbuszt vezetett Habony

Akár titkosszolgálati autó is lehet az a kisbusz, amivel március 29-én becsatolt öv nélkül hajtott át a záróvonalon Habony Árpád az anyósülésen Andy Vajnával. Az újságírók nem találják a miniszterelnöki kisbuszokra hajazó Volkswagent az Ügyfélkapu járműadatbázisában. (Origo)

Így terjed az orosz propaganda

A Twitter mikroblog oldal orosz közösségét elemezte egy internetes kutató. Lawrence Alexander adat- és hálózatelemzés révén mutatta ki, hogy a Kreml-párti propagandát álfelhasználók, központilag irányított robotok terjesztik a közösségi oldalon. (Global Voices)

 

Ha van még két perced:

Az érettségi feladatsorra adott be közérdekűadat-igénylést egy német gimnazista. Valójában csak a német közadatigénylő portált szeretné népszerűsíteni. A magyart te is népszerűsítheted itt. (444)

Tovább terjeszkedik Mészáros Lőrinc, a felcsúti polgármester embere kerül a vezérigazgatói székbe a Magyar Építő Zrt-nél. (Napi)

Akár 330 milliárd forintot is bukhat Magyarország a sztrádamutyi miatt. Most az a baj, hogy Brüsszel szerint megalapozatlan az M4-es beruházás. (HVG via Figyelő)

A wellness-botrány miatt távozik a BKK-tól három vezető is. Állítólag egyikük sem vett részt a Börzsönyben a romantikus, erdei wellnessezésen. (Index)

A Buda-Cash dokumentumainak darabjait sodorja a szél a Ménesi úton. A székház környékén az út szélén is iratmegsemmisítőből származó papírszeleteket lehet látni. (444)

11 milliárdos osztalék jutott a Közgép-tulajoknak. A Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó cég príma évet zárt. (Index)

 

Független ember vagy?

Ha lesz 4 ezer független támogatója az Átlátszónak, akkor nincs az a lázárjános, aki el tudna minket hallgattatni. Legyél egy a 4 ezerből, és változtasd meg Magyarországot! Tudnivalók itt.

Támogatás SZJA 1% felajánlásával #Azénadómból

Ha 1%-od az Átlátszó céljaira kívánod felajánlani, személyi jövedelemadó bevallásodban az Asimov Alapítvány adószámát tüntesd fel, ami a következő: 18265541-1-42 Letölthető nyilatkozat itt.

Megosztás