Egyéb

Pereket indít a NAV bírálói ellen

Ezekről ne maradj le!

Bődületeset kaszálnak Rogán ötletén (Index)

Bajban Somody lombikbébi üzlete (Átlátszó)

Simicska százmilliókat bukhat Orbán terve miatt. (HVG)

Az RTL belecsapott a kormány tenyerébe? (VS)

 

Ha van 3 perced:

Bődületeset kaszálnak Rogán ötletén

Az Index szerint óriási, több tízmilliárdos üzletté nőtte ki magát a pénzes kínaiaknak kitalált magyar letelepedési kötvény. Viszont ez nem a magyar államnak üzlet, hanem pár ismeretlen hátterű offshore cégnek, amelyek ismeretlen helyre adják a nyereségüket. A rendszert úgy alakították ki, hogy az államnak kevésbé érje meg. Az egészet egyébként Rogán Antal vitte rohamtempóban végig, ő igazolta az üzletembereket is, akik végül legtöbbet kaszálhatnak.

 

A szingapúri kapcsolat

Az Átlátszó nyomozása kiderítette, hogy továbbra is árulhatja a letelepedési kötvényt a Rogán által elmarasztalt szingapúri cég. Már tavaly nyáron felfüggesztették az Euro-Asia Investment engedélyét a letelepedési kötvények árusítására a parlament gazdasági bizottsága szerint, az államadósság kezelő viszont úgy tudja, hogy még mindig árulhatja a kötvényeket. Ráadásul pont a cég, amelyik a volt ÁKK-vezér bankjában nyitott számlát.

 

Simicska százmilliókat bukhat Orbán terve miatt

Nehéz évek várnak azokra, az előző kormányzati ciklusban jelentős állami támogatásban részesített jobboldali lapokra, melyek Simicska Lajos érdekeltségébe tartoznak – írja a HVG. Ha beváltja a miniszterelnök az ígéretét, akkor ezek a lapok, rádiók elveszíthetik bevételeik egy meghatározó részét. Kérdés, hogy politikailag jól jár-e a Fidesz, ha az állam elengedi a jobboldali média kezét.

 

Megvan az RTL-kormány paktum?

A Népszava és a Népszabadság is írt arról, hogy öt százalékra szállítják le a reklámadó mértékét, a kábelszolgáltatóktól pedig sérelem nélkül kérhet programdíjat az RTL Klub, mely cserében „szoftosítja” híradóját és hírháttér műsorait. Így elvileg teljesült a kabinet vágya: elsimították a konfliktust Angela Merkel német kancellár érkezése előtt.

 

Szavazz az Átlátszóra!

Egy rangos nemzetközi összesítésben került shortlistre az Átlátszó főszerkesztője, Bodoky Tamás, akit a Freedom of Expression Awards döntősei közé választott a zsűri. Az Index on Censorship által évente kiosztott díj sajátossága, hogy a zsűri csak a döntősöket határozza meg. Azt, hogy végül ki nyer, közönségszavazás dönti el. Itt szavazhatsz az Átlátszóra!

 

Pereket indított bírálói ellen a NAV

Korrupciókutató, volt adóhatósági alkalmazott, újságíró – a NAV pereket indított olyanok ellen, akik bármilyen bíráló megjegyzést tettek az adóhatósággal szemben. Az Átlátszó is célkeresztbe került, egymillió forintra perelte be a hatóság az oknyomozó portált. Az Átlátszó egy videóriportban kérdezte az érintetteket, és forgatott az első tárgyalási napon is.

 

Bajban Somody lombikbébi üzlete

Lefagyasztott ivarsejteket és embriókat tároló tartályt is meghirdetett a Somody Imre üzletember érdekeltségébe tartozó Ciris lombikbébi-központ egyik cégének felszámolója, de az egyébként banki jelzáloggal terhelt masina egyelőre nem talált gazdára – értesült az Átlátszó.

Ha van még két perced:

Egy eddig ismeretlen társtulajdonos is felbukkant a magyar gázüzleten milliárdokat kaszáló svájcik offshore cég hátterében: a 444 írta meg, egy orosz férfi.

Folytatódik a NER legnagyobb túlélői sorozat. Ezúttal a főszereplő Jáksó László, akinek sikerült egy szoclib kabaréműsor vezetőjéből az MTVA udvari műsorgyártójává válni.

Híres adatvédő kapott adatvédelmi díjat Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságtól: a saját reklámarcuk, Vastag Tamás.

Titkos kávékódokkal trükköznek a diákok egy debreceni szakközépben: nem szabadna nekik magas koffeintartalmú italokat inni, de az automatásoktól elkunyizták a kódokat.

Palackpénz. Netanjahu felesége az alkalmazottaival visszaváltatta az állami pénzen vett üvegeket, és a pénzt eltette.

 

Tetszett a cikk?

Ha hasznos kezdeményezésnek tartod az Átlátszót, szavazz ránk az Index on Censorship közönségszavazásán, hogy egy újabb nemzetközi díjjal öregbíthessük a hírnevünk.

Független ember vagy?

Ha lesz 4 ezer független támogatója az Átlátszónak, akkor nincs az a lázárjános, aki el tudna minket hallgattatni. Legyél egy a 4 ezerből, és változtasd meg Magyarországot! Tudnivalók itt.

Támogatás SZJA 1% felajánlásával #Azénadómból

Ha 1%-od az Átlátszó céljaira kívánod felajánlani, személyi jövedelemadó bevallásodban az Asimov Alapítvány adószámát tüntesd fel, ami a következő: 18265541-1-42 Letölthető nyilatkozat itt.

Megosztás