Egyéb

Hoppá, milyen jól működött a Tiborcz-féle csiki-csuki!

Ezekről ne maradj le!

Így szerezték meg pályáztatás nélkül Tiborczék a keszthelyi kikötőt. (Átlátszó)

Titokban alkudozik az RTL és a kormány. (444)

A fontos ember, aki hirtelen nagyon kínos lett. (Index)

Százmilliókat ad külsősöknek az állami média (Napi.hu)

 

 

Ha van 3 perced:

Tiborcz féle csiki-csuki

Az Átlátszó legújabb cikke azt mutatja meg, hogy hogyan szerezték meg pályáztatás és verseny nélkül Tiborczék a keszthelyi kikötőt. A miniszterelnök veje és üzlettársai nem egyszerűen jókor voltak jó helyen, hanem vastagon kellett hozzá az önkormányzat közreműködése is. A városnak ugyanis volt vételi joga a kikötői ingatlanok megvásárlására. A határidő lejárta előtt viszont bevonta az ügyletbe Tiborczékat, akik így pályáztatás nélkül jutottak hozzá a legalább 330 millió forint értékű vagyonhoz.

 

Titkos alku az RTL-ről?

A 444.hu szerint titokban alkudozik az RTL és a kormány: nem Magyarországon, hanem egy szinttel feljebb szerelné le a tavaly kormányellenes üzemmódra váltó RTL Klubot a kormány. Állítólag a kormány nevében eljáró Lázár János már több egyeztetési körön is túl van a nemzetközi RTL Group e térségért felelős alelnökével, és még Angela Merkel február eleji látogatása előtt le akarják zárni a háborúskodást. A vezérigazgató lehet, hogy távozik.

 

A fontos ember, aki hirtelen nagyon kínos lett

Az Index cikke szerint kockázatokat tárt fel a nemrég letartóztatott volt agrárattasé és miniszteri biztos, Kiss Szilárd nemzetbiztonsági átvilágítása, ennek ellenére fontos pozíciókban dolgozhatott. És a lap szerint leginkább az jelzi, hogy valami nagyon bűzlik a Kiss-ügy körül, hogy a földművelésügyi minisztérium semmit nem akar mondani a volt kitüntetettjükről, mondván, az a nyomozóhatóság dolga, ami azért érthetetlen, mert a nyomozásnak semmi köze ahhoz, amit Kiss attaséként vagy miniszteri biztosként csinált.

 

Hova mennek a letelepedési milliárdok?

Érdekes vita kezd kibontakozni a magyar letelepedési államkötvényekről, amelyek sötét hátteréről az Átlátszó is többször írt. A baj ezzel a konstukcióval, hogy offshore hátterű, külföldi cégek árulják a letelepedési kötvényt jelentős haszonnal: az egyik vállalkozás ügyfelenként 14,5 millió forint kezelési költésget számol fel. Kósa Lajos vasárnap még azt mondta, ez nincs rendben, hétfőre azonban – a Fidesz közleménye szerint – tájékozódott és meggondolta magát. A PM vizsgálatot követel.

 

Százmilliókat ad külsősöknek az állami média

A Napi.hu szerint a milliárdos bevételt termelő hirdetésértékesítés után újabb munkát szervez ki a közmédiumokat működtető MTVA: rendezvényeinek szervezését nettó 285 millió forintért. Az MTVA eddig nagyrészt házon belül intézte a rendezvényszervezést. Az alap 2012 októberében adott ki közleményt arról, hogy az MTVA és az adók arculatának megújítása után „folytatódik a közmédia megújulása”, ennek része volt az is, hogy újonnan létrehoztak egy rendezvény és protokoll irodát.

 

Ha van még két perced:

Tizenkét embert tartóztattak le az elektronikai áfacsalások miatt, az ügy miatt egy hódmezővásárhelyi cég tulajdonosai is előzetesben vannak.

Őrizetbe vették Gyergyószentmiklós polgármesterét. A román Korrupcióellenes Ügyészség a székelyföldi politikust hivatali visszaéléssel gyanúsítja egy telekügylet miatt.

Egy hete ért véget a Játék határok nélkül néven futó vetélkedő, amiben Magyarország nyert.  Vagy nem. De igen. De mégsem.

Gyárfás végül megszerezte az álomirodát, amire annyira vágyott. Három rohamban foglalta el az Úszószövetség elnöke a szép Bauhaus épületet a Margitszigeten.

Urizáló osztálykirándulást szervezett Orbán Ráhel svájci iskolatársainak. A kirándulás során a diákok találkoztak a miniszterelnök papával a parlamentben és az Operaház Királyi Páholyában ülve nézték meg a Diótörőt.

Tetszett a cikk?

Ha hasznos kezdeményezésnek tartod az Átlátszót, szavazz ránk az Index on Censorship közönségszavazásán, hogy egy újabb nemzetközi díjjal öregbíthessük a hírnevünk.

Független ember vagy?

Ha lesz 4 ezer független támogatója az Átlátszónak, akkor nincs az a lázárjános, aki el tudna minket hallgattatni. Legyél egy a 4 ezerből, és változtasd meg Magyarországot! Tudnivalók itt.

Támogatás SZJA 1% felajánlásával #Azénadómból

Ha 1%-od az Átlátszó céljaira kívánod felajánlani, személyi jövedelemadó bevallásodban az Asimov Alapítvány adószámát tüntesd fel, ami a következő: 18265541-1-42 Letölthető nyilatkozat itt.

Megosztás