adó 1% felajánlás

Neked csak 1%, nekünk a jövőnk múlik rajta – Erdélyi Katalin támogatási felhívása

Vészesen közeleg a személyi jövedelemadó-bevallásának határideje, ezért idén még egyszer utoljára kérünk arra, hogy – ha még nem tetted – add nekünk az adód 1%-át. Mert nélküled nincs és nem lenne az Átlátszó. Olvasóink anyagi támogatása nélkül nem tudnánk kideríteni, amit a hatalmon lévők el akarnak titkolni. Segíts nekünk: az SZJA egyszázalék nyilatkozatodban az Átlátszónet Alapítvány nevét és adószámát (18516641-1-42) tüntesd fel, és add le határidőre az adóbevallás mellett az 1% nyilatkozatot is. 

Támogatásodnak köszönhetően tud

Ők az Átlátszó szűkebb értelemben vett szerkesztősége, akik nap mint nap dolgoznak azon, hogy olyan ügyeket tárjanak fel és mutassanak be Neked/Nektek, amelyekről nélkülünk nem értesülne senki. A tágabb értelemben vett szerkesztőségben pedig ott vannak kiváló informatikusaink, jogászaink, pénzügyeseink és természetesen külsős szerzőink is. Ők mindannyian megtesznek minden tőlük telhetőt azért, hogy az Átlátszó a lehető legjobb legyen, és rászolgáljunk a támogatásodra.

A csapat élén főszerkesztőnk, Bodoky Tamás áll, aki 2011-ben megalapította, azóta pedig fáradhatatlanul, a hatalom irányából érkező rendszeres támadások ellenére is félelmet nem ismerve irányítja lapunk működését. Az ő támogatási felhívása itt olvasható. Egy fontos részletet idézek belőle: „Sok más, állami finanszírozásban nem részesülő hírforrással ellentétben az Átlátszó nem vezetett be fizetőfalat vagy a csak előfizetéssel olvasható cikkeket sem, mert a jelenlegi médiaviszonyok mellett nem szeretnénk korlátozni a valódi hírekhez való hozzáférést.”

S vagyok jómagam, aki Tamás helyetteseként segítek az Átlátszó mindennapjaiban, a minél jobb anyagok elkészülésében, és az olvasói adományok kérésében – ahogy most is teszem. Mindezek mellett szerencsére jut még időm és energiám saját cikkeket is írni, így csak az elmúlt napokban-hetekben be tudtam számolni Rákay Philip cégének 100 milliós autójáról, Mészáros Lőrinc luxusszállodáinak sokmilliárdos állami támogatásáról, és a propagandamédia elbukott sajtópereiről is.

Ha Te is azok közé tartozol, akik Hont András miatt nem akarják az Átlátszónak adni az adójuk 1%-át, arra kérlek, hogy gondold ezt át egy pillanatra. Andrást lehet szeretni vagy nem szeretni, de ahogy a fenti felsorolásból láthatod, nem csak ő dolgozik nálunk. Olvasói támogatások nélkül Eszter, Orsi, Zita, Zsuzsa, Bence, Csaba, Krisztián, Zalán és a többi átlátszós kolléga munkája is veszélybe kerül.

Segíts, hogy továbbra is kideríthessük, megírhassuk, levideózhassuk és elmondhassuk Neked mindazt, amit a hatalmon lévők foggal-körömmel el akarnak titkolni. Segíts, hogy fennmaradjon az Átlátszó: az SZJA egyszázalék nyilatkozatodban az Átlátszónet Alapítvány nevét és adószámát (18516641-1-42) tüntesd fel, és add le határidőre az adóbevallás mellett az 1% nyilatkozatot is.

Köszönjük szépen!

Erdélyi Katalin

Megosztás