Médiaháború

Hadházy Ákos: hivatalos személy elleni erőszak miatt teszek feljelentést a rendőrségen

A vasárnap délután kezdődő tüntetést követően ellenzéki képviselők és a demonstrálók egy része az MTVA székházához ment, a cél az volt, hogy beolvassanak egy petíciót. Az épületbe bejutottak a képviselők, a petíciót viszont nem olvashatták fel. Hadházy reggel egy ponton úgy döntött, megpróbál feljutni a szerkesztőségbe, útját biztonságiak állták el. Ezután dulakodás kezdődött, majd három-négy biztonsági őr letaszította a független országgyűlési képviselőt az emeletről. Végül erőszakkal dobták ki nemcsak őt, de Szél Bernadettet is, aki a Facebookon élőben közvetítte az eseményeket. Hadházy Ákost kérdeztük.

“Mostmár jobban vagyok, nagyon fáradt vagyok, elég sokkot okoztak a történtek, de mostmár jobban vagyok. Nehéz leírni az érzéseket, nagyon megalázó és felzaklató élmény egy ilyen, nem számítottam erre, azt gondoltam, hogy a hatalom valamennyire moderálja majd magát, de nem. Az, hogy ez megtörtént, két dolgot mutat. Az egyik, hogy jó helyen járunk, tényleg ez, a közmédia és a kormánypropaganda a hatalom egyik legfontosabb bástyája. A másik, hogy borzasztóan félnek” – nyilatkozta az Átlátszónak a független képviselő. Hadházy azt is elmondta, délelőtt a BRFK Teve utcai székházához ment, hogy feljelentést tegyen. 

„Boldog karácsonyt, miniszterelnök úr!” – vasárnap este a közmédia ellen tüntettek

2018. évi Nemzeti Konzultáció a családok védelméről 2018. évi Nemzeti Konzultáció a családok védelméről Igazságügyi szakértő egészségügyi működéssel kapcsolatos adatigénylés Gárdon-Agárd Márvány u.

“Már az MTVA székháznál is szerettem volna feljelentést tenni, ahol a rendőrök kijöttek, két sort leírtak, bekopogtak TV-székházba, de nem nyitottak nekik ajtót, majd elmentek. Hivatalos személy elleni erőszak miatt teszek feljelentést” – közölte.

Hadházy arra a kérdésre, hogy miért mászott fel a lépcsőn, azt mondta, ő csak kérdéseket akart feltenni.

“A lépcsőt, ami a szerkesztőséghez vezetett, elállták, mondván, csúszós a lépcső. Tudni kell, hogy a képviselőknek joguk van közintézményekbe korlátozás nélkül bejutni, annyi kitétellel, hogy nem zavarhatják az ügymenetet. Mi csak kérdéseket akartunk feltenni, ebben törvénytelenül akadályoztak, úgyhogy békeszerető emberként megpróbáltam kikerülni őket” – magyarázta.

Az MTVA a történtek után azt közölte, feljelentést tesz az ellenzéki képviselők ellen. Hadházy erre azt mondta, “állunk elébe”.

És hogy mi lesz a következő lépés? “Ha lesz este tüntetés akkor nagy valószínűséggel ott leszek” – közölte.

Hadházy összegzésképpen elmondta azt is, nagyon fontos számára, hogy sok ezer ember végigsétálta velük “ezt a nagyon hosszú utat”, sok ezer ember értette, hogy miről van szó és “kijöttek a budapesti pusztába”. 

“Jó látni, hogy egyre többen hajlandóak tenni a hazáért” – zárta a beszélgetést. 

Megosztás