Egyéb

Habony rokonaitól vett rádiós üzletrészt Mészáros Lőrinc Kecskeméten

 

81,7 százalékos tulajdont szerzett Mészáros Lőrinc cége a kecskeméti Gong Rádió üzemeltetőjében. Az egyik üzletrészt Habony Árpád unokaöccsétől és unokahúgától vette meg, nekik 11,2 millió forintot fizetett a közös 3 százalékukért.

[sharedcontent slug=”cikk-kozepi-hirdetes”]

A napokban a 24.hu tudatta: Mészárosék érdekeltsége, a Talentis Group Zrt. bevásárolt a Kecskeméten, Baján, Nagykörösön, Csongrádon, Gyömrőn, Kecelen, Solton és Baján fogható regionális adó, a Gong Rádió üzemeltetőjébe. Akkor még találgatás tárgyát képezte, hogy a tulajdonosok bennmaradtak-e egy kisebb üzletrésszel vagy sem.

Az Átlátszó birtokába került adásvételi szerződésből kiderül: egyetlen tulajdonos, Kecskemét fideszes önkormányzata tartotta meg 18,3 százalékos tulajdonát. A város lemondott ugyanakkor az elővásárlási jogáról, ami a többi tulajdonostárs üzletrészére vonatkozott. Mészáros Beatrix a Talentis képviseletében ki is jelentette, a cég kifejezetten 81,7 százalék megszerzésére törekszik.

A Talentis összesen közel 300 millió forintot fizetett a nyolc eladónak. Köztük van például Feldmájer Péter volt izraelita vezető, aki 19,9 százalékos üzletrészétől vált meg 73 millió forintért.

A kisebb tulajdonosok között volt Szetlik Gergő és Szetlik Lili, összesen 3 százalékos közös üzletrésszel. Ők Habony Árpád unokaöccse és unokahúga. Néhai édesapjuk, Szetlik Ferenc, a józsefvárosi piac egykori működtetője hagyta rájuk az üzletrészt.

Szetlik Ferenc Habony Árpád nagybátyja volt: testvére Habony édesanyja. Özvegye, Pápa Marianne pedig leginkább jutányos belvárosi ingatlanüzleteivel és vitatott magánéleti nexusával került a hírekbe: Kocsis Máté, Józsefváros polgármestere és mások tudomása szerint Portik Tamás élettársa volt, az asszony azonban ezt cáfolta:

Ennél a nagyságrendű pénznél nincsenek pártszínek – Portik Tamás ingatlanokról, olajos alvilágról, politikai kapcsolatokról

Belvárosi ingatlanmutyi III.: a kofakirály örökségétől Portik Tamás letartóztatásáig

A Szetlik-testvérek 11,2 millió forintot kapnak a Mészáros-cégtől a Gong Rádió Kft.-beli tulajdonrészükért. A kft tavaly 181 millió forint árbevétel mellett 48 millió forint profitot termelt, a 24.hu szerint vételkörzetében a 18-59 évesek 51,4 százaléka hallgatja. Az írott médiában erős pozíciókkal rendelkező – a regionális printsajtóban monopolközeli helyzetű – Mészáros-birodalom nyáron szerezte meg a Balaton térségében fogható Part FM üzemeltetőjét is.

Rádi Antónia

[sharedcontent slug=”cikk-vegi-hirdetes”]

Megosztás