Ennél a nagyságrendű pénznél nincsenek pártszínek – Portik Tamás ingatlanokról, olajos alvilágról, politikai kapcsolatokról

portik

Golyófogónak mondja magukat, a kilencvenes évek éjszakai életének ismert alakjait Portik Tamás az Átlátszónak adott interjújában. Üzleteik hasznát 70-80 százalékban a politika fölözte le – mondta. Nem érzi kétségbeesett, üres vagdalkozásnak, hogy az utóbbi időben beállt abba a sorba, akik minden sötét ügy mögött a magyar bűnüldözést a rendszerváltás óta különböző posztokon irányító Pintér Sándor belügyminisztert látják, de utal más felső kapcsolatokra is.

Jó nyomon járt az Átlátszó, amikor a belvárosi ingatlanbotrány kapcsán azt pedzegetette cikksorozatában: lehet kapcsolat az ingatlan-kiárusítással föltűnően jól járt Pápa-Szetlik család, a rokonságukba tartozó miniszterelnöki bizalmas Habony Árpád, illetve az ingatlanügyekhez közvetve – szintén kedvezményezett volt üzlettársa révén – kötődő Pintér Sándor belügyminiszter között. Legalábbis ezt igyekszik elhitetni a Pápa Marianne üzletasszonnyal – saját közlése szerint – baráti kapcsolatban állt Portik Tamás a kilencvenes évek éjszakai életének ismert figurája is.

Cikksorozatunk előző részei

Belvárosi ingatlanmutyi III.: a kofakirály örökségétől Portik Tamás letartóztatásáig

Belvárosi ingatlanmutyi II.: mi lenne Pintérből egy Rejtő-regényben?

Belvárosi ingatlanmutyi: a Rogán-Habony-Pintér tengely?

Portik a Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézetben (bv) adott interjút az Átlátszó munkatársainak. Ő, úgy fest – már-már a hihetőség korlátait feszegetve – nem kicsit felnagyítja Pápának a hazai közéletre gyakorolt állítólagos szerepét. Azt viszont – már csak azért is mert kettejüktől független források is alátámasztják – alighanem ő mondja jól: szemben az üzletasszony cáfolatával erős nexus volt közöttük két éven keresztül, egészen Portik 2012-es letartóztatásáig. Az egykori olajvállalkozó, utóbb az online médiapiacon is befektető férfi az olajos alvilágról is elárult mindeddig ismeretlen részleteket.

Portik nincs túl jó állapotban, szinte semmiben sem emlékeztet a róla korábban megjelent fotókon látható fiatal férfire: korosnak nem tűnik ugyan most sem, de elhatalmasodott bőrproblémája miatt nem engedélyezte például videó vagy fényképfelvételt sem az Átlátszónak. Felkészült volt, kézzel sűrűn teleírt papírokkal teli mappával érkezett a bv-intézet kápolnájába, ahol beszélgettünk. Tizenkétszemközt: interjúalanyunkat két bv-s kísérte, s a beszélgetésen részt vett a bv két sajtós munkatársa is.

Arra készülök, hogy kijövök innen. Naponta kocogok az udvaron, diétázom, én kelek elsőként az ébresztőre – sorolja Portik, miközben az őt kísérő őrökre pillant, visszaigazolást kérve. Egyikük bólint: így van, ahogy a letartóztatott mondja.

Rács mögötti életmódja felvetésünk nyomán került szóba: súlyos, főben járó bűncselekményekkel, négy ember életét követelő robbantásos merénylettel (Aranykéz utca), illetve emberölésre felbujtással (Prisztás-gyilkosság) vádolják, ha bűnösnek bizonyul, aligha szabadul hamar, az sem kizárt, hogy soha többé. Vagyis kénytelen minden lehetőséget megragadni, adott esetben a hangzatos konteók terjesztését is.

Mindez azért merült föl, mert mondandójának vissza-visszatérő eleme volt a Pápa-Pintér kapcsolat – amit egyébként perének legutóbbi tárgyalásán a Fővárosi Bíróságon is kifejtett – miszerint Pápa Marianne valóságos agytröszt, ő diktál Habonynak, partnere pedig mindebben Pintér Sándor. “Pápa Marianne irányít, az van, amit ő mond” – hangsúlyozza.

Ha ez így kétségtelenül töményen is hangzik, a szereplők közötti kapcsolat nem feltétlenül légből kapott: Habony Pápa volt férjének, Szetlik Ferencnek az unokaöccse. Szetlik és Pintér története a józsefvárosi piacnál kapcsolódik egybe: a vállalkozó működtette a kínai bolhapiacot, amelynek kereskedői Pintér egykori biztonsági cégében látták a megmentőt a terület őrző-védőinek keménykedései ellenében.

 

Portik pedig Pápa Marianne – Szetlik özvegye – barátja volt. “Nagyon jól ismertem, rendszeresen találkoztunk, utaztunk, nyaraltunk együtt, nem csak Marianne-nal, hanem a családjával is” – fogalmazott.

Bár az ingatlanbotrány kitörése után az üzletasszony közleményben cáfolta a viszonyt, ebben az esetben alighanem Portik állítása fedi jobban a valóságot. És nem csak mivel a nexus közismert tény volt kettejük környezetében, ráadásul a médiát is bejárta már korábban (a Szetlik után megörökölt piac bezárásakor megjelent tudósításokban), hanem azért is, mert most Portik több olyan részletet árult el a család életéről, amit nem tudhatnak csak a legbelső bizalmasok.

Portik Tamás: Szetlik Ferencet, Feri bácsit is ismertem, még a Józsefvárosból. Marianne-nal azonban csak a kétezres évek végén, egy bírósági tárgyaláson találkoztam először, ő tanú volt, én pedig a hallgatóság tagja: az egyik vádlott az ismerősöm volt, érdekelt az ügy. 2010-ben mélyült el a kapcsolatunk.

Átlátszó: Tudomása szerint Pápa Marianne tartotta a kapcsolatot volt férje rokonával, Habony Árpáddal?

PT: Ha jól emlékezem, mi is találkoztunk egy családi eseményen, az viszont biztos, hogy Marianne rendszeresen beszélgetett vele skype-on. De én nem éreztem igazán fontos embernek Habonyt. Aki fontos volt, az Pintér Sándor.

Á: Ön rálátott a Szetlik-Pápa család gazdasági ügyeire is?

PT: Természetesen. Az ingatlanokra is. Szabadon ment az üzlet.

Á: Honnan hallottak a lehetőségről?

PT: Csipak Péter keresett meg… Tudja ki a Csipak Péter?

Á: Belvárosi ingatlanberuházó.

PT: Mondjuk így. Szóval előjött azzal, hogy Tomikám, kéne pénz a Belvárosra. Pasaréten találkoztunk egy étteremben, nem hinném, hogy letagadná, ha megkérdezik, de ha igen, gondban lesz, mert van hangfelvétel, biztos helyen. Szerintem ő maga is érezte annak idején, hogy nem volt teljes a bizalmam: egyik találkozónk előtt például megmotozott, hogy nem vagyok-e bedrótozva.

Á: A médiát megjárt Károly körúti és Bajcsy-Zsilinszky úti ingatlanokon túl szerzett valamit akár ön, akár a Szetlik-Pápa család a kerületben?

PT: Igen, de egyelőre nem szeretném megmondani a pontos címet.

Á: Egyéb kerületekkel is kötöttek ingatlanüzleteket?

PT: Az I. kerületben remek boltokat csináltunk.

Portik – azon túl, hogy két, Mátyás templom környéki lakóingatlan megszerzéséről számolt be pontos cím említése nélkül -, megnevezett egy korábban a szórakoztatóiparban érintett vállalkozót, aki elmondása szerint a strómanja volt két budavári üzlethelyiség megszerzésében. Az illető az Átlátszónak elismerte, hogy ismerték egymást régről Portikkal, de a közös üzletet tagadta, és kapcsolatuknak nem lelni nyomát egyéb hozzáférhető adatbázisban sem, az ingatlanok pedig bérlemények az I. kerület tulajdonában.

Budavár önkormányzatának sajtóreferense szintén cáfolta a kapcsolatot. Az Átlátszónak küldött válaszukban azt is írták, arról sincs tudomásuk, hogy a Portikhoz kötődő üzleti kör önkormányzati ingatlant vásárolt volna a kerületben (ahol egyébként a belvárosinál 10 százalékkal kisebb, 20 százalékos a bérlőknek járó kedvezmény).

Á: A belvárosi szabályok szerint a bérlők voltak jogosultak a kedvezményes vásárlásra. A gyakorlatban azonban ez nem egyszer úgy festett, hogy vagy a bérlő cég cserélt gazdát az ingatlanvásárlás napjaiban, vagy a bérlő egyszerűen lemondott az elővásárlási jogáról valaki másnak a javára. Ezt vajon hogyan lehetett náluk elérni? Hiszen nagy lehetőségtől, a harminc százalékos kedvezménytől estek el.

PT: Lehet, csak nem volt elég tőkéjük, nem? Pusztán elméletben: a fantáziájára bízom…

A belvárosi ügyekhez, a Portik-kapcsolathoz fontos adalék a Népszabadság korábbi közlése, miszerint a hivatali visszaéléssel gyanúsított Rónaszéki László volt V. kerületi jegyző ellen azok a hatóságok tettek feljelentést, amelyek történetesen Portik, valamint a diszkókirályként számon tartott Vizoviczki László érdekeltségei és lehetséges bűntársai után kutakodtak. Rónaszékinek aktív szerep jutott az ingatlanügyekben is: a kedvezményes kiárusítás idejének nagy részében, 2013-ig ő vezette a kerületi adminisztrációt.

Ugyanakkor szembetűnő, hogy Portik csak a politikai jobboldalhoz köthető ügyletekről beszél (holott például Szetlik-Pápa-féle Komondor Zrt. 2002-ben és 2009-ben szerzett ingatlanokat a szomszédos VI. kerületben, amelyet ekkor a néhai Verók István MSZP-s polgármester irányított). A 2014-es választási kampányban éppen a jobboldal egyik kedvenc toposza volt a keresztapaként vádolt Portik összemosása a politika baloldalával, e legenda alapját Portik és Laborc Sándor, a Nemzetbiztonsági Hivatal volt főigazgatója 2008-as találkozói szolgáltatták.

PT: Megállapodtunk ott valami konkrétumban?

Á: Azt valóban nem, de a leírt beszélgetéseket olvasva úgy tűnik, legalábbis volt valami bizarr egyetértés, összekacsintás maguk között…

PT: Rosszul látja. Kétszer ebédeltünk együtt, ráadásul kísérőkkel, nyilvános helyen. Közepesen érdekes puhatolózó tárgyalások voltak, de valójában csapda Pintér kérésére. Az ő érdeke volt, hogy odamenjek, exponáljam magam.

Á: Ezt kifejtené, kérem, kicsit részletesebben?

PT: Pintér abszolút orbánista, a miniszterelnök első számú támasza. Kereste a lehetőséget azoknak a lejáratása, akiket a Fideszen belüli ellenzéknek tart…

Á: De hogy jön ide Pintér? Biztonságpiaci vállalkozó volt ekkoriban. Hogyan vette rá önt, hogy elmenjen Laborchoz? És Laborcot, hogy fogadja magát?

PT: Vajtó Lajos üzletember, a lóversenyvállalat akkori igazgatója közvetítette ki a találkozókat, ő mindkét irányban jó kapcsolatokat ápol. Vajtó Pintér embere.

E közléssel kapcsolatban valóban támadt egy olyan érzésünk, hogy „kevesebb több lenne”. Az elhangzott tények ellenőrzésekor már egy gyors google-keresés is elgondolkodtató eredményt hozott. Az ominózus találkák után jelent meg a Népszabadságban, hogy 2009 novemberétől a Vajtó-vezette Nemzeti Lóverseny Kft. napi 60 ezer forintért két hónapon keresztül Pintér akkori cégét, a Civil Biztonsági Szolgálat Zrt.-t bízta meg Overdose, az akkori sztártelivér 24 órás őrzésével.

A versenyló védelmét nem a tulajdonos (ekkoriban még kizárólag Mikóczy Zoltán, a „nemzeti elkötelezettségű mágnások”, köztük a Közgép révén Simicska Lajos később szálltak be az egyébként csúfos eredményeket produkáló üzletbe) rendelte meg és fizette ki, hanem az állami érdekeltségű kft. Vajtó akkor úgy indokolt, hogy még így is spórolnak.

Pár napja újra közösen szerepelt a nevük a bulvárhírekben: a „sztármenedzserek” csapata nyerte a 17. Valentin-napi páros teniszversenyt, amivel a Magyar Afrika Társaságot támogatták a szervezők az egyébiránt éppen illusztris vendégköréről is ismert Tabáni klubban. A győztes csapatot erősítette Vajtó is, a politikusokét pedig mások mellett Pintér.

A tiszteletet, amit érez a korábbi-jelenlegi belügyminiszter iránt egyébiránt maga Vajtó nem rejtette véka alá, sőt a Vadrózsa étteremben tartott Portik-Laborc találkozón szóba is hozta a leíratok szerint. Úgy vélte, Pintér komoly ember és jó családapa, akiből a Horn-kormány belügyminisztere, a Pintért az országos rendőr-főkapitányi posztról leváltó Kuncze Gábor csinált ellenséget. „A legnagyobb titkok tudója ő, nincs hozzá hasonló”.

Vajtó – akinek ismerői ma sem titkolják, hogy az üzletember profi, nagytudású szakpolitikusnak tartja Pintért, de tévedésnek tartanák ebből bármiféle következtetést levonni – ott helyben azzal indokolta a randevú összehozását, hogy remélte, fény derül az “utóbbi idők egyik legfontosabb, megfejtetlenül maradt bűnesetére”, amelyhez Portiktól vártak információkat.

Hogy melyik ez, legfeljebb sejteni lehet: a beszélgetésen kiemelten sok szó esett a Fenyő-gyilkosságról. Fenyő János médiavállalkozó 1998-as kivégzésével egyébként jelenleg ugyanazt a Jozef Rohacot vádolják elkövetőként, akinek az Aranykéz utcai merényletet is a terhére rója az ügyészség – ezért tárgyalja egy ügyben a bíróság a két esetet -, csakhogy utóbbiban ismerni vélik a felbujtót (Portik), míg a Fenyő-ügyben húsz éve hiába keresik a főkolompost.

Á: Ön a kilencvenes évek emblematikus olajcége, az Energol Rt. igazgatója volt. Beszállítójukként tevékenykedett az ETL, amelynek fontos posztjain akkori MSZP-s prominensek, köztük Karl Imre korábbi engergetikai kormánybiztos is ültek (Karl tudomásunk szerint történetesen részt vett az említett tabáni teniszgálán is).

PT: Hangsúlyozom, hogy én az Energol marketing igazgatója voltam, az üzletekre nem láttam rá, tőkét gyűjtöttem a tevékenységhez, ez volt a feladatom. Általánosságban szólva: ennél a nagyságrendű pénznél nincsenek pártszínek. Száz egységnyi haszonnál együtt mozognak.

Á: Mit jelentett a mindennapos gyakorlatban az „együtt mozgás”?

PT: Mi alapozta meg az olajozást? A parlament 1993-as törvénye.

Á: Fiatal olvasóinknak: a milliárdos hasznot hajtó olajbűnözés azon alapult, hogy úgymond szociális megfontolásokból alacsonyan tartották a háztartási tüzelőolaj (hto) árát, míg a vele azonos kémiai összetételű gázolajét a piac diktálta. Az üzlet kézenfekvő volt: hto-ként beszerzett olajat kellett gázolajként értékesíteni. Jól mondom?

PT: Tökéletesen. Mégis, hogyan ment volna mindez a hto-t jóárasító törvény, majd a hatóságok együttműködése nélkül?

Á: Úgy képzelem a parlamenti lobbit, hogy egy-két beavatott törvényelőkészítő tudja, melyik szabály kinek kedvez, a többség „csak” gombokat nyomogat. (Portik erre rábólint.) A beavatottak közül megemlítene néhány nevet?

PT: Régi dolgok ezek.

Á: Húsz éve nem hagy nyugodni: ha összeáll pár nehézfiú, hogy céget alapítson…

PT: Milyen nehézfiúk? Az egy másik műfaj. Kis ország kis pontjai voltunk.

Á. Szóval összeállnak, 1994-ben megalapítják az Energolt, és amikor vezérigazgatót keresnek, megtalálják Csikós Józsefet, aki rendőr ezredesként ment nyugdíjba, korábban az MSZMP kb propaganda alosztályát, majd a BM sajtóosztályát, később a BM Adatfeldolgozó Hivatalát vezette. Hogyan ment a kaszting? Ajánlotta valaki Csikóst?

PT: Eleinte magam sem hittem benne, hogy ez ekkora üzlet lesz az egész. Hogy tudnánk a MOL ára alá menni? – kérdeztem, persze akkor még nem született meg hto-törvény. Csikóst Drobilich Gábor egyik hölgyismerőse hozta, de hogy pontosan kicsoda, arra sajnos már nem emlékezem.

Á: Titkosszolgálati fedőcégnek indult az Energol?

PT: Nem.

Á: Csikós esetleg hozott magával olyan aktákat a BM-ből, amivel zsarolhattak egyes döntéshozókat?

PT: Viccel? Ötmillióért bárki múltját kinyomoztatom, akár most, innen. Mindent megtudok róla. Nem kellett ehhez Csikós.

Á: Most ilyen-olyan okokból eljárás alá került a kilencvenes évek éjszakai életének szinte valamennyi, még életben lévő legendás alakja, Ön, Vizoviczki László, Veress István, Tanyi György, de még a számos friss esetben a vádat tanúvallomásokkal segítő…

PT: Hazudozó, rágalmazó!

Á: …terhelő vallomásokat szállító Radnai László is. Mintha a bűnüldözés most érezné fontosnak retusálni a közelmúlt történelmét. Ön szerint mi folyik?

PT: Egy közös van a felsorolt nevekben: valamennyien ismertük a mechanizmust, tudjuk, hogy ki van a lánc végén. Ezt mondom nem csak én, ezt mondta Tasnádi, ezt mondta Clodo, ezt mondták az olajbizottság tanúi, véletlenül? Maga szerint elképzelhető az olajozás, elképzelhető, hogy Vizoviczki szórakozóhelyein csak az nem tudta, hogy drogot lehet szerezni, aki a holdon élt? Évtizedeken át? Aki Dokkban megfordult, mit látott? Kitágult pupillájú, sebes orrú fiatal politikusokat látott, újdonságok ezek? Évi 20-25 milliárd forint forgalomról beszélünk. Hol a pénz maga szerint? A haszon legfeljebb 20-30 százalékát tehettük zsebre. Golyófogónak hívtam magunkat: mi ülünk, ha baj van, ha még nagyobb, akkor minket lőnek szitává.

Á: Sokáig mégis úgy festett, védőangyalok őrzik. Az Energol-nyomozás elrendelése után egy évvel kezdték csak körözni 1997-ben. 2003-ban pedig elévülésre hivatkozva lezárták az aktáit. Elmondja, hol bujkált?

PT: Nem szeretném. Mondjuk úgy, hogy hasonló esetben célszerű elhagyni az országot. Azt viszont ne feledje, hogy az Energolosok többségét a bíróság végül felmentette, és a többiek is enyhe ítéletet kaptak. Végigbujkáltam egy felmentéses adócsalási ügyet, majd hazajövök, nyilvánosan élek, illusztris emberekkel mutatkozom, miközben állítólag olyan bűncselekményeket követtem el, mint amiket a terhemre rónak? Nonszensz.

Á: A kétezres években visszatért és vállalkozott, az ingatlanbefektetéseit már említettük, beszélne a többi érdekeltségéről? Sajtóhírek magához kötik az online médiában érdekelt Generál Média-csoportot. Valóban az öné?

PT: Tényleg nem beszélek erről. Én arra készülök, hogy ezek az ügyek, amik miatt most itt vagyok, hamarosan széthullanak, és én szabadon távozom.

Ennél kicsit bőbeszédűbb választ adott Portik az eredeti beszélgetés során, bár a Generál Médiát firtató kérdésünk elől már akkor is kitért, vissza is kérdeztünk: “Csak nem az akkor Lázár János jelenlegi kancelláriaminiszter vezette Hódmezővásárhellyel kötött ingatlanügylet miatt?”

A Generál Média internetes hirdetésekért vásárolt meg egy iskolát a hozzá tartozó telekkel. Most mindenesetre kihúzni kérte a szövegből a cégre vonatkozó részeket – amiben volt szó nem csak a hódmezővásárhelyi ingatlanbizniszről, de például arról is, hogy mi mindenre használható a cégcsoportba tartozó MyVip közösségi portál adatbázisa -, hogy miért, amikor ennél látszólag rázósabb kérdésekben nem tagadta meg a közlést, csak tippelni lehet. Környezete mindazonáltal állítja, a Generál Média a szorult helyzetben lévő Portik adu ásza lehet.

A Portik Tamás által emlegetett személyeket reagáltattuk az elhangzottakra

Pintér Sándor (a BM sajtófőosztálya útján): Pápa Mariannet nem ismerem. Portik Tamás érdekeiről Portik Tamást kérdezzék.

Kosik Kristóf, Habony Árpád ügyvédje: Ügyfelem semmilyen kapcsolatban sem áll a nevezett személlyel.

Ruttkai Tamás, Csipak Péter ügyvédje: Csipak Péter úr soha, semmilyen üzleti kapcsolatban nem állt Portik Tamással, és sem a belvárosi befektetéseire, sem semmi másra, soha nem kért és nem kapott pénzt Portik Tamástól. Portik Tamás úr valótlan közlésével kapcsolatosan Csipak Péter úrnak nem áll módjában segíteni Önnek. Az Ön levelében megfogalmazott, vagy idézett állítások sem részleteiben, sem egészében nem felelnek meg a valóságnak éppen ezért amennyiben a válaszunkkal ellentétes tartalmú információt sejtetnek, vagy hoznak nyilvánosságra, úgy azzal megsértik Csipak Péter úr személyiség jogait, melynek jogi következményei Önöket fogják terhelni.

Pápa Marianne nem reagált megkeresésünkre.

Rádi Antónia

Fotó: innen.

Független ember vagy?

Ha lesz 4 ezer független támogatója az Átlátszónak, akkor nincs az a lázárjános, aki el tudna minket hallgattatni. Legyél egy a 4 ezerből, és változtasd meg Magyarországot! Tudnivalók itt.

Támogatás SZJA 1% felajánlásával #Azénadómból

Ha 1%-od az Átlátszó céljaira kívánod felajánlani, személyi jövedelemadó bevallásodban az Asimov Alapítvány adószámát tüntesd fel, ami a következő: 18265541-1-42 Letölthető nyilatkozat itt.

Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Share on Tumblr2
 • Lótár Mateusz

  Állami szintű maffia. Lehet menni szavazni rájuk!

 • Juhász Gábor

  A polip ehhez képest egy sima giliszta..

 • szegény Portik, a végén még megsajnálom

 • Dagiiron

  Elolvastam, s megint nem értem, hogy az újságíró miért nem ment utána az elhangzottaknak? Pl. miként ártott volna Pintér a Portik-Laborcz találkozóval az Orbánellenes fideszeseknek?
  Megint nulla oknyomozás, csak az a lényeg, hogy néhány politikust mindenféle bizonyíték nélkül necces ügyekkel hozzanak összefüggésbe..

  • Lótár Mateusz

   Úgy érted, néhány makulátlan, tisztességben megőszült fideszest? Ezzel a típussal valahogy nem találkoztam még. Nyilván ilyenek is vannak, csak a természetes kiválasztódás során ezek már nem jutnak el magas posztra.

   • Dagiiron

    Nem tökmindegy a pártállása? A cikk semmi konkrétumot nem tartalmazott, azon kívül, hogy Pintér egy nyilvános rendezvényen egy csapatban szerepelt egyszer valakivel, s egyszer elnyert egy nem jelentős munkát. Ezzel akarják lebegtetni, hogy igazat mond egy maffia vezér, azaz a semmivel? Miért nem azt tette be a cikkbe, hogy az illető milyen jó kapcsolatot ápol a baloldal prominenseivel, s hogy a baloldali kormány alatt lett kinevezve állami cég élére..

    • gabpocok

     Ami nalad semmi, azert hurcoltak mar meg embereket a Vezered alltal szoval inkabb mint embereket nezzuk es ne partokat . Milyen egyszeru lenne ha n3m lehetne vagdalkozni hogy maszopos fideSS-es ,tokmindegy ha vki lop vagy gyanuba keveredik keretik normalisan kivizsgalni es elitelni. Masreszt meg tr gondolatolvaso vagy hogy tudod o most hazudik vagy igazat mond??

     • Dagiiron

      Portik Tamás egy bűnöző, és a találkozót szervező úriember pedig egy MSZP közeli üzletember.. Pintér alatt pedig letartoztatták a baloldali kormányok alatt mindent megúszó Portikot.. Akkor most szerinted mennyire életszerű, hogy Pintér együtt dolgozott Portikkal?

     • gabpocok

      Mennyire eletszeru hogy most meg Pinter alatt ussza meg a Papai Marianne aki mar akkor is keverte a szart ….milyen kulonos hogy az 5 keres Rogan is siman megusz mindent pinter alatt az osztogatott ingatlanok miatt…soroljam meg???

     • Dagiiron

      Ugye most nem mondod komolyan, hogy Budapesten az általad felsoroltak neveitől szarták össze nagukat az emberek, s nem Portiktól.. Röhejes, amikor az emberek a valóságot is letagadják..Nyugodj bele, Portik a balosokkal volt nagyon jó viszonyban, alattuk úszott meg mindent. A baloldal valami miatt nagyon szereti ezeket a figurákat lsd. Tasnádi..

  • László Rátkai

   A Lazar fele iskola ugy nekem mintha remlene az akkori idokbol, sztem nem kokovel ez a Portik, sot biztos vok benne, h meg 3 ilyen cikkre valot is tudna meselni.
   / Mas dolog, hogy jo magyar modra elozo nap letiltanak az ujsagot, a riporter veletlenul hatbaszurna magat, itt 10 milliobol nehany ezer emberen kivul senkit nem erdekel, hogy majd 30 ev ota naponta hulyere veszik, kizsigerelik, szivatjak. / Az megy mint a kommunizmusban: “ugyan mar, hat mit tudsz csinalni?” – es ezzel kesz. Mondjuk, ha pl. csak annyi osszetartas lenne a magyarban, mint egy lavor tehenszarban, akkor az olah bocskorosokhoz hasonloan olyan 2 – 3 millio ember kisetalna az utcara es mondana, hogy akkor elvtarsak, ha mar a mi lovenkbol puposkodtok ott, akkor ugyan ne titkoljatok mar elolunk semmit es egyebkent is beszelgessunk mar egy kicsit – en azt tippelem, hogy rogton kiderulne hany ora van delben.

 • Lang Alex

  Portik Tamás egy vádalku keretében ki tudna jönni a börtönből, kérdés az, hogy ki akar e jönni!?

  • Gyula vitéz

   Nem lesz vádalku, amúgy annyit tud, hogy valószínüleg már egyeztettek vele, hogy ha a megállapodásban foglaltakon túl beszélne, akkor nem éri meg a következő hajnalt.

   • Vadas Lajos

    Már ez az interjú is surolja a határt,bizonyos emberek,biztos fogják a fejüket köztük a belügyminiszter is. Egy biztos, ismertük régen a Portikot és teljesen normális volt,tehát ha meghal,az a politika műve lesz.

 • nobrutail

  Nem tudok ajánlani 1%-ot szarkeverőknek. Sajnálom 🙁

  • TimeMuffin

   ne tedd, de azért elolvastad a cikket hálistennek 🙂

  • gabpocok

   Jobb is ha nem azoknak fizeted akik csak keverik,mert orbanod es a bandaja meg meg is eszi….azert ez egy kicsit”latvanyosabb” musor

  • NágelFerenc

   Ne is foglalkoztasson téged a nép folyamatos meglopása, vegzálása
   Szerinted a hírhozó a szarkeverő?

 • TimeMuffin

  Cuki ahogy a Csipak ügyvédje egyből fenyeget 🙂 Sokmindent elmond. Vajon hová lett a Csipak? Miért lett kiutálva az V.kerületből? Mi lett az ingatlanjával, amit szabálytalanul épített?

 • kip drordy

  bőrproblémák? mérgezik a csávót dioxinnal?

 • Azaki Azami

  Reménytelen ország.
  Szervezett bűnözés működteti saját hasznára a gengszterváltás óta.
  Meneküljön, aki teheti!

  • mcfly

   Sok mindent elárul az is hogy már gyakorlatilag csak az újszülöttek nem tudják hogy az 5 kerületben melyik szervezett bűnözői csoporthoz mi tartozik, csak a rendőrség és az önkormányzat elnéző és tudatlan. Éjszakai “vendéglátás”..gyakorlatilag az alvilág egyik legnagyobb bevételi forrásainak egyike .Ezek a bűnözők rátelepedtek a “vendéglátásra” több évtizede.Nagykövetségi tiltólisták,országos büntető ügyek, robbantások, több 100 feljelentés ellenére virágzik a hivatalosan engedélyezett prostihálózat amit night klubbok mögé bújtatnak és önkormányzti és rendőrségi engedéllyel üzemeltetnek az 5 kerületben. A konzuméttermek is virágkorukat élik. Nem változik itt semmi.

 • Azaki Azami

  Nevezzük meg boross pétert is, az elmúlt évtizedek leghitványabb magyar politikusát, pintyér patrónusát.

 • Azaki Azami

  Portik ’93-ban hozott kormánydöntésről ír.
  Nem tudja valaki, ezt még Antall-kormány hozta, vagy már a hóbagoly műve volt?

 • 54D

  Portik Tamás nagy valószínűséggel egy klasszikus (és veszélyes) pszichopata, aki a saját érdekei szerint úgy hazudik, ahogy csak bír. Bármit, bárkinek.
  Nem az általa gyanúba kevert személyeket védem. Egyszerűen nem szavahihető, nem szabadna komolyan venni.

  • NágelFerenc

   és kiről hazudik?
   Pintérről?

   Nem egy ember említettem már őt meg, mint maffiózót.

   • 54D

    Nem biztos, hogy jó ötlet komolyan venni az állításait.
    Miért kellene elhinnünk, hogy igazat mond?

    • Vadas Lajos

     Mondjuk azért ,mert a média több hazugságot terjeszt róla: Jöttek ezzel a tököllel pl. Soha sem ült tökölön és nem is ugy nézett ki. Illetve azt mindenki elfejelti,hogy Budapesten a kétezres években neki volt cash a zsebében ,mindenki tőle kért kölcsön,most meg letagadják,nem ismerik stb.

     • 54D

      Tudom, arra célzol, hogy tévesen elterjedt, hogy Portik fiatalkorú elítéltként szerepelt a Bebukottak c. filmben. Alaptalan pletyka, na és? Teljesen mellékes, nem ezért került börtönbe. Nem kéne egy bűnözőt pajzsra emelni, csak mert kritizálja a korrupt kormányt.

     • Vadas Lajos

      Mint ahogy , az is pletyka ,hogy Ő egy bűnöző. Valóban az Energol-ban gazdasági buncselekményt hajtottak végre. Amit Ő meg tudott uszni. De nem volt köze a merényletekhez és nem is lehetett. Sem érdeke ,sem semmilye nem származott volna belőle.

  • TimeMuffin

   Erdekes pont azt hazudja, mint a Tasnadi 😀 aki folyton akkor van bortonben, amikor a fidesz (pinter) van hatalmon 😀

 • Azaki Azami

  Fel kell oldani a majd száz évre titkosított olajaktákat, valamint Sándor Papa elleni eljárás szintén titkosított iratait, és sok minden kiderül.
  Végülis jogunk van megtudni, miként maffiálkodtak riherongy-lelkületű politikusaink

 • Péter István

  A Portik Tamás a balliberális politikai körök házi bűnözője, most van egy kis “szabad” ideje és ráér össze-vissza hazudozni.

 • vasszkin

  Követelem minden magyar választó nevében,az összes titkositott-olaj paks ezüsthajó kajaibrahim etc…ügyek nyilvánosságra hozatalát,függetlenül a pártállástól!!

  • Blake – Mitch And Murray

   Addig követelőzöl,míg hajléktalan,esetleg halott nem leszel…Nyilván túlzok,de ez itt nem kispályás maffia,amit mi politikai elitnek hívunk,hanem kőkemény,a moziban már sokszor megcsodált,olajozottan működő(immáron 25 éve zavartalanul),profin felépített és pártfüggetlen szervezet.

 • Ciklon(global citizen)

  🙂 ez mind hazugság ,nem volt itt semmi.

  https://youtu.be/O3-MpowIGs4

  Nógrádi Zsolt vallomásá,Pintér Sándor belügyminiszterre vonatkozó részek így hangzanak:

  „Ebben az időben kezdett lejárni az akkori rendőrkapitány, Pintér Sándor. Amikor nem volt dolgunk, orvvadászattal ütöttük el az időt, és természetesen nem volt senkinek engedélye.Pintérék egy autóval
  jöttek másod- vagy harmadmagukkal. Ezeken a turnusokon apuék diplomatatáskában huszonöt- vagy ötvenmilliót adtak át ennek a társaságnak. Pintér rendőrkapitánynak. 1992-től volt 1996-ig. Ez a
  kapcsolat a későbbiekben erősödött, és sűrűbben járt le. A végén már úgyösszebarátkoztak, hogy szinte tegező viszonyban lettek. A Flaisz, ha Pintérről volt szó, mindig csak annyit mondott, hogy Sanyi bácsi.”
  A belügyminiszter büntetőfeljelentést tett mind a tanú, mind az őt megnevező Pallag László ellen.