vizes vb

Átlépte a nettó 105 milliárdot a vizes vb költségvetése

 

Kuna Tibor reklámcége még 353 millió forintot kapott rendezvényszervezésre.

[sharedcontent slug=”cikk-kozepi-hirdetes”]

A vizes vb zárórendezvénye július 30.-án volt, de egyes tételek csak később derülnek ki a közbeszerzési értesítőből. Múltkor az összesen 1 milliárd forint értékű informatikai és takarítási tender eredménye jelent meg, de még mindig van tovább.

Augusztus 3.-án a sportesemény gazdasági hatáselemzése drágult 7,85 millió forinttal, ami aprópénznek tűnhet (bár egy kisebb családi ház ára), de eredetileg 25,5 millióért vállalta a KPMG, tehát bő 30 százalékos áremelkedésről van szó, ami nagyon sok.

Augusztus 4.-én a Duna Arénához épített staff- és médiaparkoló lódult meg 28,8 millió forinttal bizonyos pótmunkák miatt, így az eredeti 215 millió forint helyett már 243,8 millióba kerül.

Augusztus 10.-én pedig kiderült, hogy a vizes vb-hez kapcsolódó rendezvényszervezési feladatokra nem volt elég nettó 2 milliárd forint, ezért Kuna Tibor (Szijjártó Péter külügyminiszter jóbarátja) cége, a Young and Partners Kft. további 353 millió forintot kap ilyen célra. Azt nem tudni, hogy pontosan mire, mert azt nem közlik a hivatalos dokumentumokban. A szerződésmódosítást július 18.-án, négy nappal a vizes vb kezdete után írták alá a felek.

A nyilvánosságra került szerződések értéke ezekkel a módosításokkal együtt nettó 105,2 milliárd, vagyis bruttó 133,6 milliárd forint.

A Magyar Nemzet egy nappal korábban, augusztus 9.-én írt arról, hogy értesüléseik szerint Kuna cégei 230 millió forintért forgatnak majd filmet a vizes vb-ről, ez azonban elvileg már egy újabb közbeszerzés. Ráadásul mivel a vizes vb már véget ért, lehetetlen filmet forgatni róla. Maximum a korábbi felvételekből lehet összevágni valamit, azért viszont kicsit soknak tűnik 230 millió forint.

Erdélyi Katalin

[sharedcontent slug=”cikk-vegi-hirdetes”]

Megosztás