vizes vb

Újabb 950 millió a vizes vb-re

 

870 millió forintba kerül a Hajós Alfréd uszoda felújítása, és 80 millióért vesznek irodabútorokat a Duna Arénába.

[sharedcontent slug=”cikk-kozepi-hirdetes”]

Az EU-s közbeszerzési értesítő június 8-i számában két szerződés is megjelent a heteken belül kezdődő úszó-világbajnoksággal kapcsolatban.

– Hajós Alfréd uszoda felújítása nettó 870,29 millió forint

A sporteseményt szervező Bp2017 Kft. hirdetmény nélküli tárgyalásos tenderét három ajánlattevő közül a BO-TO Bau Kft. nyerte. Ez az a cég, amely szintén a vizes vb-re 935 millió forintért újítja fel a margitszigeti Casino épületét. A Hajós Alfréd uszoda renoválásának keretében bővítik a lelátókat, és kialakítanak egy ideiglenes vízilabdamedencét, valamint egy média- és gyalogos hidat is. A BO-TO Bau-n kívül pályázott még a munkára a Delta Hungária Építő Kft. és a Lanora Solution Kft. is.

– irodabútorok a Duna Arénába nettó 80 millió forint

A közbeszerzést még márciusban nyerte meg a Vatner Kft., az eredeti összege nettó 559,45 millió forint volt. Ezt most 80 millióval megemelik, mert a Bp2017 Kft. tájékoztatása szerint az alapszerződés megkötésekor még nem számoltak a Duna Aréna eszköz- és bútorzatigényével, így az alapszerződés az arra vonatkozó igényeket nem tartalmazza.

Április közepén kigyűjtöttük a Közbeszerzési Értesítőből az összes olyan eljárást, amelynek leírásában a vizes vb-re hivatkozott a kiíró. A szerződéseket összesítő táblázatunk ezen a linken megtekinthető, folyamatosan frissítjük. A szerződésmódosításoknál a becsült összeghez nullát írtunk, és az áremelkedés mértéke szerepel a végösszegnél.

A nyilvánosságra hozott szerződések összköltsége jelenleg
nettó 102,5 milliárd forint.

Erdélyi Katalin

A céginformációt az Opten szolgáltatta.

[sharedcontent slug=”cikk-vegi-hirdetes”]

Megosztás