vizes vb

Ma közel 900 millióval drágult a vizes vb

 

Az állami tulajdonú MAHART hajója 50 perc alatt szállítja majd az utasokat a Dagálytól a Müpáig.

[sharedcontent slug=”cikk-kozepi-hirdetes”]

Az EU-s közbeszerzési értesítő május 11-i számában két szerződés jelent meg a vizes vb-vel kapcsolatban, ezek együttes értéke 873,5 millió forint. Szokás szerint mindkét eljárást hirdetmény nélküli tárgyalásos formában bonyolították le a rendkívüli sürgősségre hivatkozva.

– kikötői úszóművek nettó 495 millió forint

Lesz egy a Vigadó téren, és a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodánál, kettő a margitszigeti Fina Marketnél, és négy a Duna Arénánál. A vizes vb-t szervező Bp2017 Kft. tenderét három ajánlattevő közül az állami tulajdonú MAHART – PassNave Kft. nyerte.

– vízi személyszállítási szolgáltatás nettó 378,5 millió forint

A Vigadó, Duna Aréna, Müpa közötti útvonalakon többféle hajóval viszik majd a vizes vb látogatóit, három ajánlattevő közül ezt a megbízást is a MAHART – PassNave Kft. kapta. A Bp2017 Kft. 8 darab „hagyományos”, 150 fős hajót rendelt meg 1.600 üzemórára, ezek menetrend szerint fogják szállítani az utasokat. Ez a típus a Vigadó-Dagály közti távot 40-50 perc alatt, a Müpa-Dagály távot 50-60 perc alatt teszi majd meg elvileg. Lesz 3 darab „VIP hagyományos” hajó is összesen 780 órára, ezek ugyanúgy 150 fősek, és ugyanúgy wifivel, légkondival felszereltek, és ugyanannyi idő alatt érnek egyik helyszínről a másikra, csak lesz rajtuk „asztalokkal ellátott VIP felszereltség” is.

20 üzemóra időtartamra rendelt a Bp2017 Kft. egy alkalomra egy „VIP Nagy Rendezvényt hagyományos hajóval”, ezen minimum 250 fő 40-60 perc alatt utazhat a Duna Aréna és Müpa között. Ugyanezen a távon 2 darab gyorsjáratú hajó 320 üzemórában fog minimum 54 főt szállítani 15-20 perc alatt.

Április közepén kigyűjtöttük a Közbeszerzési Értesítőből az összes olyan eljárást, amelynek leírásában a vizes vb-re hivatkozott a kiíró. A szerződéseket összesítő táblázatunk ezen a linken megtekinthető, folyamatosan frissítjük. A szerződésmódosításoknál a becsült összeghez nullát írtunk, és az áremelkedés mértéke szerepel a végösszegnél.

A nyilvánosságra hozott szerződések összköltsége jelenleg nettó 96,9 milliárd forint.

Seszták Miklós fejlesztési miniszter május 2-án közölte, hogy a vizes vb-hez kapcsolódó fejlesztések végösszege 130,6 milliárd forint lesz.

Erdélyi Katalin

[sharedcontent slug=”cikk-vegi-hirdetes”]

Megosztás