Heti lapszemle

Orbán Ráhel barátnője fizetésemelést, Győzike lánya fideszes állást kapott

24.hu: Félmilliós fizetésemelést kapott Orbán Ráhel barátnője

500 ezer forintos fizetésemelést kapott márciusban Jakab Zsófia, a Magyar Divat & Design Ügynökség vezérigazgatója, így a keresete bruttó 2 millió forintra nőtt. Emelték a cafetéria juttatását is, havi 32 ezerről 42 ezer forintra – vette észre a lap a cég által közzétett adatok között. A nőt idén februárban a kreatívipar fejlesztéséért és ágazati koordinációjáért felelős miniszteri biztosnak is kinevezték, amiért havi 1,5 millió forint a juttatása. Vagyis Orbán Ráhel barátnője összesen havi 3,5 millió forintos fizetést kap az államtól.

RTL: Balog Zoltán református egyházkerülete ingyen szerzett meg az államtól egy 1,4 milliárd forintos ingatlant Budapest belvárosában

Január végén teljesen ingyen kapta meg az államtól a Balog Zoltán vezette Dunamelléki Református Egyházkerület az Alkotmány utca 25. szám alatti ingatlant – értesült az csatorna. A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő adatai szerint az 569 négyzetméteres irodaház több mint 1,4 milliárd forintot ér, és a tervek szerint az egyházkerület hivatali munkáját végzik majd benne. Az épületben kialakítanak egy konferenciaközpontot is. Az állam az elmúlt tizennégy évben több száz ingatlan tulajdonjogát adta át a magyarországi felekezeteknek.

Mfor: Tovább nőttek a kisvárdai csodakomplexum költségei

Szerződésmódosítást kellett eszközölni a Kárpát-medencei Lovas Akadémia építési beruházását illetően, mert kiderült: előre nem látható pótmunkákat is el kell végezni. Így a kisvárdai lovasakadémia és lórehabilitációs központ I. ütemének kialakításához kapcsolódó kivitelezési munkák értéke nettó 1,8 milliárd forintról 1,9 milliárd forintra nőtt, és a szerződésben előírt kivitelezési munkák teljesítési határideje a munkaterület átadásától számított 17 hónapra tolódott ki.

444: Kötelezettségszegési eljárást indít az EU a Mészároséknak adott autópálya-koncessziók miatt

A kormány 2022-ben adta 35 évre Mészáros Lőrinc és Szíjj László cégének az állami gyorsforgalmi utak meghatározó részének üzemeltetési jogát, amivel akár 700 milliárd forintot is kereshetnek. Az Európai Bizottság most azért indított kötelezettségszegési eljárást, mert úgy látják, a 35 évre szóló koncesszió nem volt átlátható a becsült szerződéses érték tekintetében, nem hárítja át kellő mértékben a működési kockázatot, és indokolatlanul hosszú időre került megkötésre, ami sérti az uniós jogot.

Blikk: Most már értjük, miért lett ilyen nagy fideszes Győzike: kormánypárti politikusnak dolgozik a lánya

Az ismert showman, Gáspár Győző idősebbik lányának a neve felkerült Járóka Lívia fideszes EP-képviselő asszisztensei közé – szúrta ki a lap. A lap kérdéseire Járóka Lívia nevében a közvetlen parlamenti asszisztense válaszolt, miszerint Járóka személyes meghallgatás alapján választotta ki Evelint, a legfőbb érv az elmúlt években szerzett tapasztalatai és nyelvtudásai voltak. „Sajtómegjelenéssel kapcsolatos feladatokat végez Gáspár Evelin és folyamatos, rugalmas munkakapcsolat” – szólt a válasz.

Címlapkép: Bata-Jakab Zsófia, a Magyar Divat & Design Ügynökség vezérigazgatója a Budapest Design Week fesztivál sajtótájékoztatóján a Société Budapest rendezvényközpontban 2021. október 7-én. (fotó: MTI/Balogh Zoltán)

Megosztás