vidéki lapszemle

Megugrott a bűncselekmények száma Debrecenben; megtámadták a Kutyapárt jelöltjét Kecskeméten

SzabadPécs.hu: Semmi politika? Hoppál Péter fényképe is ott van idéntől a pécsi református gimnázium érettségizőinek tablóin

A Pécsi Református Kollégiumban idén érettségizők tablóira nemcsak az adott osztályba járó diákok, az őket tanító tanárok és az iskola operatív vezetésének fotója került fel, de a fenntartó képviselőjének a fényképe is. Aki nem más, mint dr. Hoppál Péter fideszes országgyűlési képviselő. Állítólag a döntés vitát generált az intézményben, bár az iskola vezetése ezt tagadta a Szabad Pécsnek. Hoppál szerint „az iskoláink tablójára az iskolák azt tesznek fel, akit fontosnak tartanak (…), ez az iskola belügye”.

Debreciner.hu: Biztonságban vannak-e a debreceniek? – Négyszer annyi emberölés, 33 százalékkal több közterületi bűncselekmény, mint 2022-ben

Sokat romlott a közbiztonság – írja a Debreciner a debreceni rendőrkapitány beszámolójára hivatkozva. A lap többek között kiemeli: tavaly a közterületen elkövetett, regisztrált bűncselekmények száma 32,8 százalékkal nőtt, és a 2022-es 3 emberöléshez képest 2023-ban már 12-t regisztráltak Debrecenben. A beszámoló szerint a rendőrség nyomozási eredményessége 2023-ban a legtöbb területen csökkent 2022-höz képest, az összes ügyet tekintve 2,4 százalékban (91-ről 88,6 százalékra) romlott a rendőrség hatékonysága.

Kecsup.hu: Ajánlásgyűjtés közben támadták meg a Kutyapárt kecskeméti jelöltjét a Petőfivárosban

A Kutyapárt kecskeméti jelöltje, Kordik Szabolcs és tagtársa április 24-én támogató aláírásokat gyűjtött Petőfivárosban, az Énekes utcában, amikor az utcán egy férfi a politikust a kabátjánál fogva megrángatta és szóban megfenyegette – számolt be az eseményről a KecsUP.hu. A férfi akkor kezdett el agresszívan videlkedni, amikor kiderült, hogy Kordik a Magyar Kétfarkú Kutya Pártnak gyűjt aláírásokat.

Szegeder.hu: Egy fillér sem jutott az SZTE-nek a 64 milliárd forintos kórházi adósságrendezésből

Nemrég megjelent a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő (NEAK) honlapján, hogy melyik kórház mennyi forrást kap az adósságainak rendezésére abból a csaknem 64 milliárd forintból, amiről egy kormánydöntés is született. Most Rásky László, az Orvostechnikai Szövetség főtitkára hívta fel a figyelme arra, hogy a NEAK honlapján lévő táblázatban 56 milliárd felosztása szerepel a 64 milliárd forint helyett, illetve a Szegedi Tudományegyetem és a Debreceni Egyetem nincs a konszolidált intézmények között – írja a Szegeder az Economx.hu-ra hivatkozva.

Veszprémkukac.hu: CSOLNOKY FERENC KÓRHÁZ – Agonizál az egészségügy, de mi halunk bele

Súlyos működési gondokkal küszködik az egykor jó nevű Csolnoky Ferenc Kórház, az urológiai osztály júniusban bezár – olvasható a Veszprémkukac.hu cikkében. A laphoz eljutó információk szerint egy informatika leállása miatt nemrég már levett véreket kellett százszámra a kukába dobni, és emiatt műtétek, kemoterápiás kezelések maradtak el. Emellett fontos műtéti eszközök hiányoznak, a pótlásuk nem megoldott. Az urológián az osztályvezető főorvos állítólag hamarosan nyugdíjba vonul, a rezidensek pedig elhagyták az osztályt – írja a lap.

Nyitókép: Debrecenben megugrott az emberölések száma tavaly. Forrás: Debreceni Rendőrkapitányság

Megosztás