adatigénylés

Titkos a Soros-támogatott szervezetekről készült titkosszolgálati tanulmány

Az Információs Hivatal nemzetbiztonsági érdekekre és mások jogainak védelmére hivatkozva nem adta ki a Lázár János kancelláriaminiszter által felemlegetett, a Soros György magyar származású amerikai milliárdos által támogatott szervezetek aknamunkájáról szóló tanulmányt az Átlátszónak. Korábban Németh Szilárd arról beszélt, hogy talán már januárban nyilvánosságra hozzák a „Soros-akta” részleteit, Orbán Viktor pedig a minap azt nyilatkozta, hogy a jövő év a Soros által szimbolizált erők kiszorításáról fog szólni.

 

Hirdetés

 

 

Lázár János kancelláriaminiszter a november 17-i Kormányinfón beszélt arról, hogy veszélyesnek tartja Soros György tevékenységét, ezért megfigyelik az üzletember alapítványai által támogatott magyarországi NGO-k működését, és készítettek egy tanulmányt arról is, hogy a környékbeli országokban milyen befolyásolási kísérleteket tettek a Soros által támogatott szervezetek.

Másnap közadatigénylésben kértük ki a Lázár által említett tanulmányt, ám a Miniszterelnökség december 5-i válasza szerint nem ők, hanem az Információs Hivatal (IH) az adatgazda. Ez egyben azt is jelenti, hogy a tanulmányt a külföldi hírszerzésre specializálódott titkosszolgálat készítette.

„Az Információs Hivatal polgári hírszerző szolgálat, mely elsődlegesen az országhatáron kívül tevékenykedik. Általános rendeltetése, hogy a külföldre vonatkozó vagy külföldi eredetű bizalmas információk megszerzésével segítse elő a magyar nemzeti érdekek érvényesülését, működjék közre Magyarország függetlenségének biztosításában és törvényes rendjének védelmében.

A hírszerzési információk a kormányzati döntések megalapozását szolgálják. A Kormány meghatározza azokat a témákat, amelyekről a hírszerzés útján tájékozódni kíván. E hírigények alapulvételével az Információs Hivatal – különleges eszközrendszere révén – olyan adatokat, értesüléseket, dokumentumokat szerez, amelyek a hivatalos csatornákon egyáltalán nem vagy csak korlátozottan ismerhetők meg.”

Egy újabb adatigénylésben az IH-tól is kikértük a Soros-támogatott szervezetekről készült tanulmányt, ám a hírszerző szolgálat december 20-án „nemzetbiztonsági érdekből és mások jogainak védelme érdekében” megtagadta annak kiadását.

 

ihlevel

 

Tíz nappal korábban Németh Szilárd, a nemzetbiztonsági bizottság fideszes alelnöke viszont a kormánypárti Magyar Időknek arról beszélt, hogy már januárban eldőlhet, hogy az ún. Soros-akta mely részeit hozzák nyilvánosságra, mert

„…fontosnak tartja, hogy a közvélemény is pontos képet kapjon arról, hogy magukat civilnek hazudó szervezetek mindenféle legitimációs megméretés nélkül miként avatkozhatnak bele a magyar belpolitikába Soros György anyagi és egyéb közreműködésével.”

Orbán Viktor miniszterelnök pedig egy a kormánypárti 888-nak adott interjúban arról beszélt, hogy a jövő év „Soros és az általa szimbolizált erők kiszorításáról fog szólni”.

„GFG: A Politico szerint a jövő év Soros éve lesz.

Orbán Viktor: Nem az övé lesz, hanem róla fog szólni; a kettő nem ugyanaz. Mert mi a logikus válasz a kialakult helyzetre? Minden országban azon lesznek, hogy Sorost kiszorítsák. Ezt már most lehet érzékelni Európában. Felderítik, honnan jöttek a pénzek, milyen titkosszolgálati összefüggések vannak, milyen NGO-k milyen érdekeket képviselnek. A következő év Soros és az általa szimbolizált erők kiszorításáról fog szólni. Ilyen értelemben tehát a Politico jóslata indokolt.”

Vagyis könnyen elképzelhető, hogy az IH tanulmányát, és más, kormányzati forrásokból származó információkat hamarosan a kormánypárti lapokból és a TV2-ből ismerhetjük meg, és a Norvég Civil Alap ellen 2014-ben indult, és valódi leleplezéseket nem produkáló kormányzati boszorkányüldözéshez hasonló sárdobálás indul jövőre a Soros-támogatott szervezetek ellen.

Kapcsolódó cikkek

A Magyar Idők megint félrefordított egy putyinista összeesküvéselméletet

Titkolja a kormányszóvivő, hogy mennyi támogatást kapott Soros Györgytől

Soros György, mint a liberális Blofeld

Eurábiát csinálnak a Sorosok és Rotschildok – Beépültem a CÖF-be, II. rész

Miért a Hit Gyülekezete adta ki magyarul Udo Ulfkotte konteóit?

Hogyan lettek a Fidesz hasznos hülyéiből amerikai ügynökök? 

Soros György kommunista?

Amerikai kotta: a CIA, John McCain szenátor és a Human Rights First igaz története

 

Az Átlátszó minden bizonnyal szerepel a kormányzat kiemelt érdeklődésére számot tartó gyanús szervezetek között, az elmúlt években évi 20-30 millió forint támogatást nyertünk el a Soros-féle Nyílt Társadalom Alapítványoktól, ez az idei évben a működési költségeink mintegy 30%-át fedezi.

The Soros Army Needs You – támogasd az Átlátszót “Soros Army” pólóvásárlással

Erdélyi Katalin

Már megint itt van az év vége. Most itt a lehetőség, hogy úgy támogasd a munkánkat, hogy ezzel egy karácsonyi ajándékra is szert teszel. Ha előfizetsz egy évre, akkor névre szóló 2017-es Átlátszó Támogatói Kártyát küldünk. Újfajta átlátszós póló is van. Részletek itt.

Megosztás