The Soros Army Needs You – támogasd az Átlátszót “Soros Army” pólóvásárlással

sorosarmy11

 

Eredetileg viccnek szántuk az Átlátszó harmadik támogató partijára csak a stábtagoknak készült „Soros Army Budapest” feliratú pólókat: így nyugtáztuk hogy a Heti Válasz „Soros György hadseregeként” aposztrofálta az Átlátszót a Norvég Civil Alapot ért kormányzati támadás keretében elkövetett kurzuscikkében. Azóta viszont olyan sokan kérték tőlünk, hogy most elérhetővé tettük a Pólópokol online pólóboltban – ha szerinted is igazságtalanul támadja az Orbán-kormány és a kormánypárti sajtó a független civil szervezeteket, fejezd ki a szolidaritásod és támogasd munkánkat a póló megvásárlásával!

 

 

Az Átlátszó és a méltán népszerű Pólópokol internetes pólóbolt együttműködése tavaly nyáron kezdődött a Lex Átlátszóként elhíresült törvénymódosítás és a trafikbotrány kitörése után, amikor a Fidesz-frakció az információszabadságot korlátozó törvényjavaslatot nyújtott be  és fogadott el rajtaütésszerűen, mintegy két nap leforgása alatt, valamiféle „visszaélésszerű adatigénylésekkel” magyarázva a gyalázatos, a közpénzköltés társadalmi ellenőrizhetőségét korlátozó lépést.

Ekkor sokunkban felmerült, hogy ha lehet bűn a közérdekűadat-igénylés, akkor ezt a cselekményt bizony elkövettük, „visszaélésszerű adatigénylők” volnánk. Ezt a beismerést demonstrálhatjuk a „visszaélésszerű adatigénylő” felirattal ellátott, Átlátszó-logós pólók hordásával, amiket már több százan megvettek. Decemberben aztán a NAV-botrány inspirálta a Keresztapás NAV-pólót, amely itt rendelhető.

A demokratikus értékek terjesztése mellett elkötelezett, részben nyugati finanszírozású civil szervezetek elleni kormányzati támadás az áprilisi országgyűlési választások óta turbófokozatba kapcsolt: Lázár János, mivel ezt a pénzt még nem ő oszthatja, nekitámadt a Norvég Civil Alapot kezelő nem-kormányzati szervezeteknek, törvénytelen KEHI-vizsgálatot indított, és az egész program leállítását követeli Norvégiától, nem is nagyon titkolva hogy leginkább a kormánykritikus korrupcióellenes és emberijogi szervezetek támogatása verte ki a biztosítékot az Oroszországgal kétes atomüzletbe bonyolódott bolsevik kormánypártnál.

A Bálványosi Szabadegyetemen elhangzott beszédében aztán Orbán Viktor, a Legnagyobb Magyar Politikai Szélkakas is hadat üzent a nyugatos civileknek, külföldről pénzelt politikai aktivistáknak bélyegezve őket, akik akadályozzák a liberális (azaz parlamenti) demokrácia lebontásáról szőtt terveit. A miniszterelnök és a kormánypárti sajtó a Jobbikkal és Putyinnal került egy platformra a korrupcióellenes és emberijogi civil szervezetek megítélése terén, és nincs kétségünk afelől hogy a kormányzati támadásoknak mindaddig nem lesz vége, amíg végleg nem sikerül ellehetetleníteni finanszírozásukat és működésüket.

Ebben az elkeserítő helyzetben a megtámadott szervezetek csak a nyilvánosság és a közösség erejében bízhatnak. Az Átlátszó most négyezer bátor előfizetőt keres, hogy megmutassuk a miniszterelnöknek: Magyarországon is van igény a keleties államhatalom kiépítésének kerékkötőire.

Eredetileg viccnek szántuk az Átlátszó harmadik támogató partijára csak a stábtagoknak készült „Soros Army Budapest” feliratú pólókat: így nyugtáztuk hogy a Heti Válasz „Soros György hadseregeként” aposztrofálta az Átlátszót a Norvég Civil Alapot ért kormányzati támadás keretében, harci kötelékben elkövetett kurzuscikkében. Azóta viszont olyan sokan kérték tőlünk, hogy most elérhetővé tettük a Pólópokol online pólóboltban háromféle mintával – ha te is úgy gondolod, hogy igazságtalanul támadja az Orbán-kormány és a kormánypárti sajtó a független civil szervezeteket, fejezd ki a szolidaritásod, viseld a pólót, és támogasd a munkánkat a póló megvásárlásával!

Pólóvásárláshoz katt a képekre!

polopokol_soros_army_hipster_kiwizold

polopokol_soros_army_Anonymous_bordo

polopokol_soros_army_koponya_fekete

 

tetszett_a_cikk3

 

Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Share on Tumblr0
 • hhy2k

  IPadon nem mukodik a rendeles

  • wehhehehe

   Akkor ülj le egy számítógép elé. Nem lehet minden rétegigényt kielégíteni… 🙂

 • majom

  műsoros?

 • Szeréna Molnárné

  tetszenek a pólók, de nagyon férfias kivitelben vannak! Kicsit nőiesebb stílusban lenne Jó!!

  • Mars3696

   Sőt elég is! Az összes kis buzi libsinek lenne választék. 😀

 • Nagybarnázó Gejza

  ??????????
  E-ÖRÖ-E-BÓDOTTÁÁáá…wazz.. .éSSsstéllegNemAZER..wazz..DE!….alighanemtélleg..KINYÍLOTT..az aRedváSS-PudváSSss-NyüveSSss..PITY-PANG..?..wazz..

  ..éSSssASZONNYÁK…waz…hogy elöbb-utóbb..DE!..azzz iSSss

  meglehet.. hogy HA-MA-RO-SANnn… a zEMBEREK.. a NÉPek.. iSSss… HOZZÁFOGNAK..wazz..LÓ-BÁL-NI..!!??…wazz..

  ..jóMEGFONTOLTANnn..JólMEGGONDOLTANnn.. jóALALPOSSANnn…
  ELKEZDENEK LÓ-BÁL-NI.!!..wazzz….éSSs..CSAK!. ÚGY..!..
  ..LÓ-BÁL-gat-NAK..wazz…mintGUCCI tatyót..az a TAJGETOSZ-POZITÍV..taliga-takony…persze.. elöszörCSAK!..ÚGY!.. lábuknál fogva… LÓ-BÁL-gat-JÁK..wzz…..EZEKET aGÁTLÁSTALAN.. .disznószaros-gumicsizmás-elmeroggyant…MEGCÁPÁSODOTT ..TRÓGERokat…wazz… aztán..a zÉJ LEPLE ALATT..tekes-tökös-pintéjándó-módra… jóALAPOSSANnnnn..Beba…sszák..-.némelyiket.-…aDUNÁBA..másokat..megaKÚTBA…wzz…éSSssCSAK! AZER….wazz…,hogy NE LEGYENek ÚTBA..!!??…

  ..mimegAZER..ismét CSAK!…RÖHÖGÜNK…RÖHÖGÜNK..RÖHÖGÜNK..wazz…mertélleg..MEG-ÉR-DEM-LIK…. BRU-HA-HAaaaaaaaaaaa…..

 • NERKeseru

  Fidesztrollok 🙂 Mekkora cukik mar, hogy jonnek ide hozongeni, holott mar alig kapnak fizetest az adombol 🙂 Na jo, legalabb van min rohogni, ha a kommenteket olvassa az ember.

 • Imre Balog

  A lényeges kérdések szóba sem kerülnek. Itt pusztán a Fidesz számára kellemetlen témákról terelhetik el a figyelmet.

 • no csak

  egyen is meglátok

 • Asidotus

  nincs olyan, amin nincs Budapest?