Egyéb

Az MNV-vezér közelébe privatizál irodákat a Belváros

 

Újabb kedvezményes ingatlaneladásokról dönt csütörtöki zárt ülésén az V. kerület képviselőtestülete. Az egyik kiszemelt kedvezményezett Szivek Norbert MNV-vezér rokonságának érdekeltsége.

 

Két mérleg utcai irodahelyiséget szán információink szerint a fideszes vezetésű Belváros-Lipótváros önkormányzata a Spielberg Kft. nevű pilisjászfalui ingatlancégnek.

A kft. ügyvezetője az esztergomi Szivek Ferencné. Egyéb családi céges érdekeltségeket végigböngészve biztosra vehető, hogy rokona Szivek Nornertnek, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. vezérigatójának.

Az LMP belvárosi szervezetének blogján a legfrisebb poszt is ír a rokonságról. Amit ugyanakkor nem is olyan könnyű megfejteni: Szivek Ferencné és férje esztergomi címén egy ideig élt Szivek Norbert is, de Szivekné lánykori neve nem azonos az MNV-vezér édesanyja nevével. A leginkább kézen fekvő a nevelt gyermeki kapcsolat.

Felbukkan Szivekék más családi érdekeltségeiben a Spielberg tulajdonosa, a szintén esztergomi Vasné Kolits Ágnes is, aki úgyszintén a rokonság távolabbi tagja. Vagyis méltán nevezhető az ingatlancég Szivekék „Família Kft.-jének”.

Szivek neve már korábban is felmerült a belvárosi fideszes ingatlanvircsaftban: a Heti Válasz írta meg, hogy Tiborcz Istvánnal közös mutyijuk a Mahart-székház tömbje, amire állami gigahitelt is kapnak. Felmerült továbbá az MNV-vezér neve az Átlátszó cikkében is, amely a nagy brókercsődöket hozta összefüggésbe az V. kerületi ingatlanpanamákkal.

Kapcsolódó cikkeink:

Brókercsőd, adócsalás, bennfentes kereskedelem? Hívja a Fintha-Nagy ügyvédi irodát!

Belvárosi ingatlanmutyi: a Rogán-Habony-Pintér tengely?

Belvárosi ingatlanmutyi III.: a kofakirály örökségétől Portik Tamás letartóztatásáig

Hét korrupciógyanús ügy, amikbe Rogán Antalnak régen bele kellett volna buknia

A Spielberg Kft. a közgyűlési előterjesztés szerint egy 95 és egy 40 négyezetméteres Mérleg utcai ingatlant – egybe nyitva használt irodákat – vehetne meg összesen 44 millió forintért. A közgyűlés erről, s másik nyolc ingatlan 30 százalékos kedvezményes eladásáról csütörtökön tervez dönteni.

A Spielberg bérlői kedvezménnyel élne. Vagyis az önkormányzat eleve egy ingatlanforgalmazót fogadott be bérlőnek – amiből pedig sejthető volt, hogy előbb-utóbb a kedvezményes vétel lesz az ügylet célja.

Rádi Antónia

Már megint itt van az év vége. Most itt a lehetőség, hogy úgy támogasd a munkánkat, hogy ezzel egy karácsonyi ajándékra is szert teszel. Ha előfizetsz egy évre, akkor névre szóló 2017-es Átlátszó Támogatói Kártyát küldünk. Újfajta átlátszós póló is van. Részletek itt.

Megosztás