vizes vb

Még 170 millió forint az úszó vb-re

 

Még drágább lesz a versenyuszoda kivitelezése.

 

Többször írtunk már a vizes vb-ről, amire korábbi számításaink szerint mintegy 90 milliárd forintot költ a kormány. Az összeg most tovább növekszik, és nem lehet tudni, hol állnak meg végül a kiadások.

Korábbi cikkeink a vizes vb-ről

Egymilliárd forintért újul meg a pesti rakpart a vizes vb miatt

Nincs pénz a Hajós-Széchy Uszoda felújítására

Ötmilliárd forintot költ a főváros a Margitsziget csatornázására a vizes vb miatt

Mennek a százmilliók a vizes-vb-s létesítmények terveztetésére

90 milliárd forintba fog kerülni a 2017-es vizes-vb – kiszámoltuk a kormány helyett

Sellők és Matolcsy-rokonok hada bukkant fel a vizes-vb imázsfilmjének farvizén

Az EU-s közbeszerzési értesítő legfrissebb számában megjelent két szerződésmódosítás a Dagály Strandfürdő kivitelezésével kapcsolatban.

A Dagály terveit a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. megbízásából az Újlak Mérnökiroda Kft. készíti el, az eredeti szerződés szerint 849 millió forintért, ám az összeget nemrégiben megemelték 35 millió forinttal, így a végösszeg most 884 millió forint.

Az uszodakomplexum kivitelezésével az MNV a Market Zrt.-t bízta meg, eredetileg 38,365 milliárd forintért, de ehhez hozzácsaptak most még 135 millió forintot, így a teljes költség jelenleg 38,5 milliárd forintra rúg.

A módosítás oka mindkét esetben az 50 méteres külső medence átalakítása.

„szükségessé vált a Dagály Strandfürdő (DS) területén meglévő 50 m-es külső medence átalakítása és ennek a VB rendezvényeibe történő bekapcsolása, így ez a terület is versenyterületté minősült, mely miatt szükséges a megfelelő összeköttetés kialakítása a többi úszólétesítménnyel, az egységes biztonsági és beléptetési rendszer megteremtése”

Erdélyi Katalin

Ha tetszett a cikk

Előfizetőket keresünk – támogasd az Átlátszó munkáját havi 1000 forinttal! Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.

Megosztás