Egyéb

Ismét havercégekkel dolgoztat a jegybank Pallas Athénéje

 

Bevált cégekkel szerződik az MNB alapítványa a Lónyay-Hatvany villa konferenciaközponttá alakításának előkészítő munkáira: a Matolcsy-rokonság által alapított (de már nem az ő tulajdonukban álló) RAW Developmenté a projektmenedzsment, az Eiffel Palace-bizniszhez kötődő DVM Design pedig műszaki ellenőrizni fog.

 

KORMÁNYPROPAGANDA HELYETT VALÓDI HÍREK

Előfizetőket keresünk – támogasd a függetlentényfeltáró újságírást havi 1000 forinttal!

 

Matolcsy György jegybankelnök fia, Matolcsy Ádám panorámás nyaralónak látszó balatonfüredi gazdasági melléképülete kivitelezőjeként vált ismertté a RAW Development Kft., amely felújította azt a tetőtéri luxus-loftlakást is, amelyet sajtóhírek szerint szintén Matolcsy Ádám használ.

Most a cég elnyerte a jegybank Pallas Athéné Domus Animae Alapítványa közbeszerzését az I. kerületi Lónyay-Hatvany villa kivitelezésének projektmenedzsmenti munkáit. Az épületet a banki alapítvány 3,4 milliárd forintért vette 2014-ben.

A 2014-ben alapított RAW Developmentben az idén augusztusig tulajdonos cég (Lakásépító T.2. Invest) 2013-ig közvetve Szeremey Tamás, Matolcsy György unokatestvére, az Origót nemrégiben felvásárló cég háttérembere résztulajdona volt, s érdekelt volt benne mások mellett az a cég is (Kaláris-Haris Üzletház), amelyiké a már említett loftlakás, amit Matolcsy Ádám használ.

Utána Szeremeyhez egyéb cégekben kapcsoló magánszemélyeké lett. A Raw Developmentet pár hete vette át az eddigi ügyvezető érdekeltsége.

A villa kivitelezésének műszaki ellenőrzését a DVM Desing Kft. végezheti, amelynek két tulajdonosa is ügyvezető az Eiffel Palace Kft.-ben. Ettől a cégtől vette meg az MNB nettó 45,3 millió euróért 2014-ben az Eiffel Palace irodaházat. A DVM Design testvércége, a DVM Costruction több mint 400 millió forintért alakíthat ki „exkluzív teret” az irodaház hetedik emeletén, immár jegybanki megrendelésre.

Kapcsolódó cikkeink

411 millió forintért alakít ki exkluzív teret az Eiffel Palace tetején az MNB

Erősen vitatható a KPMG értékbecslése

Ötmillió euróval olcsóbban hirdették az Eiffel Palace-t, mint amennyiért elkelt

Eiffel Palace: 15 millió euró az offshore hátterű befektető profitja

Negyedannyiért privatizálja az önkormányzat, mint amennyiért a jegybank veszi a piacon, mi az?

A most eredményt hirdetett két közbeszerzés 17-17 millió forint értékű, a két győztes azonban koránt sem új jegybank-közeli beszállító. A DVM Design például szintén 17 millióért szintén műszaki ellenőrzést végezhet az Úri utcai jegybanki épület-átalakításnál (doktori iskola) – érdekesség, hogy nem csak a kiíró és a nyertes volt ugyanaz a két közbeszerzésben, de a sikertelen ajánlattevők is.

A hivatalosan most zárult tenderen elnyert Lónyay-Hatvany villabeli munkát már korábban tényként közölte a média. A RAW Development pedig 5 MNB-alapítvány megbízásából 13,5 millió forintért projektirányít a balatonakarattyai volt MÁV-üdülő ingatlanán.

Rádi Antónia

Ha tetszett a cikk

Előfizetőket keresünk – támogasd az Átlátszó munkáját havi 1000 forinttal! Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.

Megosztás