Egyéb

Újabb hárommilliárd forintot költ tervezésre a Városliget Zrt.

Az EU-s közbeszerzési értesítő legfrissebb számában közzétett hirdetmények szerint újabb 3 milliárd forintot költ el a Városliget Zrt. Az összegből a Néprajzi Múzeum és a Városliget rehabilitációjának tervei készülnek el.

 

KORMÁNYPROPAGANDA HELYETT VALÓDI HÍREK

Előfizetőket keresünk – támogasd a független tényfeltáró újságírást havi 1000 forinttal!

 

A Néprajzi Múzeum kiviteli terveinek elkészítésére vonatkozó közbeszerzést a Napur Architect Építészeti Iroda Kft. által vezetett konzorcium nyerte, melynek tagja még a EXON 2000 Tervező és Kereskedelmi Kft., a Spányi Partners Zrt. és az Animatíve Kft.

A megbízás értéke nettó 1,79 milliárd forint, bár a Városliget Zrt. 50 millióval kevesebbre, „csupán” 1,74 milliárd forintra becsülte a munkát. A négy cég tavalyi nettó árbevétele összesen volt 879 millió forint, ami a városligetes megbízásnak a fele.

Kapcsolódó cikkeink

Hihetetlen számok: kétségek a Liget-projekt kétharmados támogatottsága körül

Túl a tízmilliárd elköltött forinton a Városliget-projekt

Illés: a fák védői az erkölcsi győztesek – a kopaszok agya újra eldurrant (videó)

Illés Zoltán: Barbarizmus, vandalizmus és gyalázat a Ligetben zajló favágás

Barikádokkal, láncokkal, észérvekkel és élő tudósítással készülnek a Ligetvédők a következő rohamra

Jól nézze meg a Városliget fáit, most látja így őket utoljára!

A Városliget tájépítészeti tervpályázatát a Garten Studio Kft. májusban nyerte el, és a most közzétett eredményközlő szerint nettó 1,27 milliárd forintot fogják elkészíteni a terveket. Ez az összeg 420 millió forinttal több a Városliget Zrt. által előzetesen becsült nettó 850 milliós költségnél.

Az EU-s közbeszerzési értesítőből az is kiderül, hogy a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum (MMKM) terveit az eredeti szerződésben szereplő összegnél 151 millió forinttal drágábban, összesen 750 millió forintért készíti el a Mérték Építészeti Stúdió Kft., mert előre nem látott feladatok merültek fel.

Például át kell ültetni a területen található fákat, ki kell váltani a Hermina úti trolivezetékeket, át kell helyezni egy új helyszínre az épület felszíni részét, továbbá módosul a mélygarázs megközelítési útvonala is.

Erdélyi Katalin

Ha tetszett a cikk

Előfizetőket keresünk – támogasd a munkánkat havi 1000 forinttal! Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.

Megosztás