vizes vb

Nincs pénz a Hajós-Széchy Uszoda felújítására

 

Pénzhiány miatt eredménytelen lett az uszoda felújítására kiírt tender, de interaktív látogatóközpont már készült a 2017-es vizes vb-re.

 

KORMÁNYPROPAGANDA HELYETT VALÓDI HÍREK

Előfizetőket keresünk – támogasd a független tényfeltáró újságírást havi 1000 forinttal!

 

Szeptember 20-án avatták fel a fővárosi Battyhány téri hajóállomáson azt a két, egyenként 200 négyzetméteres látogatóközpontot, ahol az érdeklődők megismerhetik Budapest 2024-es olimpiai pályázatát és a jövő nyári magyarországi vizes világbajnokság helyszíneit.

A Nemzeti Sport részletes beszámolója szerint az uszályra épült, minden nap 11-19 óra között nyitva tartó pavilonokban angolul és magyarul, 3D-s filmen, motorcsónakból, és virtuálisvalóság-szemüvegekkel tekinthető meg például a Dagály Úszóaréna építése, és az, hogy miként mutatna az ország az olimpia idején.

Az avatóünnepségen Tarlós István főpolgármester azt mondta, hogy

„Ugyan a 2024-es olimpia rendezési jogát még nem nyertük el, a vizes vb-nek biztosan mi leszünk a házigazdái, és annak a sikeres lebonyolítása nagyon sokat segíthet Budapest ötkarikás pályázatának”

Ehhez képest kissé meglepő módon egy nappal később, szeptember 21-én az jelent meg az EU-s közbeszerzési értesítőben, hogy a margitszigeti Hajós-Széchy Uszoda felújításának első ütemére kiírt közbeszerzés pénzhiány miatt eredménytelen lett.

A hivatalos indoklás szó szerint így hangzik:

„Az értékelés alapján legkedvezőbb ajánlatot tett ajánlattevővel történő szerződés megkötéséhez nem áll elegendő anyagi fedezet ajánlatkérő rendelkezésére.”

A Nemzeti Sportközpontok által hirdetmény nélküli tenderen három cég tett ajánlatot: a Fertődi Építő és Szolgáltató Zrt., az Építő és Épületkarbantartó Zrt. és a Strabag-MML Kft.

A felújítás első üteme az alábbi munkákra terjedt volna ki: tetőbeázás megszüntetése, mennyezetjavítás, tanmedence-felújítás, nyílászárók javítása és cseréje, illetve egyéb felújítások. Az eredménytelen eljárás miatt mindez csúszik, de szerencsére az interaktív látogatóközpont már elkészült a jövő nyári vizes vb-re.

Erdélyi Katalin

Ha tetszett a cikk

Előfizetőket keresünk – támogasd az Átlátszó munkáját havi 1000 forinttal! Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.

Megosztás