Egyéb

Öt új MNB-közeli ingatlancéget alapítottak

 

Nagy nap volt a múlt szerda a jegybank-közeli cégtörténetben: az MNB-alapítványok Domus Optima Zrt.-je leányvállalatot alapított ingatlanüzletre. Rögtön négy darabot. Egyet pedig az előző napon.

 

tamogatoi_banner_cikkbe

 

Nincs az a politikai botrány, feljelentés vagy felügyelő-bizottsági vizsgálat, ami gátat szabna a Matolcsy György vezette Magyar Nemzeti Bank által tett alapítványok és a köröttük terpeszkedő cégcsoport további burjánzásának. Ezúttal az MNB alapítványok cége, a Pallas Athéné Domus Optima Zrt. alapított öt új vállalkozást Optimum-Alfa, Optimum-Béta, Optimum-Delta, Optimum-Penta és Optimum-Omega Ingatlanbefektetési Kft. néven.

Az új kft-k jegyzett tőkéje „mindössze” tíz-tízmillió, összesen ötvenmillió forint – az anyacégnek 1,2 milliárd – , székhelyük a Várban, a Döbrentei utcában található. Abban az ingatlanban, amit 2,09 milliárd forintért vásároltak meg, hogy helyet adjon a Pallas Athéné Geopolitikai Alapítvány képzéseinek. Az Optimum-klónok valamennyien saját tulajdonú ingatlan bérbeadásával és üzemeltetésével foglalkoznak majd.

Három új kft (a Béta, a Delta és a Penta) ügyvezetője Fekete Zoltán, aki a tulajdonos részvénytársaság vezérigazgatója is egyben. Fekete korábban több vállalkozásban is felbukkant, 2010-2012-ben például a 2010-től a Szetlik-Pápa-család érdekeltségében álló Origo Film Group Zrt. igazgatóságát erősítette. Az igazgatóságban egy ideig együtt tevékenykedett Pápa Marianne-nal is, akit elsősorban a nemrégiben főbenjáró maffiabűncselekmények miatt elítélt Portik Tamás élettársaként ismert meg a közönség, illetve annak révén, hogy érdekeltségei az emlékezetes belvárosi ingatlanmutyi kedvezményezettjei közé tartoztak.

Az Optimum-Alfát és Omegát Erdős Krisztina vezeti. Ő korábban az MNB-ben dolgozott befektetési projektszakértőként, de megfordult a Futureal ingatlancégnél, a Wallis-csoportnál és a Deloitte nemzetközi könyvvizsgálónál is. Jelenleg a Pallas Athéné Domus Optima Zrt. létesítmény- és ingatlanfejlesztési koordinátora.

Főbb cikkeink az MNB-s költekezésről

Nincs harmadik félidő – Nyikos László, a jegybank jobbikos fb-tagja az MNB ingatlanvásárlásairól

Hűtlen kezeléssel vádolt zugbankár az MNB festményüzlete mögött

Az MNB alapítványai kivonják magukat a közbeszerzés és a nyilvánosság alól – de sikerült?

Böngésszen MNB igazgatósági határozatokat, hogy lássa, hogyan veszti el közvagyon jellegét a pénze

Negyedannyiért privatizálja az önkormányzat, mint amennyiért a jegybank veszi a piacon, mi az?

Rádi Antónia

Ha tetszett a cikk

Előfizetőket keresünk – támogasd a munkánkat havi 1000 forinttal!

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.

Megosztás