Egyéb

Kocsis Máté ismeretlen ismerősei

Botrányos volt a józsefvárosi önkormányzati megemlékezés, a vitában egy pofon is elcsattant. Kocsis Máté polgármester szerint nekik semmi közük a balhéhoz, személyesen nem ismeri azokat a kopaszokat, akik az általuk zártkörűnek nevezett önkormányzati rendezvényre nem engedték be az ellentüntetőket.

A polgármestert (egyúttal a Fradi alelnökét) megcsalta a memóriája, az Index helyszíni tudósításán készült képen látható a kopaszok között az egyik kerületi fideszes képviselőtársa, az ősz hajú Kaiser József, aki egyúttal a polgárőrség vezetője is, aki nem lehet ismeretlen számára. Körülötte pedig legalább ketten már korábban is aktív szereplői voltak civilnek álcázott önkormányzat-közeli rendezvénynek.

Tavaly januárban a Kék Pont Alapítvány drogprevenciós és ártalomcsökkentő szolgáltatása ellen a korábban ismeretlen Orczy Egyesület hozott össze egy tüntetést, ahol több fideszes önkormányzati képviselő is megjelent. A tüntetésen polgárőr mellényes „rendezők” vettek részt, a vitába Kaiser is beszállt. A felháborodott lakosságot kevesen képviselték, így könnyű az akkori felvételen felismerni a két férfit, akik közül a sapkás úr házmesterként védte a helyiek érdekét.

A januári tüntetést sem az önkormányzat, sem kerületi Fidesz nem vállalta fel, hiába volt fontos szereplője a mindkettőhöz közelálló polgárőrség. A szervező egyesület vezetője akkor és a bírósági nyilvántartás szerint ma is Gondos Judit, aki tavaly óta kerületi fideszes önkormányzati képviselő, egyúttal jelenleg a polgárőrség helyettes vezetője.

Még több cikk Kocsis Mátéról

Kocsis Máté az Átlátszóról és a K-Monitorról: a többséggel szembeni aberráció, rosszindulat, és ugye a külföld

Négy év alatt 110 millió forintot költöttek a józsefvárosi adatigénylések megválaszolására

Voksturizmus: Fiktív lakók a Kocsis-házban a választások előtt

Kocsis Máténak küldöm

Tegnap a rendőrség nem avatkozott be, az Index videóján az önkormányzat közterület-felügyeleti ügyosztályvezetője azt mondta, ő kérte fel a kopaszokat. Bajusz Ferenc korábban őrnagyként a kerületi rendőrség alosztályvezetője volt.

A rendezvény végén az ünneplő tömeg és az ismeretlen kopaszok közösen kóstolták meg az ország tortáját. Ekkor a polgármester épp a sajtónak nyilatkozott, ezért ma sem tudott lejattolni az őt védő ismeretlenekkel. Talán meg kellene kérdeznie képviselőtársát vagy beosztottját.

Virág Tamás

Fotó: Index

Fizess elő az Átlátszóra, hogy még sok ilyen cikket írhassunk!

Havonta csak egy ezres: már csak 1006 új előfizetőre van szükségünk
ahhoz, hogy az alaptevékenységünk közösségi finanszírozású legyen. Tudnivalók itt.

4000__ani_6

Megosztás