Egyéb

Theodor Heuss-medált kapott az Átlátszó

Az első nyugatnémet elnökről elnevezett Theodor Heuss-medállal tüntették ki az Átlátszó.hu magyar tényfeltáró hírportált szombaton Németországban.

A rangos elismerést a hivatalos indoklás szerint az átlátható és eleven magyar civil társadalomhoz való kiemelkedő hozzájárulása miatt ítélte oda a portálnak a politikai kultúra fejlesztésének támogatására létrehozott, pártoktól független Theodor Heuss Alapítvány.

THS181               THS180

Joachim Gauck német államfő is gratulált az Átlátszó kitüntetéséhez.

Az alapítvány közleménye szerint az idén 50. alkalommal ítélték oda az első nyugatnémet államfő, a liberális Theodor Heuss nevét viselő díjat, illetve medálokat. A Theodor Heuss-díjat idén az Európai Unió Bírósága kapta az unió jogállamiságának és jogi egységének védelméért. A díjátadón Joachim Gauck német államfő is részt vett.

További Átlátszós díjak

Rádi Antónia elnyerte a Bossányi-díjat

Az Átlátszót is díjazta az Index on Censorship

Európai Polgár díjat kapott az Átlátszó

Goldenblog 2014 közönségdíj és zsűri első hely a Közélet kategóriában

Az ötvenedik, jubileumi díjátadón Theodor Heuss-medálban részesült az Átlátszón kívül a Center for European Trainees nevű németországi szervezet a dél-európai fiatalokat sújtó súlyos munkanélküliség elleni fellépése miatt; Giusi Nicolini, az olaszországi Lampedusa polgármestere, amiért példát mutatott egy emberséges európai menekültpolitika számára; valamint Maximilian Schrems osztrák jogvédő a személyiségi jogok internetes védelmére indított kampányért.

tjo

Független ember vagy?

Ha lesz 4 ezer független támogatója az Átlátszónak, akkor nincs az a lázárjános, aki el tudna minket hallgattatni. Legyél egy a 4 ezerből, és változtasd meg Magyarországot! Tudnivalók itt.

Támogatás SZJA 1% felajánlásával

Ha 1%-od az Átlátszó céljaira kívánod felajánlani, személyi jövedelemadó bevallásodban az Asimov Alapítvány adószámát tüntesd fel, ami a következő: 18265541-1-42 Letölthető nyilatkozat itt.

Megosztás