Egyéb

Régi-új liberálisok: Egy kis pártalapítvány költései

A legkisebb, parlamenti képviselővel is rendelkező párt alapítványának fizetési listáján ismert eszdéeszes nevek köszönnek vissza. A liberális világkép terjesztésére a közéleti képzést, és az internetes felületeken való megjelenést tekintették a leghatékonyabb eszköznek, de az erőforrás ráfordítás eredményesség tekintetében van még hová fejlődnie az új liberális pártnak.

Magyarországon most először: böngésszen a pártalapítványok összes szerződése között!

Mindenkitől kértük, nyolc párt kiadta, egy tagadta meg. Nem, nem a Fidesz, nem is a KDNP, és még csak nem is az MSZP: a Jobbik elszámoltatási lendülete tört meg akkor, amikor el kellett volna árulni, hogy kik gyarapodtak a Gyarapodó Magyarország Alapítvány százmillióiból 2010 óta. A fair play jegyében bevártunk minden választ, és most minden megkapott adatot közzéteszünk, ugyanakkor az érdekesebb részleteket pártonként külön cikkekben elemezzük. Tovább az összefoglaló cikkre.

Kiemelten fontosnak találja az ALMA alapítvány a közéleti képzéseket, ezért több ember is dolgozott ezen a területen összesen 1,3 millió forintért. Sermer Ádám három hónapon át készítette elő a közéleti képzést. Ő az, akiről Fodor az elhíresült index interjúban nem tudta, hogy melyik kerületben is dolgozik (VII. kerületben indult polgármesterjelöltként). Szabadai Viktor, az SZDSZ utolsó elnöke, és John Emese az SZDSZ volt fővárosi frakcióvezetője szintén a közéleti képzésen dolgozott eseti megbízással. Az On Liberty- A Szabadelvű Gondolkodásért Alapítvány is ugyanerre a célra szerződött az alapítvánnyal. A képzés felhívása kéthetente tartott képzésről szól.

Az On Liberty facebook oldala szerint eddig összesen három alkalom volt: november 21-én Szegő Péter adott elő, november 28-án John Emese beszélt a nemzetközi liberálisokról, december 12-én pedig Varga Áron köré gyűlt egy maroknyi liberális a politikai elemzések írásáról tanulni. Azóta már a képzésekről a klubéletre tette a hangsúlyt az On Liberty. L. Ritók Nórával induló klubesemény április elsején lesz,  várhatóan nagyobb nézőközönséggel számolnak. A pártalapítvány szervezésében Pintér Bélával és Lakner Zoltánnal telt házas rendezvényre számítanak a liberálisok április elején.

Az internetet is fontos kommunikációs eszköznek vélik a Liberálisok Alapítványánál, de a ráfordítás-eredményesség tekintetében nem a leghatékonyabbak még ezen a területen a magyar liberálisok. Sermer volt a felelős az internetes megjelenés előkészítéséért. Szolgáltatásaiért 150.000 forintot kapott, de sem a honlap, sem a facebook oldal nem indult el. 2014 novemberétől az internetes felületeken nagyon aktív Rózsa Mihály vette át a web-es stafétát. Ő keretszerződéssel először 100.000, majd havonta 150.000 forintért végezte a netes felületek menedzsmentjét. December 15-ével el is indult a facebook oldal, ami ma 127 követőt számlál. A honlap mindmáig fejlesztés alatt áll.

A liberálisok a közpolitikai területet sem hanyagolják el. Petőcz György, aki anno fekete lyuknak érezte az SZDSZ-t, és John Emese is 150.000 forintot kap havi szinten a szakpolitikai tevékenység támogatására. Ennek a tevékenységnek a közvetlen eredménye még nem látható a széles nyilvánosságban.

Az MLP pártalapítványának szerződéslistáját itt lehet böngészni

Független ember vagy?

Ha lesz 4 ezer független támogatója az Átlátszónak, akkor nincs az a lázárjános, aki el tudna minket hallgattatni. Legyél egy a 4 ezerből, és változtasd meg Magyarországot! Tudnivalók itt.

Támogatás SZJA 1% felajánlásával #Azénadómból

Ha 1%-od az Átlátszó céljaira kívánod felajánlani, személyi jövedelemadó bevallásodban az Asimov Alapítvány adószámát tüntesd fel, ami a következő: 18265541-1-42 Letölthető nyilatkozat itt.

Megosztás