Egyéb

Kiadta-e már a Jobbik pártalapítványa a szerződéseinek listáját?

Még nem.

Magyarországon most először: böngésszen a pártalapítványok összes szerződése között!

Mindenkitől kértük, nyolc párt kiadta, egy tagadta meg. Nem, nem a Fidesz, nem is a KDNP, és még csak nem is az MSZP: a Jobbik elszámoltatási lendülete tört meg akkor, amikor el kellett volna árulni, hogy kik gyarapodtak a Gyarapodó Magyarország Alapítvány százmillióiból 2010 óta. A fair play jegyében bevártunk minden választ, és most minden megkapott adatot közzéteszünk, ugyanakkor az érdekesebb részleteket pártonként külön cikkekben elemezzük. Tovább az összefoglaló cikkre.

Azt, hogy a táblázat mégsem lett teljes, a Jobbiknak, helyesebben a Jobbikot támogató Gyarapodó Magyarországért Alapítványnak köszönhetjük: már ott gyanús lehetett, hogy ez az alapítvány nem szereti a napfényt, amikor egyedül tőlük nem sikerült az elektronikus adatkéréshez kapcsolattartási e-mail címet szerezni, így csak nekik tértivevényes levélben kellett megküldenünk az igénylést.

Amire aztán a múlt héten meg is érkezett a megtagadás: Szabó Gábor kuratóriumi elnök – Alaptörvény ide, Alkotmánybíróság oda – úgy gondolja, hogy a – gazdálkodásra vonatkozóan csak éves összesítő számokat tartalmazó – civil szervezeti beszámolójuk, illetve honlapjuk megfelelő tájékoztatást jelent a kezelt közérdekű adatokról.

A Gyarapodó Magyarországot természetesen bepereljük.

Frissítés (2015. május 22.): Az alapítvány a keresetindítás után a tárgyalás előtt kiadta szerződéseinek listáját.

Független ember vagy?

Ha lesz 4 ezer független támogatója az Átlátszónak, akkor nincs az a lázárjános, aki el tudna minket hallgattatni. Legyél egy a 4 ezerből, és változtasd meg Magyarországot! Tudnivalók itt.

Támogatás SZJA 1% felajánlásával #Azénadómból

Ha 1%-od az Átlátszó céljaira kívánod felajánlani, személyi jövedelemadó bevallásodban az Asimov Alapítvány adószámát tüntesd fel, ami a következő: 18265541-1-42 Letölthető nyilatkozat itt.

Megosztás