Egyéb

A Fidesz korábbi elnöki tanácsadója a Quaestor kommunikációs igazgatója

Van egy olyan érzésünk, hogy a Quaestor-ügyet egy picit nehezebb lesz szoci brókerbotrányként tálalni. Hogy miért?

Hát mivel a Fidesz holdudvarához, politikusaihoz kapcsolódó szálak máris kezdenek felsejleni.

„Együtt pózolt Szijjártó Péterrel, valamint a Fazekas Sándor agrárminiszter által kitüntetett, de nemrég letartóztatott Kiss Szilárd moszkvai lobbistával, tolta a kormány szekerét kereskedőház és vízumközpont ügyében, öntötte a fociba a pénzt, Győrben pár tízmilliárdos ingatlanfejlesztésbe fogott az a Tarsoly Csaba, milliárdos vállalkozó, akinek az érdekeltsége a Quaestor-csoport. Ügyesen úgy vettek fel 60 milliárd forintot az emberektől kötvényen keresztül, hogy az ezt intéző cégnek mindösszesen 10 millió forint jegyzett tőkéje van. És újabb kölcsönökből fizethették ki az esedékes tartozásokat. A Matolcsy-féle jegybanki vezetés pár hónapja jóvá is hagyta, hogy a kötvényprogramot megtoldja a cég.” – írta a hvg.hu.

De van ennél direktebb szál is – olyan, amely a múltbeli munkakapcsolat révén közvetlenül Orbán Viktor pártjához köti a Quaestor-csoport egyik vezetőjét.

„24 órával a történtek után korai lenne még arról beszélni, hogy milyen hatással lesz ez a fociklubra. Lépésről lépésre kell haladnunk” – mondta az Origo megkeresésére, a Quaestor kommunikációs igazgatója, Bende Gyöngyi.” – olvasható a portál március 10-i cikkében.

Ki is Bende Gyöngyi?

Az első Orbán-kormány idején a közszolgálati tévé, az MTV szóvivője és elnöki  kabinetfőnöke, 2001-től a Híd Rádió Rt. marketing és PR-igazgatója. 2002-ben pedig – mint életrajzából kiderül – a FIDESZ elnöki tanácsadója, akinek feladatköre „a FIDESZ kommunikációjában való aktív részvétel.” 

bend

 

Vajon hogy fogja ezt Rogán Antal szoci brókerbotránynak eladni?

Papp László Tamás

Update: Bende Gyöngyi a múlt héten még személyesen kézbesített levélben fenyegetőzött és méltatlankodott a hvg.hu-nál a Buda Cash ügyben feltett kérdéseik megválaszolása helyett.

Független ember vagy?

Ha lesz 4 ezer független támogatója az Átlátszónak, akkor nincs az a lázárjános, aki el tudna minket hallgattatni. Legyél egy a 4 ezerből, és változtasd meg Magyarországot! Tudnivalók itt.

Támogatás SZJA 1% felajánlásával #Azénadómból

Ha 1%-od az Átlátszó céljaira kívánod felajánlani, személyi jövedelemadó bevallásodban az Asimov Alapítvány adószámát tüntesd fel, ami a következő: 18265541-1-42 Letölthető nyilatkozat itt.

Megosztás