tudósítás

A Kétfarkú Kutyapárt Békemenetén nem vertek meg senkit – nézze meg, milyen volt!

„Az elnök úr rájött, hogy a béke nem minőségi, hanem mennyiségi kérdés. Minél több Békemenet van, annál jobb. Mi lehet jobb, mint egy Békemenet? Két Békemenet!” – így indult a Magyar Kétfarkú Kutyapárt által szervezett Békemenet, vagyis a kormány melletti paródiatüntetés. A néha eleredő eső ellenére sokan, 5000 embernél is többen lehettek a március 15-i felvonuláson. Nézd újra az élő közvetítésünket!

Miközben Budáról a Parlamenthez a kormány szimpatizánsai a faszszopózó Bayer Zsolt, és az újságírókat ütlegelő biztonsági őrök vezetésével meneteltek, hogy a nem fideszesek elleni elégtételt ígérő Orbán Viktort hallgassák, az Oktogontól a Nagykörúton át a Blaha Lujza térig, onnan a Rákóczi út és az Astoria érintésével az Erzsébet térre vonultak a Kétfarkú Kutyapárt március 15-i kormánypropaganda-paródiáján. Volt minden: a nők politikai szerepvállalása ellen felszólaló női szónok, felléptek a párt képviselő-jelöltjei, kifigurázták a kormánysajtó sorosozását, migránsozását és hazaárulózását, és még a Mikulás is beszédet mondott.

A felvonulók transzparensei viccesebben figurázták ki a korrupció, az orosz befolyás vagy a fideszes teljhatalomért való rajongást, mint a menet szónokai. Még gólyajelmezes, és óriásbékának öltözött felvonulók is voltak, őket színeshajú dobosok kísérték. Láttunk egy Magomed pólós csoportot, rénszarvasokat és helikoptereket, illetve felsorolhatatlan rajongásba csomagolt kormánykritikát.

Az első pár mondat így hangzott:

Aztán a beszédek így folytatódtak, majd a menet elment az Astoriáig:

Az Astoria és az Erzsébet tér között a Károly körút teljes szélességét a felvonulók foglalták el:

Még több képet nézhet meg az Instagram oldalunkon.

Halász Áron

Megosztás