bestof

Ki fog akadni, ha megtudja mi volt a legnépszerűbb Átlátszós videó idén!

2016-ban is irtózatos mennyiségű közpénz ment el felesleges, vagy éppen lopásgyanús beruházásokra. Politikusaink családi vagy baráti köreiben paloták, közparkokban betonmonstrumok, vidéken bezárt tanösvények és biciklipályák épülnek. A kórházak és az oktatás lerohadása miatt ezrek tüntettek, a szélsőjobb parádézott, a magyar határon menekülteket vertek. Az Átlátszó kamerái számtalan helyen ott voltak, és a közadakozásból vásárolt drónunkkal még szemléletesebben meg tudtuk mutatni, amit politikusaink a választók szemei elől elrejtenének.

 

Hirdetés

800x600_BUEK

 

Jöjjön az Átlátszó 10 legnézettebb videója 2016-ból! (A lista néhol erős átfedést mutat a Brüsszel-ellenes propagandát hirdető vezetőink uniós pénzeket herdáló állami beruházásainak toplistájával.)

 

1. Rogánék nyaralója 

Novemberben közepén írtuk meg, hogy Rogán Antal nagymamájának nevére vett, majd a propagandaminiszter és testvére által örökölt balatonlellei nyaralót idén sok pénzért átépítették. A cikket illusztráló egy perces drónvideót majd’ 54 ezren nézték meg.

 


2. Fantomkalandpark Hatvanban

Rogánék után nem sokkal következik az Átlátszó által bemutatott, majd a sajtót bejáró ügy, ami joggal pályázik a „legértelmetlenebb biciklizésre költött milliárd” címre. A Mészáros Lőrinc közeli Duna Aszfaltnak bevételt hozó, de a köz elől elzárt, értelmetlen hidakkal kísért, alföldi ártérbe épített hegyikerékpár-pályáról, valamint a gazzal felvert bicikliútról készült anyagunk videóját több mint 32000-en látták csatornánkon.

 


3. Földbe ásott lyukak darabonként 10 millió forintért

558 millió forint uniós támogatásból kifizetett logisztikai központra hívta fel a figyelmet Hadházy Ákos LMP-s képviselő. A dolog pikantériája, hogy a beruházás nem, csupán 59 darab földbe ásott lyuk készült el. Az ügyről készült videót csak nálunk több mint 26 ezren látták.

 


4. A Ligetvédők ostroma

Júliusban a Városliget Zrt. – politikai szálakkal felvértezett – kopasz biztonsági emberei rendőrök társaságában kiürítették a március óta fakivágások ellen tiltakozó Ligetvédők táborát. A délutáni tüntetésen a kopaszok több embert megütötték, egy videósnak eltörték az ujját. Tudósításunkat több mint 20 ezren látták.

 


5. A Becsület Légiója Tiszavasváriban

Orosz Mihály Zoltán érpataki polgármester, Zagyva György Gyula és a Becsület Légiója névre hallgató szervezet a jobbikos Fülöp Erik vezette Tiszavasvári önkormányzatával együttműködve parádézott. Az erről készült videót két lejátszó csatornánkon összesen majdnem 20 ezren nézték.

 


6. Becsóék építkezése Hollókőn

Több szálon is a fideszes Becsó Zsolthoz köthető építkezések zajlanak a világörökségi védelem alatt álló Hollókőn. A középkori várhoz közeli épületekről drónnal is készítettünk felvételeket, melyek 12000 feletti nézőszámot hoztak az Átlátszón.

 


7. Tüntetés a Népszabadság bezárása ellen

Mészáros Lőrinc tulajdonosi körökben való megjelenésével a nagyobb megyei lapok mellett a felcsúti polgármester gazdasági körei a Népszabadságot is maguk alá gyűrték. Míg az előzőeknél kirúgások és fideszes propaganda váltotta a korábbi híreket, az utolsó hónapjaiban nagy korrupciós botrányokat kirobbantó Népszabadságot egyik napról a másikra becsukták. A bezárás napján nagyjából ezren tüntettek a Parlament előtt. Az itt készült – összesen mintegy 8000-es nézettségű – videónkban volt Népszabadságos újságírók és szerkesztők is megszólalnak.

 


8. Így fogadjuk a menekülteket a déli határon

A nyolcadik legnézettebb videónk a kutyapártos Kovács Gergő vicces támogatói felhívása volt. Bár ez nem illik a sorba, mindenképp nézzék meg!

A reklámvideót leszámítva valójában 8. legnézettebb Átlátszós anyag az volt, amelyik a menekültek elleni embertelen bánásmódról számol be Magyarország déli határán. A megvert menedékkérők hatósági ruhát viselő támadókról számoltak be, írja riportunk.

 


9. Ángyán József a földárverésekről

Idei első videónk Ángyán József fórumán készült. A kiugrott fideszes kormánytag áprilisi jelentésében jelentős felcsúti terpeszkedésről számolt be a Fejér-megyei földárverések kapcsán.

 


10.  Civil drónok

Utóbbi három helyezésünkhöz hasonlóan a hatezres kategóriában versenyzik a Civil Drónok című kisfilmünk. A film újságírók és vloggerek tapasztalatain keresztül mutatja be, hogyan szolgálhatják a civil felhasználású kamerás drónok az átláthatóságért folytatott harcot.

 

 

 

Az abszolút győztes: Bodoky Tamás nagyszerű támogatói felhívása versenyen kívül, leállósávon előzte be a teljes mezőnyt, és 469 ezres lejátszásával nyerte meg az Átlátszó videóinak 2016-os nézettségi versenyét. Mit mondhatunk? Támogassa Ön is a valódi híreket!

 

Kormánypropaganda helyett valódi hírek from atlatszo.hu on Vimeo.

 

Kövesd az Átlátszó videóit a Youtube-on és Vimeo-n!

Már megint itt van az év vége. Most itt a lehetőség, hogy úgy támogasd a munkánkat, hogy ezzel egy karácsonyi ajándékra is szert teszel. Ha előfizetsz egy évre, akkor névre szóló 2017-es Átlátszó Támogatói Kártyát küldünk. Újfajta átlátszós póló is van. Részletek itt.

Megosztás