bestof

Hégető Honorka-díjat kapott az Átlátszó a hortobágyi földmutyiról szóló kisfilmért

A tragikusan fiatalon elhunyt RTL-es tévériporterről elnevezett díjat megosztva kapta az Átlátszó szerkesztősége a Kisemmizett gazdák a Hortobágyon című kisfilmért, és a Telenor különdíját is átvehettük a keddi díjátadón a Telenor székházában.

 

tamogatoi_banner_cikkbe

 

Díjazták Belicza Beát (24.hu) az A szenteknek is volt múltjuk, a bűnösöknek is kell, hogy legyen jövőjük című videóért, az RTL Házon kívül című műsorának Sándor Máriával foglalkozó epizódját, és az Indexvideó A kemény kommentelő esete az igazi menekülttel című riportját.

Megosztott díjat kapott az Átlátszó szerkesztősége a Kisemmizett gazdák a Hortobágyon című kisfilmért (Horn Gabriella, Kovács Petra és Baranya Ákos munkája), illetve Bíró Bori (Északi Támpont) a Józan babák című videóért. A Telenor különdíját szintén az Átlátszó kapta. A zsűri elnöke Baló György, tagjai Mucsányi Marianna és Weyer Balázs voltak.

Ki volt Hégető Honorka?

Tragikusan fiatalon elhunyt tévériporter, műsorszerkesztő. Az ELTE-n tanult angol nyelvtanári főiskolai szakon, majd a TV3 műsorait szerkesztette, ahol elesett emberek sorsával foglalkozó riportokat készített. A hátrányos helyzetű emberek realista bemutatásáért 1999-ben megkapta a Tolerancia-díjat. Ezután évekig a Magyar Televíziónál dolgozott, majd egy évig az RTL Klub munkatársa volt.

A Hégető Honorka-díjat az RTL Klub által létrehozott Hégető Honorka Alapítvány adja ki évente. A kisebbségekkel és a hátrányos helyzetűekkel foglalkozó tévéműsorok készítői pályázhatnak rá.

Szerkesztőségünk a következő 2015-ös kisfilmekkel pályázott az elismerésre:

 

Gazdaságaik felszámolására készülnek a legelők nélkül maradt, kisemmizett gazdák a Hortobágyon from atlatszo.hu on Vimeo.

 

Kétes sikerű uniós projektek: végigjártuk a nyíregyházi pénznyelőt from atlatszo.hu on Vimeo.

 

Menekültexodus: Salzburgig utaztunk az autópályán menetelőkkel from atlatszo.hu on Vimeo.

 

Így jöttünk át a szerb-magyar zöldhatáron from atlatszo.hu on Vimeo.

 

Ha tetszett a cikk

Előfizetőket keresünk – támogasd a munkánkat havi 1000 forinttal!

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.

Megosztás