Egyéb

115 millió uniós forintot költhet az NVSZ korrupcióellenes oktatómunkára

 

Néhány hónappal ezelőtt még elbukni látszott a Nemzeti Védelmi Szolgálat azon terve, hogy fejtágításokat tartson szakemberek számára, most azonban, még ha mintegy negyvenmillió forinttal olcsóbban is, de megtörténhet a kapacitásfejlesztés a korrupcióellenes küzdelemben a nagyobb felderítés és megelőzés érdekében.

 

Júliusban írt az Átlátszó arról, hogy eredménytelen lett a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) korrupciós esetek felderítését szolgáló, rendezvényszervezési szolgáltatások beszerzésére kiírt, nettó 152 millió forintos keretösszegű tendere, mivel a szállásköltségeket nem lehetett elszámolni az uniós alapokból finanszírozott projekt terhére.

Nos, az NVSZ mégis meg tudja tartani a tervezett programokat, mert az újabb, idén július közepén történt kiírás eredménye alapján a Perfektum PR Kommunikációs és Rendezvényszervezési Kft. és a HAR MERON HUNGARY Befektetési és Tanácsadó Kft. legfeljebb 115 millió forint plusz áfáért végezheti el a munkát – derült ki a legfrissebb Közbeszerzési Értesítőből.

A projekt pontos megnevezése: „KÖFOP-2.2.3-VEKOP-16 azonosító jelű, „Kapacitásfejlesztés a korrupciós esetek nagyobb arányú felderítése, illetve megelőzése érdekében” projekt keretében „Különböző rendezvényszervezési szolgáltatások beszerzése”.

Az eredményhirdetés szerint a Perfektum PR-nak és a HAR MERON HUNGARY-nak többek között legfeljebb kilenc konferenciát, legfeljebb hatvan darab egynapos műhelymunkát és hét darab kétnapos tréninget, illetve több szakmai napot kell lebonyolítaniuk. Emellett állófogadással egybekötött sajtótájékoztatókat is kell tartaniuk.

A szerződés, amelyet október 19-én írtak alá, tartalmazza azt is, hogy a tendert elnyert társaságok alvállalkozót vonnak be a catering, a szállás, a szinkrontolmács, valamint a tolmácstechnikai eszközök biztosítására.

A védelmi szolgálat tevékenységéről szóló korábbi cikkünk

Több ezren fennakadtak már a Nemzeti Védelmi Szolgálat hálóján – itt a statisztika

Csikász Brigitta

Ha tetszett a cikk

Előfizetőket keresünk – támogasd az Átlátszó munkáját havi 1000 forinttal! Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.

Megosztás