Monor

A kecskeméti focicsapat tulajdonosa a tervezettnél 1,1 milliárd forinttal drágábban épít autópálya mérnökséget

Az autópálya mérnökséget és rendőrséget 5,6 milliárd forint helyett nettó 6,7 milliárd forintért építi fel a Horváth Építőmester Zrt. Monor külterületén – derült ki az uniós közbeszerzési értesítőből. A másodosztályban szereplő kecskeméti focicsapatot tulajdonló cég az eredetileg becsült összegnél 1,1 milliárd forinttal drágább ajánlattal nyert.

Társadalmi célú hirdetés

Az ajánlatkérő a NIF (Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.), a nyertes feladata pedig az M4 gyorsforgalmi út Üllő és Cegléd közötti szakaszhoz tartozó Monori Kombinált Autópálya Mérnökség és Rendőrség kivitelezése. A beruházás során egy közlekedési csomópontot is építenek, a meglévő két földút helyett pedig aszfaltutak létesülnek. A három hektáros telepen szociális-műhely épület, raktár, sótároló, üzemanyagtöltő állomás, garázs és parkolók kapnak helyet. Az üzemanyagtöltő-állomás kivitelezése során kettő duplafalú, földalatti acéltartályt helyeznek el – olvasható az uniós értesítőben.

Látványtervek. Fotó: NIF.hu

A nyílt eljárásra három ajánlat érkezett be, a nyertes kecskeméti Horváth Építőmester Zrt. 6 749 400 000 forintos ajánlattal került az élre. A szerződés eredetileg becsült összértéke: 5 642 637 941 forint volt.

A drágulás 1,1 milliárd forint, tehát közel 20 százalék.

A közbeszerzésen indult még az egri EURO CAMPUS és a szekszárdi PSN Építőipari Kft. is.
Az értékelési folyamatban figyelembe vették az árat, illetve a projekt- és munkavezetők szakmai tapasztalatait is.

Monor hivatalos honlapja arról számolt be korábban, hogy

a várost elkerülő, nemrég átadott M4-es gyorsforgalmi út építésekor az üzemmérnökség építése nem fért bele a projektbe.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. a leendő új mérnökségről mintegy 60 kilométer gyorsforgalmi szakasz és a megyei közúti feladatok ellátását kívánja megvalósítani a jövőben. A mérnökség feladata lesz például, hogy az útellenőrei napi többször bejárják a rájuk bízott szakaszt, és hogy egy baleset esetén kiépítsék az autósok biztonságát szolgáló terelőutakat.

Forrás: NIF.hu

A 2010-ben alapított Horváth Építőmester Zrt. Horváth Aliz és Dr. Kovács András tulajdonában van. A cég nettó árbevétele 2020-ban 9,5 milliárd forint volt, 2019-ben pedig közel 7 milliárd forint. A kft. adózott eredménye mindkét évben kicsivel több mint 1 milliárd forint volt.

A kivitelezőnek még egy focicsapata is van

A cég a bicskei székhelyű Possibuild Építőipari és Szolgáltató Kft.-vel közösen épített fel egy sportcsarnokot a Gellért-hegy oldalában, aminek 23 fa esett áldozatul. A kft. nem szégyenlősködik, ha be kell árazni egy projektet: a nyertes páros az eredetileg becsült összegnél 1,5 milliárd forinttal drágábban, nettó 4,5 milliárdért vállalta el a kivitelezést.

23 fát vágtak ki, és csak kettőt kell pótolni a Gellért-hegy lábánál épülő sportcsarnok miatt

Februárban számoltunk be arról, hogy letarolták a fákat a Gellért-hegy tövében az egyik egyházi gimnázium udvarán, hogy helyet szabadítsanak fel…

A Horváth Építőmester Zrt. tulajdonában van a kecskeméti futballcsapat, és egy másik cégükön keresztül liciten szerezték meg egymilliárd forintért a boglári kempinget. A cég újította fel a NER alföldi Disneylandjén (azaz a Lakitelek Népfőiskolán) lévő Kölcsey házat nettó 317 millió forintból.

Zsilák Szilvia

A cégadatokat az Opten Kft.szolgáltatta. Címlapkép: Az M4 autópálya Berettyóújfalu és Nagykereki közötti új szakasza Nagykereki határában az átadás napján, 2020. szeptember 4-én. MTI/Czeglédi Zsolt

Ha már egyszer itt vagy…
Az Átlátszó nonprofit szervezet: cikkeink ingyen is olvashatóak, nincsenek állami hirdetések, és nem politikusok fizetik a számláinkat. Ez teszi lehetővé, hogy szabadon írhassunk a valóságról. Ha fontosnak tartod a független, tényfeltáró újságírás fennmaradását, támogasd a szerkesztőség munkáját egyszeri adománnyal, vagy havi előfizetéssel. Kattints ide a támogatási lehetőségekért!

Megosztás