Szeged

200 millióért bérel mobilvécéket a rendőrség a Csongrád-Csanád megyei határszakaszra

Egy évvel ezelőtt a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság 86 millió forintért szerződött mobilvécékre, most a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság írt ki közbeszerzést 200 millió forint értékben. Mindkét helyre a yooWC Kft. szállít. A szerb-román határra szánt induló mennyiség 15 darab mobilvécé. A szerződés három évre szól.

„A Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén biztosítani kell a kulturált illemhelyeket azokon a helyszíneken is, ahol nincs kiépített WC. Erre tekintettel Ajánlatkérő mobil WC-k bérlése és üzemeltetése tárgyú szolgáltatást kíván megrendelni a nyertes ajánlattevőtől, a műszaki leírás szerinti tartalommal és paraméterekkel rendelkező mobil WC-k tekintetében. Induló mennyiség 15 db mobil WC, mely mennyiség a keretmegállapodás időtartama alatt változhat” ezekkel a paraméterekkel írt ki közbeszerzést a rendőrség áprilisban.

A 36 hónapra szóló keretszerződés eredményét a napokban tették közzé az uniós közbeszerzési értesítőben.

Eszerint 200 millió forintot költhet a rendőrség a WC-projektre. A 15 mobilvécé a röszkei határátkelőre, a Csanádpalota Autópálya határátkelőre, valamint Tiszasziget Közúti Határátkelőre kerül.

A nyertes yooWC Kft. havi nettó 3 995 000 forint vállalkozási díjat kap a 15 WC után, plusz darabonként 75 000 forintot a szállításért. A yooWC Kft. a rendőrség honlapja szerint tavaly már szerződött a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitánysággal 86,5 millió forintért. A szerződés részletei nem kerültek fel a rendőrség honlapjára.

A cég mint Magyarország első mobil-illemhely szolgáltatója jól ismert szolgáltató a szektorban, immár három évtizede működik. A korábbi, mindenki által ismert nevet (Toi-Toi) 2018-ban változtatták yooWC-re.

Megkerestük a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányságot, hogy mi szükség a mobilvécékre. Azt írták, „jelenleg több mobil illemhely kerül a Röszke, a Csanádpalota és a Tiszasziget határátkelőhelyekre, ahol ugyan az épületekben van illemhely, de az idegenforgalmi szezonban megnövekedett forgalom újabb igényeket is generálhat”.

Arra, hogy eddig hogyan oldották meg a WC-problémát, nem válaszoltak.

 

Segesvári Csaba

Nyitókép: Mobilvécék egy településen 2019-ben. Fotó: A yooWC Facebook-oldala.

A legkisebb településen is követjük a közpénz útját – önálló közösségi oldalt nyitunk a vidék híreinek! Mostantól az Országszerte Facebook-oldalon megtalálható lesz mindaz, ami a vidéki Magyarországon történik – az Átlátszó riportjain, tényfeltáró, oknyomozó anyagain, a független portálok tudósításain és a civilek bejegyzésein keresztül. Kövess és keress minket, ha úgy érzed, élet a körúton túl is van: a te életed!

Megosztás