Szeged

Kormánykedvencből ellenség lett, rendőrök kopogtattak Szabó Bálintnál

Két hónapja lett kormánykedvencből ellenség Szabó Bálint, a szegedi polgármesteri székért induló jogászt szerdán rendőrök keresték fel, és iratokat foglaltak le nála. Szabó szerint politikai megrendelésre történt az erődemonstráció.

Adj 1%-ot, hogy megtudd, mire megy el az adód 99 százaléka!

“Feleségem várta a tanítványait, amikor kopogtattak. De nem a diákok, hanem nyomozók jöttek lefoglalási paranccsal. Szegeden vagyok, azonnal elért, én pedig hazamentem. Kiderült, a cégem könyvelési anyagáért jöttek, egy feljelentés miatt” – mondta az Átlátszónak az eset után Szabó Bálint.

A rendőrök szerda délután jelentek meg, Szabó szerint az origo.hu februári cikke nyomán, amiben azt állították, a cége jogosulatlanul vásárol követeléseket. Akkor is interjút készítettünk Szabó Bálinttal, azt mondta, a szegedi Fideszt mozgató titokzatos szálakat boncolgatta, szerinte ezért indított ellene lejáratókampányt a kormánypárti média.

Fideszes belháború Szegeden, saját kedvence ellen fordult a propagandamédia

A szegedi Fideszt mozgató titokzatos szálakat boncolgatta, Szabó Bálint szerint ezért indított ellene lejáratókampányt a kormánypárti média. Attól az origo.hu-tól indult a támadás, ami péntek reggel még Szabó szavait szemlézte címlapon Márki-Zay Péter feljelentése kapcsán. További részletek: atlatszo.hu/azenadombol Facebook-posztokban elemezte a szegedi Fidesz belső erőviszonyait a kalandor előéletű, újabban polgármester-jelöltként szereplő Szabó Bálint.

“Megmutatták a végzést, mindent átadtam nekik. A kocsimban volt, kiraktam a földre, ők pedig jegyzőkönyveztek, majd zsákoltak. Tudtam a nyomozásról, azt is tudhatták, hogy ha szólnak, beviszek mindent. Ehelyett erődemonstrációt tarottak, és kivonultak a lakásunkhoz” – mondta Szabó Bálint.

A Mindenki Szegedért mozgalom alapítója állítja, sosem vásárolt követelést, mindig szabályosan dolgozott. “Az origo.hu cikke kapcsán a Magyar Nemzeti Bank is vizsgálatot indított. Bekérték a szerződéseket, nyilatkoztattak. Elmondtam, milyen feltételek mentén dolgoztunk, megküldtük a kért iratokat, majd megszüntették az eljárást” – mondta.

Szabó szerint – aki korábban a fideszes kormánymédia kedvence volt, a propagandalapokban rendszeresen támadta a Szeviép-üggyel Botka Lászlót, a hódmezővásárhelyi K’Art-üggyel Márki-Zay Pétert – úgy véli, túl önálló volt, és a közvéleménykutatások szerint népszerű is. Ez pedig a szegedi Fidesznek rossz. “Nyilván úgy gondolják, ha elindulok, esélyük sincs Botkát leváltani. Én úgy gondolom, ha elindulok, ha nem, nekik így sincs esélyük erre” – tette hozzá.

A Likvid Kontrol Kft. ügyvezetője panaszt tett a rendőrségi akció miatt, szerinte politikai megrendelésre folyik az eljárás.

Címlapkép: Szabó Bálint. Fotó: Likvid Kontroll Kft./Facebook

Megosztás