Szeged

A NAV szerint nincs köze Botkának a Szeviép-ügyhöz

Még tavaly novemberben járta körbe azzal a propagandamédiát Szabó Bálint, hogy szerinte Botka László és az MSZP hagyta a Szeviépet bedőlni, a pénzt pedig kampánycélokra vonják ki a társaságból. Szabó feljelentését most, három hónap után a NAV elutasította.

Fizess elő az Átlátszóra!

Fizess elő az Átlátszóra: atlatszo.hu/tamogatom

“Botka László, Szeged MSZP-s polgármestere és Ujhelyi István, a párt politikusa a Szeviép vezetőivel közösen 2008-ban úgy döntöttek, hogy a jelentős önkormányzati bevételekkel rendelkező céget hagyják bedőlni, a pénzt pedig kampánycélokra vonják ki a társaságból” – írta a  kormánypárti origo.hu Szabó Bálint alapján még tavaly decemberben a Szeviép-ügyben született elsőfokú ítélet után.

Szabó azzal haknizta végig a kormánypárti sajtót, hogy feljelentette ezért a szocialista polgármestert. Szabó Bálint bűnszervezetben elkövetett csődbűntett, pénzmosás, tiltott pártfinanszírozás, hivatali visszaélés, vesztegetés és más bűncselekmények gyanújával fordult a Legfőbb Ügyészséghez.

Az ügyet két részre bontották Budapesten: az egyiket – a rendőrségi vezető, illetve más személyek általi, jogtalan előnyért történő befolyásolására vonatkozó állításokat – a Szegedi Regionális Nyomozó Ügyészség nyomozás keretében még vizsgálja. A másikat, a tényleges vagyon különösen jelentős mértékű csökkenésével járó csődbűntettet a NAV-hoz delegálták.

Az Átlátszó megkeresésére a NAV Dél-alföldi Bűnügyi Igazgatósága röviden annyit írt: “Igazgatóságunk a kérdésében szereplő feljelentés elutasításáról határozott.”

Hétfőn interjúban idéztük fel, hogy Szabó Botkát támadó kijelentései sokszor nem igazolhatóak, és a szegedi Fidesz „megtámadása” miatt a kormánypárti média pénteken Szabó ellen fordult.

Segesvári Csaba

Fotó: Szabó Bálint, a szerző felvétele

 

Megosztás